Dodatky z decembra 2024 hovoria o sprejazdnení koncom februára 2026.
Vozovka v máji 2025. To budú mať čo robiť, aby to stihli aj v tom februári 2026.
v celku by bolo zaujímavé, porovnať náklady na PPP z roku 2010, kde tunel mohol už fungovať, a viac menej tretina splatená. Na druhej strane, zasa hrabkanie sa na “piesočku” od 1998, až po dnešok, dva, alebo tri x prerušená stavba, vyhnaná dúha a rôzne politické vrtulnikové manevre?: … Podľa mňa určite by bolo výhodnejši to PPP, a mohlo sa zachrániť kopec životov, ktorí zahynuli pod strečnom. Ale čo vymyslia politici na SK to nevymyslí nik na svete. Šetriť sa musí nech to stoji čo to stojí.
Nezabúdaj, že PPP bol tiež jeden z dôvodov odkladania výstavby a tiež jeden z výmyslov politikov na SK, ktorý skončil neúspešne z finančných dôvodov.
Neviem prečo sa stále PPP berie ako mantra, ktorá mala tento tunel spasiť a tento imaginárny úspech sa dáva do porovnania s ostatnou (ne)výstavbou?
stále sa vyhodnocujú ponuky (od 19.2.2025)
Sa mi zdá, že sa to podozrivo naťahuje. Dúfam, že to nepôjde do stratena. Aj médiá akosi mlčia.
Media iba papagajuju to, co zaznie na tlacovkach alebo na fejsbukoch. Nejaka vlastna iniciativa alebo nebodaj hlbkova investigativa nehrozi.
toto nevesti nic dobre, zrejme sa opat budu ako inak po milionty krat posuvat terminy uz to vidim cele v prdeli toto hlavne ze strategicka investicia a zrychlovanie procesov..
priatelia, veď nechajte akčný útvar komunikácie na NDS v kľude pracovať. Aktuálne priatelia, riešia križovatku D1/D4 a Kriváň-Mýtna (už xtý raz za sebou)
Kto sa chce po stavbe poobzerať, pozrite si galériu panorám stavby.
zaujimave takmer na celom useku uz polozeny asfalt niekde aj komplet znacenie+zabradlia na mostoch a pred a za tunelom stale vidno este zem resp aj povodny teren..kks neskutocne akosi sa s tym neparu..
Predpokladám, že najprv dorobia betónovú vozovku v tuneli a potom k tomu dopasujú asfalt na vstupe do tunela.
12 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Odpočívadlá
Prosim zdrzte sa osobnych utokov. Dakujem.
Dopasuju… či sa nesekli smerovo, alebo výškovo… asfalt vyrovná
Pridal som zopár dnešných záberov z okolia západného portálu.
Ešte tam vyzerá byť roboty ako na kostole
Btw. zda sa mi to alebo zjazd k odpočívadlu Turie v smere ZA-MT bude riešený este pred estakadou? Potom sa bude jazdiť popod estakadu?
roboty ako na kostole pred a za tunelom to su prave tie miesta na ktore som uz minule upozornoval ze musia zrychlit tempo prac a sustredit mimo tunela vsetkych robosov na dokoncovanie tychto casti useku ale zjavne nemaju kapacity kedze sa robi naplno v tuneli a dokoncievaju aj zabradlia na mostoch+protihlukove zabrany a znacenia na useku
Všetko tomu nasvedčuje