Skoda, ze netahaju Zlin-Lipa-Vizovice
Mas pravdu, trebalo by aby sa psotavila R49 aspon k Vizoviciam. Aj jediny usek vo vystavbe je zatial zastaveny.
je tam nejaky usek vo vystavbe? myslel som, ze tam su problemy s environmentalistami, pozemkami a celkovo vobec trasovanim.
R49 má Zlín obchádzať cez Fryšták na Slušovice. Keby to postavili aspoň po tie Slušovice a napojili na tú diaľnicu slušovického zázraku, tak by to hodne pomohlo, lebo prejazd Zlínom je strašne zdĺhavý. No osobne v tom v najbližšej dobe nevidím potenciál nakoľko cesta I/50 okolo Uh. Hradišťa zatiaľ čo sa týka tranzitu na Slovensko úplne postačuje.
tak tak
Na R49 Hulin- Frystak su vyhlasene castocne SP a sa aj zacalo niekde stavat, ale potom byvaly minister Barta to zastavil, aj kvoli problemom financovania. ak to bude ok tak sa zacne znonu stavat v roku 2013.
Vcera som isiel cez Zlin a uz ten novy usek I/49 je uz otvoreny a zacalo sa rozsirovanie na dalsich 500m, tych co chybaju medzi tymto novym usekom a nakupnom centre. Ked bude aj tato etapa dostavana tak by mali rozsirovat posledny usek, od nakupneho centra sa smer Otrokovice a R55.
cize zlin bude komplet na 2+2?
Ano Zlin bude komplet 2+2.
parada. myslim, ze od zaciatku nakupneho centra by mohli byt aj 70ky
To uvidime. Ale mozno do konca roka stihnu len tych 500m urobit.
Vcera vecer medzi 17:15 a 23:30 som siel BA - Praha /letisko/ - BA, uplne pohodickovy prejazd, aj cesta tam, aj s5 trvala cca 2,5 hod, siel som priemerne 15 nad MPR.
Trosku je odflaknuta Vysocina, co sa tyka odpratania snehu z minuleho tyzdna, niekde to zasahovalo aj 30-40 cm do l jazdneho pruhu, ale nebolo to na vela usekoch.
Prekvapil ma JO Prahy /1/, o cca 19:30 bol doslova prazdny, cestou s5 sa stalo nieco v tom 3 pruhovom tuneli na JO, bol odstaveny v smere na zapad, to bolo cca o 21:00.
Zaujimalo by ma, co sa stalo medzi panelmi pruhov /medzi Brnom a Prahou/ na viac usekoch je asi 10-20 cm pas asfaltu…je to uprava vnutornych hran panelov? rozisli sa tie panely na tych usekoch alebo co?
Uz len dodam, ze nasa D2 /aj s novym povrchom na par usekoch/ je oproti celemu useku D2 a D1 Brno - Praha kvalitativne neporovnatelna /troska nam prihrievam polievocku
/ …vydrkotalo ma to na tej D1 ako vzdy..na druhej strane, aspon clovek nezaspi ![]()
Ja tam jazdím vždy v ľavom pruhu ( tak ako väčšina vodičov ) a ak ide niekto rýchlejší, na chvíľu sa ustúpim do pravého, predbehne ma a vrátim sa späť ![]()
To aj ja
Prakticky celý úsek som prešiel 80 % v ľavom pruhu
Niekomu sa to možno nepáči, ale tak za tých 10 eurko…ale ako hovoris, nikoho neobmedzujem…viem, kedy sa zaradit do prava ![]()
Musim ale pochvalit kulturu jazdy v cechach, oproti jazde v madarsku /co som minule kritizoval/ su ceske dialnice na velmi vysokej urovni, co sa tyka ohladuplnosti vodicov /nezavadzaju a pod./…
Iba oprava nekvalitnej technológie CB krytu. Panely majú tendenciu sa poškodiť práve na stykoch (okrajoch), pravdepodobne aj vplyvom kombinácie zvýšenej námahy, nedostatočnej izolácie a vplyvov počasia.
Inak súhlas, D1 Praha - Brno a na strších úsekoch Brno - Ostrava je katastrofa. Bohužiaľ v ČR nieje politická vôľa riešiť stavbu (a rekonštrukcie) diaľnic systematicky (a bez rozkrádania). [size=50]Zlatý Figeľ.[/size]
Šťastie.
Na D1 permanentne zažívam zaujímavé a nie práve bezpečné situácie. Na SK mi príde kultúra a dodržiavanie predpisov niekde inde.
Inak súhlas, D1 Praha - Brno a na strších úsekoch Brno - Ostrava je katastrofa. Bohužiaľ v ČR nieje politická vôľa riešiť stavbu (a rekonštrukcie) diaľnic systematicky (a bez rozkrádania). [size=50]Zlatý Figeľ.[/size]
Za posledny mesiac som presiel dvakrat cesko-nemecku hranicu pri petroviciach smer drazdany /tam aj s5/, cize ceska 8 - nemecka 17…tu to je to rozkradanie vidiet najlepsie…vzdy na to clovek aj musi mysliet, ked tadial ide…ten rozdiel medzi nemeckom a ceskom je prispastny…to je moj nazor…a to vo vsetkom…kvalita vozovky, zvodidla, odstavny pruh..atd…
Šťastie.
Na D1 permanentne zažívam zaujímavé a nie práve bezpečné situácie. Na SK mi príde kultúra a dodržiavanie predpisov niekde inde.
[/quote]
slovaci a cesi su na tom podla mna skoro rovnako…jasne, aj v cechach som zazil vodica, ktoreho ked som obehol, tak hned pridal a nahanal sa za mnou aj 100 km
a vcera to boli vacsinou slovaci..ale tych ja uz neriesim ![]()
Já si nemyslím, že by česká D8 byla špatná, ani německá A17.
Jinak nechápu, proč Figeľa dáváš malým písmem.
My jsme taky měli Bártu, ale ta Kočí ho zdiskreditovala. Policie vyšetřuje údajný úplatek z Bártovy strany a štěnici, která se našla v Kočí bytě.
Nik netvrdil, že D8 je špatná /sme urcite radi, ze vobec je/, len že je vidiet rozdiel medzi D8 a nemeckou 17
priebeh rekonstrukcie D1 krok po kroku, celkom mile, az naucne fotografie a video ![]()
V súvislosti s tým videom simulácie rekonštrukcie D1 aj tu
tvnoviny.sk/sekcia/spravy/ekonom … ce-d1.html človeka napadá, len - kedy konečne my začneme definitívne rekonštruovať D1 medzi BA-TT ? Zrejme je tam ešte stále málo exitusov, aby to prekročilo morálno-politickú hladinu únosnosti.
nechapem preco uz rovno nerobia 3+3. ked to uz rozsirujem o 75 cm a buram popritom aj vsetky mosty, neni o com. prekrocenie kapacitysi aj tak 3+3 ziada v celej dlzke.