Prvé divadlo: máj 1998, Mečiar - začiatok razby štôlne. Druhé divadlo: október 2009, Fico - poklepanie kameňa. Tretie divadlo: jún 2014, Počiatek - poklepanie kameňa. Štvrté divadlo: jún 2015 - začiatok razenia. Piate divadlo: ??? - slávnostné prerazenie. Šieste divadlo a zároveň veľké finále - slávnostné odovzdanie do užívania (neverím, že pásku nepríde strihať niekto ako Gerard Depardieu
). Ešte tam bude divadielok.. bude na čo pozerať.
medima - to bolo výstižné
divadlo uz bolo:
viewtopic.php?f=35&t=20572
Z clanku Odštartovala výstavba tunela Višňové: Zoznámte sa s náročným
[i]
„Už dnes je za nami vyrazených približne 80 metrov tunela z každej strany. Teší nás, že termíny súvisiace s touto mimoriadne náročnou stavbou stíhame jednak v súlade s harmonogramom a v súčasnosti aj v predstihu,“ povedal Miroslav Remeta, majiteľ spoločnosti Dúha.
Dodala, že prvých sto metrov z obidvoch strán bude vyrazených do konca júna 2015, čo zodpovedá prvému míľniku zo Zmluvy o dielo uzatvorenej s Národnou diaľničnou spoločnosťou. „Zhotoviteľ je povinný za ďalších 30 mesiacov preraziť obe tunelové rúry. Celkovo ich bude mať tunel tri, z ktorých jedna je existujúca. Ide o prieskumnú štôlňu, ktorá bude slúžiť na odvodnenie tunela. V súčasnosti prebieha razenie tunela v troch zo štyroch čelieb (predná plocha tunela), ktoré je v predstihu oproti plánovanému harmonogramu na dosiahnutie prvého zmluvného míľnika,“ dodala.[/i]
Takže dnes sa na tomto úseku aj dialnice.info-vlákne oslavuje. Aspoň niečo do uši sa k tej oslave hodí. youtube.com/watch?v=Wb-lB5mDGts
Nepredal.
Oni si zjavne nedajú pokoj.
Tu tiež nejaké fotky z dneška:
webnoviny.sk/ekonomika/clano … l-visnove/
Nieco napisali aj v IT asi aby sa vedelo odkial im love budu prichadzat ked uz sam Pietro Salini bol pozriet ![]()
salini-impregilo.com/en/pres … unnel.html
No osadená možno nebola ale posvatená už bola dávno. Dokonca boli z tejto akcie aj fotky aj s kňazom , keď ich nájdem tak vám dám link bolo to niekedy v decembri.
plus.google.com/photos/+MilinKa … banner=pwa fotky z decembra , kedy prebehlo posvatenie sošky. Dufám , že ma autor nezažaluje ze to tu zverejnujem , ale keď ste mi neverili ![]()
Jak pozeram tak pozeram barborku tam nevidim rovnako ako ziadneho kompetentneho z nds, ministerstva ci vlady sr. Nebola to nahodou nejaka omsa?
…ako vravim barborku osadzuju az vtedy, ked je uz prvotna teda zakladna cast pri portali vyrazena do par metrov.
Wololo…
Viktorius, Barboru osádzajú vtedy keď sa im to hodí. 80 vyrazených metrov predsa nie je pár metrov. Na Čebrati mali ledva prvý záber. Posvetenie Barbory je banícka tradícia, preto si to Uranpres spravil v decembri sam pre seba, bez nejakeho divadielka. To dnešné predstavenie bolo hlavne o tom, aby aj neznalá verejnosť vedela o tom, že sa Višňové už razí, keďže doteraz to vedelo len pár informovaných.
No ja som to pisal na zaklade toho co som postrehol. Kedze na slovensku sa vela tunelov nerobilo, politici vyuzili kazdu prilezitost zucastnit sa osadenie sv. barbory. preto som to trosku dal dohromady no je to skutocne o tradicii s politikmi ci bez.
K tomuto este jedna info od Remetu. Od Dubnej skaly sa zacne JTR razit az po prelozeni prieskumnej stolne do novej polohy. Ide cca o 500 metrov, ktore treba vyrazit nanovo.
V Google Earth pribudli nove snimky aj z okolia Ziliny (udajne 16.5.2015), cerstve snimky su od zapadneho portalu tunela Vsinove az po zapadny portal tunelu Zilina…
vidno tam aj archeologický prieskum na križovatke v LL ![]()
jedno nepochopim preco to nerobi cs.wikipedia.org/wiki/TBM
…prestudovat si casopis Tunel 2/2003 “STAVEBNO-TECHNOLOGICKÉ ZHODNOTENIE RAZENIA PRIESKUMNEJ STOLNE VISNOVE”…
ita-aites.cz/cz/casopis/casopis_pdf/
Smer Rajec → Bytca sa nedal viac dokrutit? openstreetmap.org/#map=16/49.1762/18.7304
No je tam Chrastie…“a v tom chrasti rastie, kvety rozvija, jedna zlta lalia”…inak by sa tam asi muselo vela zarezavat.