stav výstavby u nás najlepšie vidieť na tých stromčekoch na ľavej strane…kým sme to dostavali celkom pekne narástli ![]()
Podľa najnovších inside info sa na výjazde Strečno/Vrútky nebude dať za tunelom (smer Prešov) odbočiť na I/18 Vrútky. Výjazd bude slúžiť len ako servisný zjazd. Že vraj kvôli novej norme STN 73 6101 platnej od 1.4.2024. Odbočovací pruh za tunelom nemá požadovanú dĺžku.
To je strašné!!! Ja som presne toto nedávno riešil, či je naozaj bezpečné mať hneď za tunelom zjazd.
Bezpečné to je, takých prípadov je veľa v zahraničí a neevidujú tam nejaké problémy. Okrem toho tam bude 100-ka ako v celom tuneli.
Na základe čoho sa zaviedla STN 73 6101, resp. ak je to naozaj bezpečné, máme na Slovensku super prísnu normu, ktorá nemá vo svete obdoby?
tak to by bola iná “sranda”.
Martinčania a Vrútočania sa potešia
Raz to zmietne zo stola a bude! posledne slovo ma on ako MD! bude normalna dialnicna odobocka ako aj v inych krajinach.. uvidite on by si to nikdy nedovolil aby to zablokoval a nepustil..to by bol nonsens aby sa nedalo z dialnice odbocit na jeden a dost dolezity smer
a na tu drblu normu co tu spominate staci jedno hlasovanie v parlamente ktore navrhne MD ako mimoriadnu schodzu a bude vymazana z existencie a bodka.
Ty si to tu celé predstavuješ ako Hurvínek válku.
Normy nejdú cez parlament, ale cez ÚNMS Normy. Zmena normy trvá aj 2 roky.
Ale udeľovanie výnimiek ešte existuje, ak je to pre štát a ľudí ekonomicky výhodne a postavilo sa to podľa starých noriem. Koľko máme takých nevyhovujúcich odbočiek a neboli zrušené.
ten Ráž to je génius, nerobí nič, ale marketingové PR má lepšie než Hitler podľa toho čo všade po internetoch čítam.
Áno, buď bude stačiť požiadať MD o udelenie výnimky z STN (štandardná vec), ale z mojej skúsenosti, keď niečo prešlo schvalovacím procesom podľa starej STN, tak už sa podľa starej STN pokračovalo s ďalším stupňom a aj stavalo. Ako je to konkrétne s dialnicami, ale neviem.
ach jaj…keby zas dakto rozmýšľal, čo robí jeho ľavá ruka a nie len tá pravá
vedel by niekto znalý veci povedať, či by pomohla úprava max. rýchlosti?
Najviac znalý je to expwy.
Aka bude maksimalna povolena rychlost v tuneli? 100?
áno 100
neviem či konkrétne táto norma je záväzna, ale vo všeobecnosti normy sú nezáväzne.