D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Vyzerá, že prebieha EIA na záložné napájanie tunela. Zaujímavé sú parametre 4 kusy s výkonom 2MW každý. Cena 2,5M€
Viac info: https://www.enviroportal.sk/eia/detail/technologicke-vybavenie-tunela-visnove-4x-dg

Mechanické zvodidlá pred tunelom Višňové nahradili nízke prahy. Rieši ich polícia | Žilinak.sk

Televízia Ta3 však najnovšie zistila, že v súvislosti so zvodidlami od holandskej spoločnosti prebieha trestné konanie. Podľa NDS aj táto skutočnosť prispela k tomu, že súčasné vedenie pozastavilo inštaláciu podobných zariadení na miestach, kde to ešte bolo možné. Polícia bližšie podrobnosti neposkytuje, aby neohrozila vyšetrovanie, vecou sa má zaoberať Úrad boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru.

Včera (18.6.2026) bola položená posledná vrstva asfaltu na prístupovej ceste ku vetracej šachte vo Višňovskej doline.

6 lajky

Našťastie požiar mimo tunela

2 lajkov

a nastastie hned vedla novej hasicskej stanice, to len mohli natiahnut hadice a rovno hasit.

6 lajky

Ucet za hlavnu hejslovacku megalomaniu dalej rastie…

Úsek D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala

Dĺžka: 13,5 km (vrátane 7,5 km tunela)
Časová úspora pre šoférov: 15 minút
Staviteľ: Dúha a Salini Impregilo (vyhodení zo stavby), Skanska
Pôvodná cena: 338 miliónov eur bez DPH
Odhadovaná cena: 600 až 900 miliónov eur bez DPH
Odhadované predraženie: v stovkách miliónov eur bez DPH
Začatie výstavby: 2015
Ukončenie výstavby: december 2025
Meškanie: 6 rokov

https://www.sme.sk/index/c/ucet-za-visnove-sa-nafukuje-v-hre-su-stovky-milionov-aj-za-arbitraz-moze-prist-dalsia-kontrola

6 lajky

Včera som išiel okolo a bola celkom veľká aktivita na mieste plánovaného SSÚD. Bagrovali a niečo aj betónovali. Tak sa možno už aj to začalo hýbať.

1 lajk

To bude súvisieť s privádzačom do rajeckej doliny…asi tam budú mať daaky stavebný dvor/ sklad

2 lajkov

Podobné sa udialo aj u nás viz.

1 lajk

Žeby to bolo v tuneli Višňové?

300 cez tunel už je naozaj dosť, potom sa netreba čudovať, že sa zjazd do Vrutok nikdy neotvorí

2 lajkov

Neviem, ci si niekedy siel po autobahne viac ako 200, ale toto urcite viac ako 160 nebolo.

Neber ma zle, chalan urcite rychlost prekrocil a po hube mu za to.

3 lajkov

Keď som dobre rátal, tak medzi jednotlivými zálivmi mu to trvalo cca 10s. V zdialenosť medzi zálivmi je cca 750m (10 zálivov a dĺžka tunela 7,5km) takže tá rýchlosť je v celku reálna.

netrafil som sa do témy, premiestnil som ho. aj ten prispevok nadomnou pari do Viš…

Reagujem na príspevok umiestnený v HU -IV . : Nepochopitelné a absolútne mätúce značenie (učiteľ AS má pravdu).Zas dopravní “experti” ukázali svoje umenie. Pre cudzích je to fakt “rébus”. Dokonca som zažil, ako jeden PL cúval na dialnici, aby sa vrátil na výjazd, ktorí zrejme, nepochopil a prehliadol. Na druhej strane, máme tu “vodičov” bez akéjkoľvek mentálne výbavy a idú cez tunel 300.

To video sa neda otvorit - nie je nejaky iny link?

mne to otovorí, keď klikam na odkaz pod obrázkom?

Píše, že video je nedostupné, ale ak klikneš na FB link a prihlasis sa, tak ti ho otvorí.
Poprípade potom ho nájdeš na FB stránke: Ako je na tom Strečno - dopravný servis

1 lajk

zrejme neaká priblbla výzva na tik-toku, Teraz to náhodou vyšlo, bude lajkov a úžasna sledovanosť…chorí ľudia.

Zvaľovať jednanie jednotlivca na nejakú TikTok výzvu, ktorú si si sám zmyslel v hlave je také typické boomerske chovanie

Ked uz maju $$$ na auto, co da 300km/h, tak maju aj $$$ na jazdu do DE, kde si to v pohode mozu skusit. Ako ten cesky prachac, co tam siel s Bugatti viac ako 400km/h. Tam dokonca Porsche cez noc testuje svoje auta na beznej dialnici. Ale robit to na SK dialniciach je ulet, mali by mu na 10 rokov zobrat vodicak.