D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala

Mno, a este uvediem jeden johhanov prispevok zpred 4 rokov, ktory sa mi zda maximalne aktualny az na ten termin :slight_smile: (alebo skôr :unamused:)

napisem to takto, zlava by mala byt aspon taka ako doteraz najmensia zlava. a mali by sa brat do uvahy aj jan-jab II a hub-iva. pokial sa nezoberu do uvahy tak najmensia zlava je na jan-jab, tj. 37% cize 664 * 0,63 = 418 mil. a menej. vyhovuje ti moja odpoved?

Aj ked ciastocne nesuhlasim, nazor respektujem :slight_smile:

devilko ty mas vazne problem s pochopenim pisaneho textu, ak si nepochopil ten kilometrovy prispevok a stale nevidis ze trepes 2 na 3 (ked obvinujes andreja ze tvrdil nieco co vobec netvrdil a este ti to tu cierne na bielom aj odcitujem) tak si asi jediny na tomto fore a nemam sa s tebou dalej o com bavit, sevas

aj ja sa pripajam - prosim, staci.

kedze nestaci :slight_smile: tak doplnim uvahu. kedze tu bol preberany aj alternativny variant od Kora ktory sa tu sice mnohym nepaci ale min. stoji za povsimnutie tak zlava na povodny variant by mala byt tak vyrazna aby nemalo zmysel pripravovat a stavat inu alternativu.

ps, bavime sa k veci takze aj v pripade ze tu istu vec preberame 5.000x je to v poriadku. a nie som ochtotny akceptovat aby na mna niekto vyblakoval. komu sa tu nepaci nech prislusnu temu/temy necita. praci cest.

neda sa necitat, lebo medzi plevom sa mozno objavi aj zrno.

Moja reč. Statále som zvedavý čo tam je napísané a niekedy sa objavia aj zaujímavé informácie.

Najblizsi termin vyhlasenia tendra je opät podla Pravdy “coskoro” :slight_smile:

viewtopic.php?f=35&p=129483#p129483

A aby v tom bol este väcsi gulas, Pravda hovori opät o inom financovani, takze pokial neuvidim tender vo vestniku, neverim Pravde uz ani slovo.

No.. Pravda.. bejby :unamused:
ale je tam citovaný aj Jánošík a vyzerá to s Višňovým vážne.

Aj vo vecernom Radiozurnale Slovenskeho rozhlasu o tom informovali a odvolavali sa na Ministerstvo dopravy.
213.215.116.181:8001/slovensko/2 … -18-00.mp3 od 3:14 do 3:31

Tak predsa len, predbezne oznamenie na oba useky :slight_smile:
Diaľnica D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala. Tendrovat sa bude cez zlty FIDIC.
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/30298

Ze by svetlo na konci tunela? :smiley:

Este 1 zaujimava informacia z predb.oznamenia:

V predoslych tendroch na dialnicne useky sa uvadzal priamo KF, 2007-2013. Takze predsa sa nepocita s vyuzitim tohto prog.obdobia pri financovani Visnoveho.

najzaujimavejsia info je ze nie je udana cena.

Cena nebola udana pri ziadnom predbeznom oznameni z poslednych dialnicnych tendrov, cize ziadne prekvapenie.

Mna prekvapuje hlavne to, ze sa tendruje tunel spolu s cisto mostarskym usekom LL-Visnove, ktory mohol pockat do r. 2014, odkedy by bol financovatelny z KF 2014-20 a zaroven by ho mohla stavat aj mensia firma = väcsia sutaz.

Do súťaže teda pôjdu tunelársko-mostárske konzorciá…hádajte ktoré? Andrej môžeš vyhlásiť anketu :slight_smile:

Pokial to dobre chapem, tak tunel bez LL-Visnove je bezcenny, takze je podla mna vhodne aby sa sutazili spolu aby nenastala situacia, zmena vlady a jedny na druhych vykrikuju akoto ze tunel mame a nemame napojenie. Verim tomu ze to ma viacej dovodov ale vidim na tom aj toto pozytyvum. A tiez kebyze sa podari Turany-Hubova tak moze sa vykrikovat mame celu D1 :wink: kricat sa bude tak ci tak

A aky je potom stav pripavy privadzaca zo Ziliny na LL?

Možno zavážil aj fakt, že výrub /alebo aspoň jeho použiteľná časť/ z tunela Višnové sa môže zmysluplne využiť na násypy v trase po Lietavskú Lúčku, čo má priamo vplyv na cenu ponuky…teda zabijú sa jednou ranou dve muchy alebo aspoň mušky :wink: