D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Cize megalomania Visnove zatial stala minimalne 52 zivotov? Dobra statistika.

Facebook Post
4 lajkov

Skôr smutná štatistika

2 lajkov

Áno, bliká to pred/nad autom ktoré ide rýchlejšie a iba v tom pruhu. Tie rozostupy som si nevšimol, nebolo už tak veľa áut vtedy. 80tka od Žiliny bola a hmla taká stredná, možno chcú začať pomalšie kým si vodiči zvyknú.

2 lajkov

Ano, 90% premavky na Strecne tvoria auta co idu do DoubleTree by Hilton Kosice… Keby bola kompletna R1+R2, tak na strecne je mensia premavka nez na D3 Svrcinovec - Skalite.

10 lajky

12 lajky

Otvorenie v sprievode policie prve auta

2 lajkov

Video od NDS prve auta

3 lajkov

Tých 28 rokov je konina. Normálne sa to stavalo 10 rokov miesto 5 rokov. Problém bol ten, že na začiatku Smognerová zastavila tento projekt, potom bola kríza na svetových trhoch a nápad realizovať veci cez PPP. Vec sa snazili uchopit komplexnejsie. Keby vyjde PPP tak celá dialnica je v 2015. Nakoniec sa uprednostinili tendre po usekoch. Takze celý problém je skôr postavený v rozhodovacích procesoch, ktoré sú na Slovensku spolitizované a diali sa v turbulentných casoch. Rakušaci stavajú 64 km tunel aj 20 rokov za miliardy a ešte na tom zarobia. Ako to je možné ? Na tom, že ročne predajú technológie v oblasti razenia, managementu, projektovania, výrobkov v objeme cca 5mld ročne. Skrátka razia a predávaju know how, ktoré pritom vyvíjajú. My sme len stavenisko kadejakých firiem a jediný benefit výstavby diaľnic je časová úspora. Neexistuje ani nejaké znalostné centrum, ktoré by vyhodnocovalo výstavbu infraštruktúry, porovnávalo cenotvorbu a vytváralo knižnicu technických riešení a zaoberalo sa koncepciami. Iba nejakí poloinformovaní politici tu vybľakujú po sebe.

24 lajky

Konecne, nejaky rozumny prispevok, aj ked samozrejme kebyze clovek moc chce tak ho zacne rozoberat vetu po vete a rozporovat ho. Ale ako celok super.

8 lajky

Keby sa normalne urobil udolny variant (mozno s parstometrovym tunelom vedla zeleznicneho), tak by VYsnove bolo uz 20 rokov vyriesene a 52 zivotov (a 1mld EUR) usetrenych.

4 lajkov

Je na case aby doktor siel vyriesit tunel Korbelka. Lacnejsie a rychlejsie

1 lajk

Tak som sa zamyslel pri tom čítaní a napadlo mi, že na úseku R2 Kriváň - Mýtna sa teraz otvoril most, ktorý je unikátom v Európe s dilatáciou v strede. Ak sa nemýlim realizoval ho Doprastav. Túto technológiu by tiež mohli predať ďalej v Európe a nabaľovať sa na nej, či?

2 lajkov

Google stále nič.

Ked nie google, tak aspon ja nieco pridam
Je tam este par fotografii z juznej rury

3 lajkov

By ma celkom zaujimalo, na zaklade coho (akych predpisov) mozu u nas znacky blikat.

1 lajk

miesto zmeny prierezu tunela

4 lajkov

totálne nezodpovední

1 lajk

a narodny park a narodna prirodna pamiatka znicena (a ∞mld EUR). bodaj by sme mali co najviac tunelov na severe

1 lajk

to bude skôr rozsvietenie a potom zhasnutie

O co je lepsie pustiít zilou 200 litrov za sekundu naveky ako znicit pas lesa v koridore kde vzdy bola cesta. A tiez zeleznica ktora by pri tejto logike tiez neexistovala. Ale hlavne ze tunel je “ekologicky”. A este sa nám poskladaju z celej republiky.

2 lajkov