D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

No tak teraz je zrejme také obdobie pre tento úsek, kedy sa to vyhodnocuje. Bude to zrejme ešte nejaký čas trvať, kým vyjdú na svetlo sveta nejaké oficiálne info. Otváranie obálok bolo 27.Septembra.

viewtopic.php?f=35&t=15965

Pri doterajsich 3 tendroch trvalo vyhodnotenie ponuk minimalne 40 dni - toto je navyse zatial najnarocnejsi usek. Takze najskôr v prvej polovici novembra.

Najnizsiu ponuku na II. usek dal Hant, ale je v podstate na 100% iste, ze bude vyluceny pre nesplnenie technickej sposobilosti a podla ich vlastych slov sa uz nemienia odvolavat. Takze horucim kandidatom na vitazstvo je Eurovia s cenou 126,3 mil €.

viewtopic.php?f=35&p=128424#p128424

Z tohto som pochopil, ze do konca roka sa na Janovce-Jablonov II. maximalne podpise zmluva, aj to len v pripade, ze Hant opät nebude po vyluceni zo sutaze podavat namietky. Vyhodnotenie sutaze ma byt vraj “coskoro”.

Asfaltujú dočasnú preložku I/18 nad Sp. Štvrtkom.

Na MUK Levoča sa usilovne pracuje.

Hruso, vďaka za foto.

Není zač.Celý život som na túto stavbu čakal. :smiley: Tak si to nenechám ujsť. :smiley:

Ja by som sa tesl az kd sa zacne stavat aj 2. usek, ten najviac pomoze nam soferom a Levoci.

Buďme radi, že sa stavia aspoň tento úsek, a hadam sa dožijeme aj druhého. Inač tento úsek, asi najviac pomôže Sp. N. Vsi.

Ako je to myslene? MUK Levoca je predsa az sucastou druheho useku … ci je uz znamy vitaz pred oficialnym vyhlasenim vysledkov? :slight_smile:

a nemysli sa skor na MUK pri pevoci s I/18 ?

Podla fotiek ide o usek tesne pred MUK Levoca, t.j. po km 9.0 . MUK s I/18 vratane privadzaca je tiez sucastou II. useku.

je to presne tak ako píše Andrej.Prebytočnu zeminu sypú na MUK,ale priamo na privádzači sa nerobí nič.

Tak snáď sa začne stavať do konca tohto roka aj II. úsek Ján-Jab, bol by to pekný “darček na Vianoce” (alebo pozitívne koncoročné bilancovanie), ak by boli vo výstavbe tie tri východné úseky D1 plus úsek DS-Tur.
A takto o tri roky, na konci r. 2014, by sme mohli dostať ešte krajší darček v podobe sprejazdnenia všetkých týchto úsekov.

Stavat tento rok uz nie, pri maximalne optimistickom scenari sa do Vianoc podpise zmluva, pripadne so symbolickym poklepanim zakl. kamena. A to este nie je ziadna istota, ze sa Hant ci ine firmy nebudu odvolavat.
Inac zacatim vystavby tohto useku sa zvysi pocet km D a RC zacatych Figelom na 65 z toho 60 v plnom profile. V pripade, ze by podpisali zmluvu do aprila aj na Hubova-Ivachnova, cislo by sa zvysilo na 80 km.

Info z prejazdu: prelozka pri Spiskom stvrtku je dokoncena, ale este sa po nej nejazdi. Je urobena dost krkolomne. Sice sa eliminuje jedna dost neprijemna tiahla zakruta, ale zas sa vytvorili dve esicka… Aj ked…teraz rozmyslam, ze tie esicka su vytvorene zamerne, aby sa zvysila bezpecnost pri odbocovani do spisskeho stvrtku: maps.google.com/maps?saddr=49.00 … 6&t=k&z=18
Inak sa pracovalo veeelmi vlazne, prvy den prejazdu (piatok) nebolo vidno temer ziadne mechanizmy, len dvaja robotnici davali z tatrovky dole zopar zeleznych nosnikov na MUK Janovce. Pri ceste naspat sa na tejto MUK aj betonovalo, ale len jednym mechanizmom a troma robotnikmi. Zo dve tatroviky brazdili aj po poli, ale velmi velmi vlazne…
Z MUK Levoce vidno velku kopu navozenej hliny, tot vse.

Su nejake informacie o vitazovi tendra ?
Ostatne tendre mali vyhodnotenie do mesiaca a pol od otvarania obalok.

Ja som pocul, ze vraj by malo byt vyhodnotenie tento tyzden. Mozno zajtra akebo v Piatok.

Tak sa zda ze sa natahuju iba useky kde sutazil Hant (PO Nabrezna, LE-Jablonov, Fricovce-Svinia) :slight_smile: