D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

ono asi jediny vyraznejsi prinos I.useku bude, ze odpadne prejazd cez tento kratky lievik. Aj ked osobne som tu nehodu este nezazil, horsie je stupanie nad Spisskym Stvrtkom a najhorsie su zakruty medzi Levocou a Spisskym Hrhovom

Smer PO vie byt ale dost neprijemny.

viewtopic.php?f=35&t=17001

uvidime ako to dopadne .. aj ked tu ma hant ozaj asi najslabsie referencie, kedze su z ruska a ta stavba dokonca nie je ani skolaudovana

Mali by sa na to vyprdnut a sustredit sa na obchvat RK, tam maju myslim velmi velku sancu, ze to ziskaju.

no sranda by uz mohla skoncit, po zamietavom stanovisku UVO by sa mali stiahnut. Dosiahnut mozu zrusenie tendra, ale bohuzial ti co spackali jeho pripravu si to neodskacu

by som hore uvedené zopakoval a poďakoval, že to zformuloval niekto za mňa ako naivného fanúšika, ale asi to nie je tak jednoduché; kto vie nech odpovie, čo je za oponou nenaivného reálneho sveta. Je HANT otravný kretén, ktorý musí dostať príučku slúžiacu zároveň ako precedens pre iný potenciálny otravný hmyz alebo je to reálna alternatíva? Chápem frustráciu firiem, ktoré “prehrali”, ale kde je hranica medzi talianským a slovenským? Ak ste boli papežtejší ako papež a nastavili podmienky tendru špatne (tj. že v Európe je zvykom aby vyhrala domáca firma) tak je neskoro plakať na rozliatym mliekom; ako na potvoru keď obchvat RK je asi hoodne doležitý úsek.

No uvidime , to som aj ja zvedavy. Mozno su nejake tajne jednania medzi Hantom a NDS aby to vzdal a ziskal tak apson usek okolo RK.
Neviem ci UVO v takomto pripade vracia kauciu, ale dufam ze nie, tak Hant stratil 600.000 eur. A dat to na sud je dalsia palka…ked sa mu chce plytvat s peniazmi nech sa paci…

…a je to opät v… Ak sa tento usek nezacne stavat do septembra, mozeme prist o dalsie eurofondy
viewtopic.php?f=35&t=17012

Teoreticky by to slo, aj keby sa podpis zmluvy natiahol do konca roka, stale zostavaju 3 stavebne sezony. Mozno dojde aj ku zruseniu tendra, uvidme. Samozrejme sa tomu netesim, pre mna je toto najocakavanejsi usek

Link na oficialne rozhodnutie UVO ohladne Hantu:

uvo.gov.sk/download/2012/nam … 2-ON_4.pdf

Je to zaujmave na citanie. Vlastne NDS spochybnuje ze referencie z Ruska, co Hant dal do ponuky, nemaju parametre D ci RC.

Cize Hant pouzil opät cudziu referenciu, ktora ani nesplna parameter RC (4-pruhova cesta po rovine kdesi v Rusku, urovnove priechody pre chodcov…), pricom ani nie je jasne, ci uchadzac na nej vykonaval stavebne prace, a este aj Hantom navrhnute riesenie projektu D1 vôbec nesplna poziadavky NDS.
Uz by to konecne mohli vzdat a nezdrzovat tak dolezitu stavbu, avsak zrejme ide o velky biznis…

myslim, ze je to viac ako zaujimave citanie, najma to odovodnenie

kazdopadne po precitani je jasne, ze ich referencie nesplnaju dokonca ani parametre ruskej rychlostnej cesty a ani slovenskej..
cize odvolanie na sud bude maximalne v urovni, ze sa NDSka prilis vypytovala teda, ze mali diskriminacne otazky.

co uz no, bude sa to tahat, skoda ze to hant nevzda a nesustredi sa skor na nabreznu v presove, kde im UVO vyhovel a hubova - ivachnova, lebo aj tieto dva useky budu pre nich viac ako velkym sustom..

kazdopadne tento tender a hranicny podpis niekde na jar 2013 potom sa to uz nestiha do konca roku 2015 ..

