D1 Liptovský Ján – Liptovský Hrádok

Smerom BA-KE nejdes cez esicko, je tam len 60. Ziadne 80

ja som nechcel reagovat, kedze som si nebol 100% isty, ale je tam na celom useku 60 (BA->PP som vcera absolvoval), podobne pri odpocivadle Hybe je tiez len 60 a aj na useku medzi Vychodnou a Vazcom… cize pride mi to ako zauzivany standard

Na moste pri Liptovskom Petre stále ani nohy … Kocúrkovo …

Budte radi, ze na tych presmerovaniach do protismeru nie je 40. Lebo aj take uz boli.

ano bohuzial je to na slovensku zauzivany standard a idealne miesto na vyberani pokut, nic viac nic menej…60ka je inak aj na R1 pri ZV kde opravuju most a je to zuzene do jedneho pruhu, pritom je tam dobry rozhlad, kopec miesta a ziadne esicko ale tak 80ku tam nedame ani bohovi aj tak :unamused:

Na presmerovaniach do protismeru medzi Východnou a Važcom je 40 km/h.
Keď karavan (vysoké, úzke, nestabilné) predo mnou to prešiel v úplnej pohode medzi 60-70, tak potom pre koho je tam tá 40?
A tie stupídne 60 na každom jednom úseku severnej D1 je ale že úplná … škoda reči.
A potom sa niekto čuduje, keď obrovské množstvo vodičov na SVK ignoruje rýchlostné obmedzenia.

Treba napísať podnet na MV SR, Odbor dopravnej polície Prezídia policajného zboru, oddelenie výkonu služby a dopravného inžinierstva.
pplk. Ing Jozef Kolárik dá určite fundované a odborné stanovisko.
minv.sk/?organizacna-struktu … ej-policie

Keď chcete, aby sa niečo zmenilo, treba písať podnety. Len na základe podnetu sa niečo možno zmení, inak je to len sťažovanie sa do vetra…

Uz rok sa nic nespravilo.
videoarchiv.markiza.sk/video/te … ale-nebura

Najprv zacnime jazdit podla. Znaciek a potom sa stazuj. Prave prrto je tam 40 lebo slovac aj tak pojde 60.

toto vobec nie je o slovaci ale o zdravom rozume, dam nezmyselnu 40ku na usek kde moze byt bez problemu 60 (aj viac), lebo “aj tak vsetci jazdia 60”, lenze ked sa tam postavia policajti tak dostanes pozdrav ked tam tych 60 pojdes…nema vacsi zmysel dat rovno 60ku alebo 80ku a bude svaty pokoj? a potom nech tam kludne stoja policajti aj denne a vyberaju pokuty?

V MT pri zjazde z I/65 na I/18 smer ZA uz dali 30 km/h, pretoze sa najde zopar idiotov, ktori si myslia, ze prilanvost je nekonecna. Nemyslim, ze 30 km/h znizi pocet nehod oproti tomu keby tam bola 50 km/h. Niekolko percent vodicov bude predpisy vyrazne ignorovat stale a dovodom su nizke tresty za dopravne nehody.

Chyba nie je vo vodicoch.
Na 3+3 zuzenom useku D1 pri Triblavine kde pruhy su tak tak velke na sirku auta a su tam asi 4 sikany ani najvacsi machri uz nejazdia v spicke nad 100km/h. Je tam 60km/h a 80km/h ktora sa uplne ignoruje.
Ak by tam bola 90 tak nie je ziaden problem.
Na okreskach su zakruty aj pomaly 180 stupnov a ziadne obmedzenia rychlosti. To len vrchnost si mysli, ze moze soferov ucit jazdit a riadit ich znackami proti zdravemu rozumu. Pri vsetkych takychto obmedzniach by mali byt povinne znacky s odporucanou rychlostou - modre stvorcove.
Takto je to len ryzovisko pre policajtov a vyrabanie koliznych situacii.

Staré výjazdy z D sú 130 a za značkou konca D 90. Tie nové tam majú rad značiek, aby si vedel že máš spomaliť hoc aj na 40 :unamused:

Čím viac značiek, tým viac peňazí sa utrie do správnych vrecák.

Na TA3 bolo, že v súčasnosti sa prehratý uchádzač odvolal, takže zase nejaký ten mesiac čakáme. Toto leto opať z pruhu do pruhu, zrejme aj budúce.

(Ako to robia v iných štátoch či kontinentoch, kde robia zložitejšie stavby a reálne ich aj postavia s kratším časom je mi záhadou.
Koľko trvá celý proces od projektovania až po podpis ZoD v Čine???)

Čo sem stále všetci pcháte Čínu, do boha? Žijeme snáď v európe alebo v posratej ázii?

Keď už chcete dávať príklady, tak hádam poukážem na most v Janove, ktorý po roku a pol je už pomaly aj postavený.

A stavia to salini. Preto odisli z Visnoveho, lebo potrebovali kapacity inde. :mrgreen:

Nechcel som prilievať olej do ohňa :smiley:

minulý pondelok som tam stretol zblúdilca v protismere, to fakt nechápem, ako dokázal preskočiť tú polmetrovú zábranu.

Asi sa nechytam. Toto ma byt o tom moste v havarijnom stave, co buraju a stavaju nanovo?