D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Tak to je riziko Dúhy, nemajú výhovorku ak zvolili inú technológiu razenia aká bola odporúčaná po tak zložitom prieskume.

niekedy ma az prekvapuje aku hysteriu ludia dokazu vyvolat niektorymi spravami. Urazy/umrtia a problemy su pomerne bezne pri takychto stavbach aj inde vo svete - priklad uvediem stavanie zeleznicneho tunela Gotthard vo Svajciarsku, kde mali 10 mrtvych na celkovy vykop cca 150km zeleznicneho tunela + ostatnych pomocnych sacht a pod, niekolko desiatok inych urazov a nemalo inych problemov. A tiez to nebolo odovzdane nacas podla svajciarskych hodiniek. Ak nikomu nevadi 1 rok meskanie na stavbe ako R2 ZV vychod - Pstrusa, potom nechapem hysteriu okolo mozneho meskania 1-2 roku vo Visnovom, kde su podmienky ovela narocnejsie.

ziadny rok dva meskanie nebude! stat na nich pritlaci pod hrozbou pokut a hned sa tie podvodnicke spiny pohnu.. a zrazu sa bude vsetko stihat.. tunel ide zatial podla planu a na ostatnu cast sa pritlaci hrozbami.. na takych smejdov ako remeta ine metody ani neplatia..

magnus … toho druheho spominaneho pana poznam ale pokial viem nie je bansky geolog ale sedimentolog. to moze byt ten problem ktory opisujes :wink:

No ma to cez 20 mega v pdf

Mozno nahrat na ulozto a dat sem len link. :slight_smile:

Dnes na TA3

ta3.com/clanok/1104600/predl … volia.html

Tak, konečne, treba na nich zatlačiť a nie sa nechať vydierať.

Haleluja… takto treba jednať s lajdákmi a nie predlžovať donekonečna. Za posledné 4 roky nebol ani jeden kilometer D a RC odovzdaný načas. To je neospravedlniteľné. Už len prihodiť tento úsek nejakému vyvolenému, šak dreamteam spoza Rajčianky bude čochvíľa končiť.

problem je ze to dopadne ako pri hant-e v presove .. dostane to doprastav za este vyssiu cenu a dokoncene to bude aj tak neskor .. o tom, ze by to nebodaj mali dat lacnejsie skanske nehrozi ..

super kvitujem tento pristup ,s takymi lajdakmi treba jednat striktne a bez milosti! a ak to nedokazu v danom termine ked tam vsetko maju ako na podnose na celom useku vratane tunela vybavene tak to treba dat okamzite skanskej, ona termin splni a dodrzi ,tym som si isty, ostavaju este 2 a pol roka do konca 2019 to je dost casu az az na dokoncenie celeho useku kedze v razeni tunela su uz v polovici.. horsie je ze duha ustami klame , zavadza kedze predtym tvrdili ze to nedaju a ziadali o predlzenie-okamzite po hrozbach zo strany NDS zmenili retoriku a zrazu uz to daju v case a v termine-co vsetci dobre vieme ze su len obycajne klamstva z ich ust a teda hrozi ze NDS jej znova naleti na jej reci a necha duhu robit aj dalej.. cize nemaznat sa s nimi ale jednoznacne zobrat bez milosti okamzite zakazku a dat ju skanskej

Vy ste ale naivní. Všetkym vam nieco uniklo: a sice v nadpise prispevku slovicko “zrejme”. Zrejme nepovolia. Budu musiet prejst siahodlhe byrokraticke procesy, postupy, ktorymi sa urci, ci im predlzenie povolia alebo nie. Mozno ani k zaveru nedojdu, mozno sa to na spravnych miestach posunie v prospech Duhy, dovtedy na to vsetci zabudneme a ked nam v 2019 zahlasia, ze este rok, dva, radi pockame. Ved o rok, dva mame najdlhsi tunel, pohoda, pockame, nevadi. Opijanie volicov rozkom a la medialna masaz priamo v zivom prenose. Musia predsa nejako upokojit nahnevanych motoristov, ked uz vypustili informaciu o meskani. Ej, ale ste sa dali. Tesite sa niecomu, co sa (mozno) ani nestane.

medina = medialna masaz :wink:

hej, zoberieme jednym a dame druhym… nemam v umysle obhajovat p. remetu, ale zase brr. to by tak muselo fungovat vsade. preco pri meskani vystavby pri Martine nezobrali zakazku napr. Vahostavu? na rozdiel od Duhy a Saliny, ktori aspon tunel razia, sa tam 2 roky nehybalo nic, pretoze sa neplatili subdodavky. a nielenze to p. sirokemu nechali, este aj subdodavky zaplatili.
meskanie stavieb je na slovensku proste uz zvykom. a to nie za posledne 4 roky, ale od zaciatku. Ved predsa staviame draho, ale za to dlho.
odhliadnuc od toho, ze odovzdat usek v polovici inej firme znamena zvysene naklady, a zhruba rovnaky cas dokoncenia.
Vid napr. Doprastav na Nabreznej v PO. kym to dostali, kym to prebrali a pod., tak presiel rok. mali skoncit v marci a budu v auguste. odhliadnuc od toho, ze kde Hant mal postaveny nosnik, Doprastav dal hned za neho dalsi. a pod.

Len v Prešove Hant BA DS to nebol schopný dokončiť… Neplatili subky, žiadne zázemie.
To že pri MT sa nič nehýbalo 2 roky je riadne zveličenie :smiley: Ideál to teda od istej chvíle nebol, to je pravda…
Nevieme, aké problémy má zhotoviteľ so schválením dokumentácie. Nemyslím teraz bližšie neznámy nezmysel so 6 pruhom, ale minimálne pri križovatke sú problémy, viď téma HP-LL. Nie som si až tak úplne istý, že za vzniknutú situáciu môže iba zhotoviteľ. Na druhej strane, v KE sme videli jednu stavebnú spoločnosť v akcii, tak aj preto taký diskriminačný pohľad na nich.

V prípade Nábrežnej tá zmena zhotoviteľa trvala dlho preto, že SSC sama, akosi preventívne, dala podnet na ÚVO a čakalo sa na rozhodnutie.

Pošlem link na e-mail, kto má záujem pošlite mi private message.

hej, to je pravda, kus som to prestrelil :slight_smile: realne meskali tak rok. ale skor mi slo o to, ze napr. rok pred dokoncenim mali suchu a relativne teplu zimu a celkovo im pocasie a moznosti priali, co znamena, ze mohli usek odovzdat skor (co pri tempe ake nahodili a pri podmienkach ktore mali, kazdy ocakaval). no a ziadali si odklad kvoli poveternostnym podmienkam a bla bla. preto mi napadla suvislost s Visnovym a Duhou.
V kazdom pripade, nech su problemy akekolvek, hlavne nech prerazia tunel. ostatne uz je proti tomu “lazo-plazo”. akurat ze dufam, ze nie dvoj rocne :smiley:

čuduj sa svete “UŽ” sa vŕta gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=37044

Ja som dnes videl pilótovací stroj okolo SO 204-205, čiže nielen na SO 203 sa vŕta (koniec koncov aj foto v albume to potvrdzujú). Podla foto sa začalo robiť aj na odpočívadle Turie.