D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Zdravím, všimol som si že sem občas niekto uloží odkaz na moje stránky a mal som tam trochu resty v odkazoch.
Dnes už je stránka 360pano.sk/air-pano/ aktualizovaná a dostupné galérie sú tam už uvedené.

parádne zábery, vdaka z link.

podla tych zaberov defacto je hotovo mimo tunela teda.. uz len natiahnut znacenie ,caka sa uz zrejme len na tunel na dokoncenie technologii na otestovanie a nasledne spustenie do prevadzky, nekonciaca kalvaria sa pomalicky blizi k svojmu slavnostnemu koncu..

Ano, vyzera to tak, ze povrchova cast je v podstate hotova a uz sa dorabaju terenne upravy v okoli a pod mostami.
Ja hlavne dufam, ze sa bude dat po dialnici ist previezt na bicykli skor nez sa dorobi technologia tunela.

podľa openstreet, je hotových prvých 500-600m od križovatky LL smer DS. , ostatok zatiaľ nie. openstreetmap.org/#map=16/49.17364/18.73768

Na fotografii je vidno, ze hotove to uz je vsetko. To co je naznacene na openstreetmap, je uz aj v prevadzke.
Oni pustili do prevadzky aj dobudovanu cast krizovatky ktora pred tym dobudovana nebola.
Tu odkaz na poslednu fotografiu krizovatky maps.app.goo.gl/9FKmNEdqsH4C35jo8
Tu odkaz na celu galeriu so vsetkymi fotografiami air.360pano.sk/241130_D1_zilina/

to openstreetmap je zjavne uz riadne zastarale a pozadu.. davno neaktualne

To nie je neaktualne, prave ze je to presne podla skutocnosti. Skuste si to priblizit. Tam su nakreslene uz aj casti ktore boli vo vystavbe a oni su stale nakreslene ako vo vystavbe az do casu kym nebudu spustene do prevadzky. Takto to bude az do otvorenia tunela. Podla mna je to uplne dobre spravene.

tiež si myslím, to čo je vo výstavbe to by malo byť prerušovane a to čo je postavené ale nepoužívané je biele, myslím že to sedí, bolo to tak aj na iných stavbách kde sa to spúšťalo postupne

problem je a co nesedi je prave ta prerusovana cast od tunela az po krizovatku (resp cca 500m od nej) teda vonkajsia cast mala byt tiez na tej mape ako plna biela, prakticky az po tunel (resp po tych cca 100m pred tunelom kde sa este vozovka dorobi) , nakolko je uz dokoncena(vidiet to jasne na fotkach ktore tu 360pano dal) ale nie je odovzdavna resp v prevadzke.. pokial viem nikde sa uz nekope ani neasfaltuje, uz je potrebne nastriekat len ciary ,zato som pisal ze podla tych fotiek ten openstreetmap nie je uz aktialny resp nejako to nesedi
navyse aj tie fotky su este z konca novembra, odvtedy ubehli dalsie 2 mesiace, mozno su uz aj tie ciary nastriekane medzitym.. tych cca 100m pred a za tunelom schvalne este nechavaju kvoli neustale prebiehajucim pracam v tuneli az na koniec..

Aha, uz to teraz chapem. Cast cesty je len takou bielou farbou so sedym ciarkovanim a cast je cerveno bielo ciarkovana.
Ak mam pravdu povedat az teraz som si pozrel legendu k tym mapam a ano je tam rozdiel.
openstreetmap by mal byt otvoreny projekt. Ak to chcete opravit, staci si nastudovat nejaky manual na youtube a nic by nemalo branit to opravit.
Co sa ciar na ceste tyka, ak som dobre pochopil, zatial striekali lokalitu a okolie toho, co slo do prevadzky.
Myslim si ze zvysok budu robit najskor v lete za dobreho pocasia kedy bude predpoklad ze farba vydrzi dlhsie.

Už ani záväzný termín otvorenia tunela Višňové neplatí. Minister Ráž naznačil nový

Každý súdny vedel, že to v 2025 nie je otvoriteľné. Ráž len trepe krížom krážom.

Vcera pan minister Raz hovorili, ze bolasucha a mierna zima, co pomaha stavebnikom, takze by chceli prace v tuneli stihnut do konca roka.
Uz sa to rozoberalo kade-tade.. Ved prace v tuneli niesu ohrozene zimou. V tuneli je ± konstantna teplota po cely rok Ak si zablenduju portaly, aby im tam nefukalo a nesla zima na zaciatok tunela (par stovak metrov), tak predsa technologie a aj betonaz vozovky, chdonikov a pod. mozu predsa robit bezproblemov po cely rok. A aj kebyze na prvych metroch tunela kvoli tazkej zime nemozu nieco robit, tak dalej hlbsie v tuneli je uz vhodna klima/teplota a taksa to da. A to co nemohli robit na zaciatku tunela, urcite dorobia ked sa otepli. Navyse prace na technologii tunela sa zacali este pred zimou! Takze zima v tomto pripade nehra rolu a nesposobi prestoje ci nijak neurychli prace. TTo nie ako na vonkajsich objektoch pod holym nebom!
Podla mna Raz zase perlil bludy na obalamutenie jeho sledovatelov a snazi sa podsunut, ze sa tunel stihne ukoncit skor ako februar 2026 kvoli miernejsej zime.aj skoncia skor, urcite nie kvoli zime naprelome 2024/25

ja osobne si myslím, že takýmito rečami sa snaží vytvoriť mediálny tlak na zhotoviteľa, lebo inak mi to nedáva zmysel.

Máš pravdu, zima v tuneli naozaj nezastaví prácu, pretože tam je stabilná teplota. Myslím, že minister len trochu preháňa s tou “miernou zimou”, aby z toho urobil väčší príbeh. Práce budú pokračovať podľa plánu a počasie to veľmi neovplyvní. Ak sa to stihne skôr, tak skôr kvôli efektívnosti, nie kvôli zime.

Robí len mediálny humbuk. Do tendra dávaš harmonogram, potom celý čas robíš plánovanie činností, zdrojov, materiálu. Jednoducho on tam ten priestor na zrýchlenie bez zvýšenia, a veľa krát podstatného zvýšenia, nákladov nemáš.

Uhm… takže dá sa betónovať vozovka… teda, betonáreň asi tiež majú niekde v tuneli, aj skládky kameňa, silá s cementom (asi vo vetracej šachte) ale zas, voda tam vraj tečie z každej strany…
aj nátery a asi dajú robiť, veď steny isto nie sú chladné a mokré…
Takže zima v tuneli nijako nezastaví práce… úplná blbosť…

… a co ked pride tuha zima 1 decembra :smiley: :smiley: :smiley:

myslis december 2025.. o takom case by uz mali byt daavno betonarske prace v cajku resp ak by to slo podla ministrovych reci tak urcite.. striekat pruhy a pod finisujuce veci v tuneli mozu robit aj za mrazov a tuhej zimy mimo tunela