D1 Pozdišovce - štátna hranica SR/UA

Dlzka toho dialnicneho useku je 42,51 km.

Viac info k tomuto useku: ndsas.sk/index/index.php?ids … =0&prm2=43

No na stránke NDS mají, že úsek je ve výstavbě od loňského roku, letos bude zprovozněn a dokončen bude příští rok. :laughing: :laughing: :laughing:

No realnější bude začátek výstavby po roce 2012.

Ja o tom viem, co je na tej stranke. Stranka sa meni, doplnaju sa tam udaje - nie je presna, je to chyba, ale je to jediny zdroj info, ktory je spolahlivy ohladom map/foto a zakladynch info - tie datumy niekedy presne nie su. Mne nejde v tomto pripade o kvalitu stranky, ale o to ze tu tento usek chybal. Nic ti nebranilo, aby si ho doplnil skor. D1, D3 a R1 su prirority SR a mohli by tu byt postupne vsetky useky. :wink:

Nevíte někdo jak to vypadá s přípravou? Proběhla již EIA či nikoliv?

Prebehla, ale ešte v roku 1999. http://www.lifeenv.gov.sk/minis/eia/stavby_k_1_3_2005.xls.

Díky už vím, JG mi dával stejný odkaz. Je otázkou jestli ji se EIA nebude muset dělat znovu.

V pripade ze uz neplati tak ano a v pripade ze plati tak nie. :wink:

Satinsky hovorieval: “Šľak ma ide trafit, keď …”

Satinsky - to je kto :question: A nepochopil som tuto vetu - ak je to urazka tak na to reagovat nebudem a ak to nie je urazka tak OK. :wink:

Adoas, Julo Satinský je jeden z najlepších slovenských hercov a komikov. Jeho vystúpenia, knihy, sú legendárne. Spočiatku sa preslávil zábavnými programami s Milanom Lasicom. “Šľak ma ide trafiť…” je jeden z jeho legendárnych výrokov. Škoda, že už nie je medzi nami, ale jeho výroky, vystúpenia, budú určite živé na Slovensku aj v Česku. Sorry to be off topic :wink:

Tento úsek se bude stavět jako poslední a to ještě i v polovičním profilu.

Podla stranky NDS by mal tento usek stat 5,6 mld. Sk bez DPH → 131 mil.Sk/km :astonished: . Ci to je 1/2 profil alebo plny tam uvedene nie je.
Realizacia 2014-2020.

Myslím, že tá realizácia do r. 2020 je OK, ale začne sa tak v r. 2016 a bude to 1/2 profil.

Toto bude najdlhšia diaľnica na Slovensku s dĺžkou 42 km. Zaujimalo by ma prečo to bude iba polprofil. Keď sa bude táto stavba začínať, spojenie Košíc s Bratislavou by už malo byť hotové, tak by mali všetky finančné prostriedky sústrediť na túto stavbu aby už konečne diaľnica siahala po ukrajinskú hranicu nie v polprofile ale v celom profile.

Polprofil ci plny profil, teraz je to uplne jedno, kto to kedy videl aby to co dnes plati, platilo aj o 5 rokov :slight_smile:

a v tomto pripade o 10-15 rokov :laughing:

Lebo Blava je na západe a tento úsek na východe.

No keď sme pri tom, tak veľmi správne si to napísal, lebo také sú aj intenzity.

Každý si v tom nájde význam, aký chce.
Ja som myslel, už na fóre párkrát odznela diskusia, na preferovanie západu pred východom.
Ale pri stavaní či rozširovaní ciest naozaj nemá význam preferovať východ.

A preto sa aj postupuje od západu, postupuje sa od západu v napájaní na BA. A je len logické, že toto sú aj plnšie úseky a postupne tie spoločné sa musia rozšíriť či opraviť.

Najprv sa napojila TT, potom TN, neskôr NR. Blíži sa napojenie ZA a podobne aj BB. No a PO+KE zostávajú ďaleko. Ale stavia sa pod Tatrami dnes 38 km plnoprofilovej D1, kúsok tam aj stojí, stojí Branisko, ktoré zviedlo dopravu z Krompách a stavia sa PO-Svinia a úsek medzi PO a KE tiež stojí. Nejde mať všetko hneď. A môj názor, že ja by som staval viac od východu je všeobecne známy a aj preto sa stavia PO-Svinia a dostavia sa 3. úsek M-J na plný profil. A osobne by som už rozostaval na plný profil obchvaty na trase KE-MI.