Myslím, že rozhodnutie UVO je argumentačne dobre podložené a zmluva sa v dohľadnej dobe s Vinci už môže podpísať. Jediný kto má asi iný názor je Hant…

Ja si stale myslim ze je to hra zo strany Hantu, forma natlaku na NDS a ministra aby mu dali zakazku Hubova-Ivachnova. Ked ju ziska tak podla mna stiahne zalobu na sudu.

Ja si myslim že tiež je to nátlak na NDS. Ale neviem prečo sa až tak boja ked na úsek Hubová-Ivachnová majú partnera zo zahraničia a ten im poskytol aj dobré referenčneé stavby. Takže čakame… ale keby to už bolo moj syn sa teši že sa pojdeme pozerať na bagre :smiley:

Boja sa preto, lebo Hant je firma znama roznymi spekulaciami, nekalymi praktikami ci neplatenim dodavatelov, navyse este nikdy nestavala ani len cestu I. triedy. Aj ten “skuseny zahranicny partner” nie je priamo stavebna firma, len akcionar niekolkych stavebnych firiem. Preto ju nechce ani SSC na Nabreznej. V pripade Fricovce-Svinia ci Janovce-Jablonov ich este dokazali vylucit kvôli nesplneniu podmienok, avsak v tendri na Hubova-Ivachnova to uz tak lahke nebude. Vysledok zatial pozname - zdrzanie na kazdej zo stavieb, do ktorych sa prihlasi Hant. A este tisko dufam, ze sa neprihlasi aj do tendra na Visnove s “vyhodnou” ponukou za cenu typu 299,999 mil. €…

To odkial vies? Kedy Hant neplatil dodavatelov? A stavby v Lipanoch a Hriadkach sa zdrzali kvoli Hantu? Nie kvoli nedostatku financii od SSC?
Nehadam sa, mozno mas pravdu, ale zda sa mi, ze Hant nejako subjektivne demonizujes.
V kazdom pripade je nad slnko jasnejsie, ze skor ako buduci rok sa na druhom useku okolo Levoce robit nebude a ked sa nejako laternativne nedostavia prepojenie s 1/18, tak dialnica nebude moct byt minimalne rok vyuzivana.

Levoca-Jablonov musi zacat do jesene tohto roka, inac na nu nemôzeme cerpat eurofondy.

A nedemonizujem Hant, ale jeho praktiky, ktorych vysledkom je zatial zdrzanie 4 dôlezitych stavieb - vid. ich spekulativne pozicane referencie. Z hotovych usekov to tiez nie je ziadna slava - Lipany im de facto robila Eurovia, na Meng.Janovce meskali s SSUD Mengusovce, inac sami nepostavili ziadnu väcsiu cestnu stavbu.

Mozno mas pravdu, mozno nie. Ja osobne budem sudit az po dokonceni NK (ak to budu robit). Lipany su urobene dobre, stalo sa len kvoli nedostaku financii od SSC. Ze im to stavala Eurovia nam moze byt jedno. Ked si Hant zabezpecil subdodavatela, ktory to postavil dobre a navyse lacnejsie, ako ponuka Eurovii samotnej, nema problema.
Koniec koncov, vela D1 usekov v podani velkych firiem je na prd. Vid Spisske podhradie a cele okolie Strby.
Rovnako Strecno uz riadne puka. A to su len dva roky pokial sa nemylim.

Prvy usek vyzera uz dost rozpracovane. Nevie niekto o niejakom videu o tomto useku z vtacej perspektivy? Nema niekto prilezitost spracovat video na rogale resp. pocas vyhliadkoveho letu s PP, ako to robil na R1 flyslovakia na youtube?