niekedy ma az prekvapuje aku hysteriu ludia dokazu vyvolat niektorymi spravami. Urazy/umrtia a problemy su pomerne bezne pri takychto stavbach aj inde vo svete - priklad uvediem stavanie zeleznicneho tunela Gotthard vo Svajciarsku, kde mali 10 mrtvych na celkovy vykop cca 150km zeleznicneho tunela + ostatnych pomocnych sacht a pod, niekolko desiatok inych urazov a nemalo inych problemov. A tiez to nebolo odovzdane nacas podla svajciarskych hodiniek. Ak nikomu nevadi 1 rok meskanie na stavbe ako R2 ZV vychod - Pstrusa, potom nechapem hysteriu okolo mozneho meskania 1-2 roku vo Visnovom, kde su podmienky ovela narocnejsie.
ziadny rok dva meskanie nebude! stat na nich pritlaci pod hrozbou pokut a hned sa tie podvodnicke spiny pohnu.. a zrazu sa bude vsetko stihat.. tunel ide zatial podla planu a na ostatnu cast sa pritlaci hrozbami.. na takych smejdov ako remeta ine metody ani neplatia..
Haleluja… takto treba jednať s lajdákmi a nie predlžovať donekonečna. Za posledné 4 roky nebol ani jeden kilometer D a RC odovzdaný načas. To je neospravedlniteľné. Už len prihodiť tento úsek nejakému vyvolenému, šak dreamteam spoza Rajčianky bude čochvíľa končiť.
problem je ze to dopadne ako pri hant-e v presove .. dostane to doprastav za este vyssiu cenu a dokoncene to bude aj tak neskor .. o tom, ze by to nebodaj mali dat lacnejsie skanske nehrozi ..
super kvitujem tento pristup ,s takymi lajdakmi treba jednat striktne a bez milosti! a ak to nedokazu v danom termine ked tam vsetko maju ako na podnose na celom useku vratane tunela vybavene tak to treba dat okamzite skanskej, ona termin splni a dodrzi ,tym som si isty, ostavaju este 2 a pol roka do konca 2019 to je dost casu az az na dokoncenie celeho useku kedze v razeni tunela su uz v polovici.. horsie je ze duha ustami klame , zavadza kedze predtym tvrdili ze to nedaju a ziadali o predlzenie-okamzite po hrozbach zo strany NDS zmenili retoriku a zrazu uz to daju v case a v termine-co vsetci dobre vieme ze su len obycajne klamstva z ich ust a teda hrozi ze NDS jej znova naleti na jej reci a necha duhu robit aj dalej.. cize nemaznat sa s nimi ale jednoznacne zobrat bez milosti okamzite zakazku a dat ju skanskej
Vy ste ale naivní. Všetkym vam nieco uniklo: a sice v nadpise prispevku slovicko “zrejme”. Zrejme nepovolia. Budu musiet prejst siahodlhe byrokraticke procesy, postupy, ktorymi sa urci, ci im predlzenie povolia alebo nie. Mozno ani k zaveru nedojdu, mozno sa to na spravnych miestach posunie v prospech Duhy, dovtedy na to vsetci zabudneme a ked nam v 2019 zahlasia, ze este rok, dva, radi pockame. Ved o rok, dva mame najdlhsi tunel, pohoda, pockame, nevadi. Opijanie volicov rozkom a la medialna masaz priamo v zivom prenose. Musia predsa nejako upokojit nahnevanych motoristov, ked uz vypustili informaciu o meskani. Ej, ale ste sa dali. Tesite sa niecomu, co sa (mozno) ani nestane.
hej, zoberieme jednym a dame druhym… nemam v umysle obhajovat p. remetu, ale zase brr. to by tak muselo fungovat vsade. preco pri meskani vystavby pri Martine nezobrali zakazku napr. Vahostavu? na rozdiel od Duhy a Saliny, ktori aspon tunel razia, sa tam 2 roky nehybalo nic, pretoze sa neplatili subdodavky. a nielenze to p. sirokemu nechali, este aj subdodavky zaplatili.
meskanie stavieb je na slovensku proste uz zvykom. a to nie za posledne 4 roky, ale od zaciatku. Ved predsa staviame draho, ale za to dlho.
odhliadnuc od toho, ze odovzdat usek v polovici inej firme znamena zvysene naklady, a zhruba rovnaky cas dokoncenia.
Vid napr. Doprastav na Nabreznej v PO. kym to dostali, kym to prebrali a pod., tak presiel rok. mali skoncit v marci a budu v auguste. odhliadnuc od toho, ze kde Hant mal postaveny nosnik, Doprastav dal hned za neho dalsi. a pod.
Len v Prešove Hant BA DS to nebol schopný dokončiť… Neplatili subky, žiadne zázemie.
To že pri MT sa nič nehýbalo 2 roky je riadne zveličenie Ideál to teda od istej chvíle nebol, to je pravda…
Nevieme, aké problémy má zhotoviteľ so schválením dokumentácie. Nemyslím teraz bližšie neznámy nezmysel so 6 pruhom, ale minimálne pri križovatke sú problémy, viď téma HP-LL. Nie som si až tak úplne istý, že za vzniknutú situáciu môže iba zhotoviteľ. Na druhej strane, v KE sme videli jednu stavebnú spoločnosť v akcii, tak aj preto taký diskriminačný pohľad na nich.
hej, to je pravda, kus som to prestrelil realne meskali tak rok. ale skor mi slo o to, ze napr. rok pred dokoncenim mali suchu a relativne teplu zimu a celkovo im pocasie a moznosti priali, co znamena, ze mohli usek odovzdat skor (co pri tempe ake nahodili a pri podmienkach ktore mali, kazdy ocakaval). no a ziadali si odklad kvoli poveternostnym podmienkam a bla bla. preto mi napadla suvislost s Visnovym a Duhou.
V kazdom pripade, nech su problemy akekolvek, hlavne nech prerazia tunel. ostatne uz je proti tomu “lazo-plazo”. akurat ze dufam, ze nie dvoj rocne
Ja som dnes videl pilótovací stroj okolo SO 204-205, čiže nielen na SO 203 sa vŕta (koniec koncov aj foto v albume to potvrdzujú). Podla foto sa začalo robiť aj na odpočívadle Turie.