D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

lebo pôvodný zámer bol samostatný diaľničný privádzač poza Harichovce city až po SN. ale zistili že 800m po hlavnú cestu II/533 je lacnejšia verzia a tak to potichu tak trošku “vyhodili”. paradoxom je, že sa to vyhodilo ďaleko pred tým, ako sa samotná diaľnica stavala, takže sa to mohlo preprojektovať. a keď už aj nie, stále nerozumiem, prečo to nejaký inteligent rozdelil na dve etapy a 800m (uvádza sa tuším 1,1km, lebo je v tom zahrnutý aj kruháč na starej ceste) proste dali ako tú druhú etapu.
Inak, už samotný diaľničný privádzač na LE je stavba hodná nobelovej ceny. rovinu tam človek nenájde, no a ten počet značiek a zmien rýchlostí na asi 1km, to je podľa mňa úplný unikát.
Ako vraví Pacho, odľahčila by sa LE, ale popri tom aj smižany a sp. štvrtok, Keďže polka SN by smerom na PP už nešla po 536tke, ale pekne na LE (tých 800m by skrátilo cestu o viac ako 5km!
akurát Harichovciam by to moc nepomohlo. to je fakt.
Inak, čosi sa mi marí, že NDS či MD sa vyjadrili svojho času pri protestoch Harichoviec, že šak tade SN autá viac chodiť nebudú, lebo šak je 533 na Sp. Štvrtok a Jánovce a taktiež 536/3208 ma Domaňovce a Klčov… a preto má privádzač čas.

Vdaka Ondrejko za obsirne vysvetlenie celeho mis mas. Po anglicky by som to pomenoval “balagan riadny”. :frowning:

Tušim okolo roku 2009 si nás majiteľov pozemkov a lesov pod budúcim diaľničným privádzačom predvolali do SNV na voľajaký úrad. Už si nepamätám aky to bol.
Tam nám ukázali mapu privádzača a vysvetlili o čo sa bude stavať.
Opýtal som sa toho pana, kedy sa to bude stavať. Odpovedal mi; synáčku, toho sa nedožijeme.

Príprava súťažných podkladov na vypracovanie DUR a DSP.
Cieľom projektu je prerobenie križovatky a narovnanie cesty 1/18.
Bez uvedenej investičnej akcie nebude SSC súhlasiť s kolaudáciou stavby.

Právoplatné územné rozhodnutie.
Ďalšia príprava pozastavená.

To je neuveriteľné.

je a pritom je to relativne lacna stavba, rychla a by priniesla aj efekt .. bohuzial tu sa nezbiera ani nizko visiace ovocie

Možno sa chystajú presadiť kompletnú preložku do SNV :laughing:

hej, s pokracovanim az na dedinky, ktore su uz vo faze kontroly na UVO, ako sa pan zupan rad chvali. ale zas ako klasicky na svk, tesne pred volbami je len bla bla. lebo ako sam pan zupan pise, doba vystavby je 18 mesiacov s tym ze to musi byt hotove do konca 2023. co je 16 mnesiacov. ale ovecky podakuju aj za slamu, aj ked mohli byt na pasi.
takze kym neuvidim prvy bager, alebo aspon LK20C (lopata, krompac, 20 ciganov) na tom poli, budem len plakat pri kazdej zbytocnej okluke cestou cez LE na dialnicu.

O tomto sa plánovalo ešte za dávnych pravicových vlád, čítal som to v zásobníku za slovenské koruny. Pritom tamojšie cesty to je otras. A aj tak je to problém postaviť. Preto píšem, neuveriteľné na to čo uviedol jarino. Ak sa niečo odloží, tak o ďalšie roky, nie že o mesiace. Táto vláda s tým už neurobí nič a nová sa bude musieť oboznámiť.

facebook.com/jaroslavkmetIT … 7564557005

Oni si už robia úplnú srandu z nás všetkých. Kedy sa začne stavať a kedy bude stavba odovzdaná a nie kedy a do akej “riti” sa tá stavba zaradila. Tvrdo pracujú. :smiley: Kedy že teda začnú toľkoočakavánú výstavbu? V 2030, ak to všetko pôjde ako má?

smejem sa len na tom, že tie pozemky nie sú ešte vysporiadané - bavíme sa o 800m cesty plus jeden kruháč (pôvodne, aby to bolo k veci a obišli by sa aj Harichovce, to malo byť tuším cez 10km).
akurát zas len vieme, že sa tu nič nedá, napriek tomu, že to malo dávno byť. celý ten privádzač od levoče je jedna obrovská katastrofa a keď už nechceli robiť celú trasu (to sa rozhodlo niekedy okolo roku 2005), mali dať Kruháč pod diaľnicu na ceste 533 a už by to bolo dávno hotové, zmysluplnejšie a ešte aj lacnejšie.

krátke video zo 7.7.22
https://www.snv.sk/archiv?video=220707-1

k tomu asi len toľko:
[album]48385[/album]
som si to svojho času dovolil uložiť, ak by sľuboval pán kandidát takúto “chuťovku” opäť.

Ked to pripoja na II/533 tak to tak “docasne” ostane az do konca vekov. Za mna to nema vyznam kym sa nebudu obchadzat Harichovce

význam by to malo v budúcnosti pre Harich city, lebo následne budú mať možnosť sa ľahúčko pripojiť na D1 práve na tom kruháči. Ale súhlasím s tým, že nič nie je také trvalé ako dočasné riešenia. Ivachnová o tom vie svoje.

vsak to ma projekt uz vyse 10 rokov .. pri trosku snahy to uz mohli byt daaavno hotove … aj toto “docasne trvale riesenie”

len klasika, skoda toho kruhaca, tam malo byt priebezne napojenie resp T krizovatka, ziaden hlypy kruhac

[album]11195[/album]

podľa obrázkov, ktoré som videl (ak ich niekto má, môže doplniť) z daného kruháča pôjde ešte jedna cesta - obchvat Harichoviec, teda tuším “oficiálny” názov je diaľničný privádzač I. etapa.
takže potom by už Téčko asi nestačilo.
aj keď je otázne, aký kruháč reálne postavia.

Ten kruháč bude chuťovka pre kamióny do LE. Sa musieť otáčať na tom priestore o 300°.