D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Sobota 6.6.2015:
ZP tunela Višňové - už chystajú pravú TR. Pribudli aj 3 haly na zagarážovanie raziacich strojov a techniky.
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=28173
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=28172
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=28171
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=28170
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=28169

:question:
Nemate niekto info kolko je vyrazenich motrov z V-Z portalu???

V rádiu dnes povedali , že oficiálne začatie razenie tunela začne zajtra 9.6.2015 má k tomu niekto info ? Lebo nikde som nenašiel , že by sa také niečo chystalo , kedže sa už razí dávno.

V akom radiu?

No mám pocit , že to bolo rádio Slovensko okolo 16:00 - 17:00.O 20:00 sú správy budem počúvať možno to zopakujú.

pripajam link :smiley:

komentare.hnonline.sk/dnes-pise- … oky-795146

Takze predsa nieco na tom pravdy bolo. Snad to dnes zacne naberat tempo.

aj minister o tom dnes pise v hn takze asi bude divadielko

No je to celé divné , pretože citujem "Razenie tunela Višňové odštartovalo osadenie sošky sv. Barbory za účasti predstaviteľov Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, Národnej diaľničnej spoločnosti, zhotoviteľa a ďalších hostí. " Soška už bola dávno osadená , tak čo osádzali druhú ? :smiley: Ja si osobne myslím , že dnes tam nebolo slávnostné začatie razenia iba "papierovo " sa začalo raziť.

ndsas.sk/aktuality-zacal-sa-razi … 372s48957c

podla NDS sa dnes zacalo razit

Podľa všetkého sa dnes uskutočnilo divadielko s osadením sošky svätej Barbory, takže oddnes sa už razí “oficiálne”. Doterajšie razenie bolo “neoficiálne”. :slight_smile:

Ako mohla byt osadena uz davno, ked este len teraz je vsetko pripravene tak, aby sa mohlo zacat razit. Mam na mysli Vyrazene prve m od portalov. Sv. barboru osadzuju az po ukonceni tychto priprav pokial sa nemylim.

to znamená, že doteraz razili neoficiálne tj načierno? :slight_smile:

to nie, oficialne sa razanie začína ked je už určitý začiatočný usek vyrazaný, keď sa oficiálne spustia raziace mechanizmy, štíty; pre ktoré už musí byť časť vyrúbaná a pripravená na osadenie.
I ked tu neviem akou metodou budú raziť, (NRTM - to asi nebude)

:frowning: Vraj papalaši spominali že sa bude raziť metodov NRTM

Tomu veľmi neverím, už to tu niekto predtým rozoberal, trena sa pozrieť dozadu na príspevky

Ja to vidim takto. Do dnesneho dna sa urobili pripravne prace ktore v sebe zahrnali aj razenie. To razenie bolo len do takej miery aka bola nevyhnutna pre zabezpecenie bezpecnosti nevyhnutnej k zacatiu intenzivneho razenia. To intenzivne razenie by malo oficialne byt odstartovane uz dnes. A sv. barbora tu este osadena byt nemohla je to vidiet aj na tejto foto…gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=28173

Tak tomu, že by mali raziť raziacim strojom TBM zase neverím ja.

TBM urcite nie :smiley:…to by uz boli nejake naznaky navyse, kym by to poskladali tak prejde hodne casu. Podla mna sa to bude razit NRTM teda standardne.

EmbE - zilinak.sk/prispevky/1789/dn … el-visnove si im predal autorske prava? :smiley: