prave ty si tu vytahoval vetranie a neviem akych odbornikov ktori to potvrdili. ja ta len citujem. v kazdom pripade zlavy na 3 tendroch su potvrdene. preto som sa ne opytal. ak aj tebe o zlacnenie tak aky je s tym problem ?
Môzeme sa dohodnut, ze na devilove prispevky ohladom Visnoveho nebude reagovat nikto, aj tak to uz nikoho nebavi citat a nema to ziaden vyznam Uz je to ako za cias feroslava
Ak ma niekto lepsi napad, sem s nim
Podla mna by si devil do podpisu mohol dat nieco v style “..a okrem toho si myslim, ze Visnove sa nema stavat.”
Aj by sa vyjadril, aj by sa to dalo nad to lahsie povzniest… a ak je historia nejake voditko, tak Marcus Portius Cato s touto taktikou mal uspech.
devil nehnevaj sa ale ty sam nevidis ako si kadis do ust 3 prispevky od seba? keby bolo treba u nas v pezinku mame specializovane zariadenie, urcite sa tam najde aj clovek co ti pomoze s fobiou z visnoveho a akejkolvek dialnice v 50km okruhu od ziliny
pohodak, som rad ze sa stavia lacny usek od vrutok co je cca. 20 km od ZA ([size=85]takze prave si si poriadne nakadil do ust a sam mozes ist toho PK[/size]). naozaj sa cudujem ked vidim tolku dvojtvarnost, vsetci vedia ze expertizy su prestrelene a vsetci su radi ked sa stavia za polovicne ceny, ale ked som napisal o zlacneni ako podmienke vystavby tak to uz nie.
ja v PK byvam, ale predmetna liecebna je kusok dalej, pod horami tebe asi zbytocne vysvetlovat co znamena kadit si do ust ze? takze podme po poriadku:
cize cely cas debata o zmene vetrania na visnovom, o ktorom sa tu naozaj len spekulovalo a ty tu svoju vecnu “pravdu” slavnostne zabijes tymto andrejovym tvrdenim:
cize uplne odveci prispevok, akurat ze je tam spomenute aj visnove aj typ vetrania a napisal ho andrej z teba sa moze clovek naozaj len smiat
co sa tyka tej ceny, tak rennsteig zacali stavat v roku 1998 a dovolim si citovat tvojho oblubenca johhana:
takze porovnavat tych 200mega vtedy a dnes je opat raz krasna demagogia z tvojej strany
a verejne slubujem ze toto je moj posledny prispevok na teba ohladom visnoveho
Trosku som pogooglil ohladom ceny rakuskych tunelov, kde sa posledne roky dostavovali druhe tubusy:
Pfändertunnel, 6,7 km, 2007-2012, 218 mil. € vratane sanacie starej rury
Tauerntunnel, 6,5 km, 2006-2010, 173 mil. €
Roppener tunnel, 5 km, 2005-2009, 116 mil. €
Katschbergtunnel, 6 km, 2005-2009, 112 mil. € vratane sanacie starej rury
1/2 profil, 8 km usek so 4 tunelmi v dlzke 6,4 km, 2015-2019 - 192 mil. €
odveci prispevok. akurat je tam spomenute vetranie co je uplne odveci lebo sa nezhoduje s prispevkom co niekedy napisal johhan ktoreho som ja ale vobec necitoval. ty si daj do poriadku v hlave na koho som reagoval. a vyssie mas od Andreja pekny zoznam s neuveritelne nizkymi cenami, kym nase visnove ma podla pravdy naklad 664 mil. € zaujimave, ci nie ?
trochu mimo témy - jednu radu ktorú som dostal od jedného univerzitného profesora ekonomie v amerike - ak chcete jednoducho a orientačne porovnávať nejakú hodnotu vecí v čase jednoducho ich prepočítajte na hodnotu zlata ( aby ste eliminovali turbulencie berte priemernú ročnú cenu za predchádzajúci rok ) v prípade tunelov Rennsteig a Višňové je rozdiel v cene zlata cca 3- násobný
.
a uviedol mi príklad automobil Ford stojí skoro presne toľko isto zlata ako pred 100 rokmi
toto by platilo ak by boli ceny zlata relativne stabilne, ale poslednych 5-7 rokov vyznamne kolisu (silny rast ceny zlata). takze uz to podla mna tak vseobecne neplati.
taketo relativne porovnanie mozes urobit k akejkolvek inej veci/komodite/statku ale najlepsie ak by bola jeho cena v case stabilna