Než sa spoliehať na drahotu a slabú kvalitu a nízku produktivitu práce, tak to radšej všetko doviezť. Hlavne, keď robotníci vo Francúzsku, Nemecku nemajú toľko práce, že by nemohli prísť sem.
To len domáce firmy sa spoliehajú na to, že tu bude spolupráca, ale to je omyl. V Chorvátsku, Grécku, Španielsku to tak nebolo a je to až teraz. Na Slovensku to nebude kvôli kvalite či ľuďom, ale kvôli nutnosti získania si vplyvu u politikov. A to svedčí len o korupcii.
Na R2 do 10.000, na D1 ZA-RK nad 20.000 je dnes bez problémov. Takže nejde o tunely, hory, nížiny, ale o to, že cesta viac ako 15.000 unáša ťažko a nad 18.000 je po limitoch a deje sa pri Strečne to, čo sa deje. A tak len magor môže ísť riešiť úseky, kde to netreba čiastkovo, ale normálny človek teraz vyrieši úsek celý, kde to treba a potom sa presunie čiastkovo na ostatné a potom zase na ten, kde to bude treba.
ludia vidim ze tu odchadzaju aj posledne zvysky sudnosti…do 2015 dvojnasobok…hehehe snivajte s nami…skor kazdych 5 rokov po 5.000. takze 2010 do 30.000 potom 35.000 atd.
medzi 1995 a 2000 bol narast z 10.000 na 14.700 co bolo az 47 %, medzi 2000 a 2005 z 14.700 na 21.200 cize 43% cize tych 5.000/5 rokov vcelku sedi, % rastu dokonca kleslo…
Hm, preco asi? Zeby sa v 98 otvarala dialnica od Hornej stredy po Ladce? a zeby bol v r. 99-2001 hospodarsky utlm? Teraz ked je od 2005 silny hosp. rast, odrazi sa to aj vo zvyseni rastu intenzit. Podla mna v r. 2010 bude intenzita 30000 uz davno prekrocena
Budme radi, pokial sa to nezdvojnasobi, nech ma cesta este nejake rezervy. Je fakt, ze cakat s riesenim useku az kym nebude naplnena jeho kapacita sa mi zda dost scestne. To je ako keby hrobar zacal pochovavat az vtedy, ked ma v marnici kopec mrtvol a dalsia sa tam uz nevlezie…prepacte za tu morbidnost…
Ja tiež nemám času dosť, ale keď čítam tvoje niektoré príspevky, musím reagovať, lebo si druhý Fico.
Až bude niekde 2+2 diaľnica, napojená na najdôležitejšiu diaľnicu 2+2 a bude mať pokračovanie u susedov a u ďalších diaľnicami 2+2, tak nie že intenzita 25.000, ale bez problémov 50.000 … tak sa stavia všade. že nikde nič a zrazu dedinka, mestečko, mesto, doprava, autá, stovky, tisíce, desaťtisíce …