D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala

Dodatky z decembra 2024 hovoria o sprejazdnení koncom februára 2026.
Vozovka v máji 2025. To budú mať čo robiť, aby to stihli aj v tom februári 2026.

v celku by bolo zaujímavé, porovnať náklady na PPP z roku 2010, kde tunel mohol už fungovať, a viac menej tretina splatená. Na druhej strane, zasa hrabkanie sa na “piesočku” od 1998, až po dnešok, dva, alebo tri x prerušená stavba, vyhnaná dúha a rôzne politické vrtulnikové manevre?: … Podľa mňa určite by bolo výhodnejši to PPP, a mohlo sa zachrániť kopec životov, ktorí zahynuli pod strečnom. Ale čo vymyslia politici na SK to nevymyslí nik na svete. Šetriť sa musí nech to stoji čo to stojí. :slight_smile:

Nezabúdaj, že PPP bol tiež jeden z dôvodov odkladania výstavby a tiež jeden z výmyslov politikov na SK, ktorý skončil neúspešne z finančných dôvodov.
Neviem prečo sa stále PPP berie ako mantra, ktorá mala tento tunel spasiť a tento imaginárny úspech sa dáva do porovnania s ostatnou (ne)výstavbou?

Nové video od rodinka na výlete.

Btw. nemáte niekto info v akom stave je VO na privádzač?

stále sa vyhodnocujú ponuky (od 19.2.2025)

1 lajk

Sa mi zdá, že sa to podozrivo naťahuje. Dúfam, že to nepôjde do stratena. Aj médiá akosi mlčia.

1 lajk

Media iba papagajuju to, co zaznie na tlacovkach alebo na fejsbukoch. Nejaka vlastna iniciativa alebo nebodaj hlbkova investigativa nehrozi.

3 lajkov

toto nevesti nic dobre, zrejme sa opat budu ako inak po milionty krat posuvat terminy uz to vidim :frowning: cele v prdeli toto hlavne ze strategicka investicia a zrychlovanie procesov..

priatelia, veď nechajte akčný útvar komunikácie na NDS v kľude pracovať. Aktuálne priatelia, riešia križovatku D1/D4 a Kriváň-Mýtna (už xtý raz za sebou)

3 lajkov

Kto sa chce po stavbe poobzerať, pozrite si galériu panorám stavby.

5 lajky

Nemáte niekto správu, ako je na tom súťaženie odpočívadla Turie a toho SSÚD?

zaujimave takmer na celom useku uz polozeny asfalt niekde aj komplet znacenie+zabradlia na mostoch a pred a za tunelom stale vidno este zem resp aj povodny teren..kks neskutocne akosi sa s tym neparu..

Predpokladám, že najprv dorobia betónovú vozovku v tuneli a potom k tomu dopasujú asfalt na vstupe do tunela.

12 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Odpočívadlá

Prosim zdrzte sa osobnych utokov. Dakujem.

Dopasuju… či sa nesekli smerovo, alebo výškovo… asfalt vyrovná

8 lajky

Pridal som zopár dnešných záberov z okolia západného portálu.

1 lajk

Ešte tam vyzerá byť roboty ako na kostole
Btw. zda sa mi to alebo zjazd k odpočívadlu Turie v smere ZA-MT bude riešený este pred estakadou? Potom sa bude jazdiť popod estakadu?

roboty ako na kostole pred a za tunelom to su prave tie miesta na ktore som uz minule upozornoval ze musia zrychlit tempo prac a sustredit mimo tunela vsetkych robosov na dokoncovanie tychto casti useku ale zjavne nemaju kapacity kedze sa robi naplno v tuneli a dokoncievaju aj zabradlia na mostoch+protihlukove zabrany a znacenia na useku

2 lajkov

Všetko tomu nasvedčuje