Ja o tom viem, co je na tej stranke. Stranka sa meni, doplnaju sa tam udaje - nie je presna, je to chyba, ale je to jediny zdroj info, ktory je spolahlivy ohladom map/foto a zakladynch info - tie datumy niekedy presne nie su. Mne nejde v tomto pripade o kvalitu stranky, ale o to ze tu tento usek chybal. Nic ti nebranilo, aby si ho doplnil skor. D1, D3 a R1 su prirority SR a mohli by tu byt postupne vsetky useky.
Adoas, Julo Satinský je jeden z najlepších slovenských hercov a komikov. Jeho vystúpenia, knihy, sú legendárne. Spočiatku sa preslávil zábavnými programami s Milanom Lasicom. “Šľak ma ide trafiť…” je jeden z jeho legendárnych výrokov. Škoda, že už nie je medzi nami, ale jeho výroky, vystúpenia, budú určite živé na Slovensku aj v Česku. Sorry to be off topic
Podla stranky NDS by mal tento usek stat 5,6 mld. Sk bez DPH → 131 mil.Sk/km . Ci to je 1/2 profil alebo plny tam uvedene nie je.
Realizacia 2014-2020.
Toto bude najdlhšia diaľnica na Slovensku s dĺžkou 42 km. Zaujimalo by ma prečo to bude iba polprofil. Keď sa bude táto stavba začínať, spojenie Košíc s Bratislavou by už malo byť hotové, tak by mali všetky finančné prostriedky sústrediť na túto stavbu aby už konečne diaľnica siahala po ukrajinskú hranicu nie v polprofile ale v celom profile.
Každý si v tom nájde význam, aký chce.
Ja som myslel, už na fóre párkrát odznela diskusia, na preferovanie západu pred východom.
Ale pri stavaní či rozširovaní ciest naozaj nemá význam preferovať východ.
A preto sa aj postupuje od západu, postupuje sa od západu v napájaní na BA. A je len logické, že toto sú aj plnšie úseky a postupne tie spoločné sa musia rozšíriť či opraviť.
Najprv sa napojila TT, potom TN, neskôr NR. Blíži sa napojenie ZA a podobne aj BB. No a PO+KE zostávajú ďaleko. Ale stavia sa pod Tatrami dnes 38 km plnoprofilovej D1, kúsok tam aj stojí, stojí Branisko, ktoré zviedlo dopravu z Krompách a stavia sa PO-Svinia a úsek medzi PO a KE tiež stojí. Nejde mať všetko hneď. A môj názor, že ja by som staval viac od východu je všeobecne známy a aj preto sa stavia PO-Svinia a dostavia sa 3. úsek M-J na plný profil. A osobne by som už rozostaval na plný profil obchvaty na trase KE-MI.