D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Odborník o tuneli Višňové: Poviem to na rovinu. Zhotoviteľ sa dá nájsť za tri mesiace, ale bude to strašné

Pan prezident stavebnej komory tiez toho nataral - na otazku vyberu noveho zhotovitela:
“…netreba sa hrat na vselijake vyberove konania alebo verejne obstaravanie ale treba vybrat spolahliveho dodavatela…ja by som oslovil zabehnute firmy… to by malo prebiehat maximalne vyberovym konanim, ziadne verejne obstaravane, to vsetko je kamuflaz…” - pan si asi neuvedomuje ze stavba je nadlimitna zakazka navyse platena z europskych penazi a teda musi byt verejne obstaravanie…

Budeme radi ak sa im podarí vypísať tender do konca roka… Križovatku LL podľa mňa dajú ako samostatnu stavbu, alebo priamim zadaním

krizovatku ak chcu dat priamym zadanim, musi to byt samostatna stavba.

Podľa mňa to nebude také jednoduché. Za 3 mesiace to jenoducho nevyhlásia. Ten odborník tára. Poznám Slovensko, žijem tu už dosť dlho na to, aby som vedel ako to tu funguje.

ale ved aj sam to potom hned na to poprel a dementoval a povedal ze skor to realisticky vidi do jedneho roka, osobne by som bol rad a nateseny ak by to stihli za cca polovicu tj. do cca 6 mesiacov ak si svihnu to by mohli dat aspon do toho pol roka ze by sme mohli vediet vitazov v tzv super skratenom tendri, idealne by to teda bolo do konca tohto leta tj do septembra ak by to poriesili

Však ešte bude “sranda”. Treba si len počkať.

Žilina má najväčší počet km na Slovensku korculiarskej a cyklistickej dráhy za zhruba 430 mil. € :smiley: :smiley: :smiley:

A nexabudni ze cast je aj zakryta, pre celorocne vyuzitie.

Vyťah z dohody
Datum platnosti nastal podpisom,firmy podpisali 5.3.2019
Učinnost dohody nastane nasledujuci deň po doručení novej bankovej zaruky-maju na to 21 dni a výška zaruky je 40 980 000,05€
Odo dňa učinnosti sa prestanu vykonavať prace podľa ZoD a začnu sa robiť tkz. bezpečnostné a ochranné práce
Dňom učinnosti začína inventarizácia na ktoru majú 30 dni ktorá sa môže predlžiť o 5+5+10 dni ak sa nebudú môcť dohodnuť v každom pripade maju opustiť stavenisko do 90 dni
Zoznam prac zabez. a ochran.
Geotechnický monitoring v tuneli aj vonku + inklinometre
SO 229 zarubny mur
Vetva V1,V8 ukončenie kotevneho prahu 1 urovne + lanove kotvy
SO 222 zarubny mur
časť A,B stabilita odťaženeho uzemia kotevne prahy a lanove kotvy
Most 205
Pravy most zrealizovať betonaže priečnikov a mostovky vo všetkych poliach
Most 203
Zrealizovať betonaž priečnikov a mostovky v tych poliach kde su vyrobene nosniky
Dlh dodavateľom k 28.2.2019 je 36 649 396 85€
Zruženie podalo 151 narokov
Potom čo odpadol kus betonu s klenby nariadil dozor kontrolu ultrazvukom celeho sekundaru + zakladovych pasov

Takže všetky tie nosníky, ktoré sú pre most 203 umiestnené pri odpočívadle Turie budú v najbližšom čase umiestnené na svoje miesto a zabetónované vrámci týchto prác alebo ako to chápať? Dokedy to majú spraviť a kto to bude robiť?
Dáš sem, prosím, odkaz na dohodu? Nenašiel som ju zatiaľ.
[album]41354[/album] Nosníkov je tam odhadom na 6 polí.

Odkaz
rokovania.sk/Rokovanie.aspx/ … rial=28212
Pozri vlastny material SVK
Trochu ma myli že su tam dva mosty 205 a to na D1 v km 3,6 a “nad” D1 v km 2,1 pôvodne som si myslel že nosniky su určené na križovatku keďže su tam hotové priečniky ale uvidime

SO P205-00 Most nad diaľnicou D1 v km 2,100 je most v križovatke LL ponad diaľnicu… staničenie toho mosta nie je diaľnice ale privádzača

Už o chvíľu (po 12) s Ersekom na Exprese o tomto úseku.

nech sa paci, tu je cele video s Ersekom: youtube.com/watch?v=DyVLaUXpqbU

A prečo to potom neriešili už dávno. Teraz sa vyhovárajú. Zase zdražie stavba. Tie peniaze sa nakoniec mohli použiť na iných úsekoch – napr. aj na DrXovej vysnívanej R2 alebo D3!

chcem sa opýtať či polovičný profil nebol rýchlejší súťaži tak tiež či sa nedajú jednotlivé objekty isť do sutaže zvlášť napríklad dokončenie sekundárne ostenie a mosty so_203 a 201 položenie nosníkov aby sa stavalo aj tuto letnú sezónu či by sa nedalo nejaké výnimky urobiť a čím skôr to nejak urýchliť normálna súťaž bude trvať aj 2 roky cca budu odvolávania

Ersek vravel ze do 2 mesiacov musia vypratat stavenisko a odist sucasni stavitelia, hned na to sa vyhlasi tender a do pol roka cca 5-6 mesiacov max. chcu mat vitaza v zrychlenom konani ..tu uz nejde o fazulky musime stihat hranicny termin s kompletnym odovzdanim useku do r.2023 prip usek dat do predcasneho uzivania este v priebehu r.2022

Bohuzial tak rychlo to nepojde, tender vyhlasia o niekolko mesiacov a ziadne zrychlene konanie neexistuje:

https://dennikn.sk/1403062/visnove-vsetko-co-bude-skor-ako-v-roku-2023-bude-super-hovori-dialnicny-manazer/

“V stredu jednoznačne povedal, že na zabezpečenie financovania neexistuje iná možnosť než transparentný tender”

[i]Takže tender bude v máji?

To by bolo skvelé, ale súčasť súťažných podkladov budú tvoriť údaje z inventarizácie, takže potrebujeme niekoľko mesiacov.

Pôvodný tender z roku 2011 sa naťahoval 2,5 roka. Ako chcete zabezpečiť, že sa to nezopakuje?

Dobrou prípravou.[/i]

Cize realne sa zacne stavat tak o 2 roky aj to bude obrovsky “uspech”

VIDEO: Diaľnica obíde Žilinu zatiaľ čiastočne. Otvoria sa dv takze tam spominali jasne vo videu ze Visnove sa posuva zatial docasne na rok 2022 co by bolo super keby otvorenie do tohto roku stihli vzhladom na to co sa tam vsetko stalo a pokial by tender spravili a uzavreli dohodu s novym stavitelom este tohto roku bolo by to celkom realne si myslim tiez