D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

Nielen volby, ale aj firma. Staci si vsimnut, ktorym firmam sa predlzenie terminu bez problemov prepecie a naopak, ktorym pridaju max. par mesiacov. Nie je predsa tajomstvom, ze viacere firmy maju svoje “kone” priamo na ministerstve ci v NDS.

No vsak mame k tomu aj v MT Korupcia pri prideľovaní eurofondov v SR ohrozuje ich efektí

Velmi by ma prekvapilo keby som sa v Novembri 2014 mylil. Preslo uz 3,5 mesiaca odvtedy pokrok ziaden, este vydrzat 7,5 mesiaca a uhadol som, ze do Novembra 2015 sa ziaden novy usek neotvori…

Dubná Skala-Turany by sa mohol dovtedy s prehľadom otvoriť resp. sprejazdniť…
Možno ešte keď bude vôľa, tak Jan-Jab 1., do septembra sa teda veru nemajú kde náhliť.
Ostatok okolo novembra plus mínus, teda tri úseky určite, ak je to tak s tými eurofondami.
Voľby a diaľnice, zo strany politikov určite preceňovaná spojitosť.

Skôr ako politici, to preceňujú niektorí diskutujúci. Voliči totiž nebudú, po toľkých odkladoch otvorenia, až takí nadšení. A po štyroch mŕtvych, to nie je nič do predvolebnej kampane.

Volic ma kratku pamat…

Však práve, že má krátku pamäť, tak isto si nebude v marci 2016 pamätať, že sa niečo otvorilo v roku 2015.

Zas az taku kratku pamat ovecky nemaju. Navyse bolsevici zo statostrany nas budu neustale masirovat svojimi uspechmi a ich tazkou a trnistou cestou kym to dosiahli. Budu bedakat ako sa museli popasovat s lacnymi dialnicami a obetami kt. to prinieslo, ako sa museli ponahlat v okoli ZA aby neprepadli eurofondy… Za ich obrovsku snahu by si zasluzili ne len hlasy, vysoke dane, ale aj nejaky ten desiatok. Ved to vsetko robia pre nase blaho :slight_smile:
Ovecky im za to vylizu rit vsetko im uznaju a chyby bolsevikov ktore sa nebudu dat nijako ukryt ani pred slepyimi - odpustia im. A po marci 2016 budu apokojne vladnut dal.

Mna skor zaujima tchnicke riesenie tunlov. Tu na JA-JA 2. postavili 635 m tunel a je vraj v zlozitom geologickom podlozi… Mna by zaujimalo ci by sa to nedalo riesit stupanim - ako je v smere PO Zapad->Svinia (dost stupak) + hlbsim zarezom. Nebolo by to rychlejsie a lacnejsie ako hlbit tunel? Vytazenu zeminu zo zarezov by dalej vyuzili na nasypy a po… Hlavne ked ide o zlozitu geologiu.

VililKE, keby si bol miestnou srnkou, pokojne sa pasúc, ďakoval by si Jánovi aj Milanovi. Ako VilikE tiež im môžeš poďakovať, ak pôjdeš tadiaľ s košíkom dubákov, alebo zatiahneš mladú do krovia nad tunelom k letným radovánkam. Bo kraj okolo Levoče je krásny a škoda ho spizdiť kaňonom s revúcimi autami a to aj v tých miestach, kde to nemusí byť.
Apropó, nejako si sa vytratil nadlho niekde “ďaleko za hranice bežných stránok dialnice info”.

Stupak na PO-Svinia je dost zla vec ktora sa mala tiez riesit tunelom

už sa to niekto pýtal… podľa mňa sa tunelu nedalo vyhnúť, lebo od východného portálu po most pri Spišskom Hrhove je použitý maximálny povolený sklon na diaľnici a tunel by sa teda dal vypustiť len za cenu ešte vyššieho mosta pri Hrhove

Bolo mozne aj variantne riesenie bez tunela, avsak bolo dlhsie, zasahovalo do buducej zony pre vystavbu a dokonca bolo cenovo porovnatelne, resp. vzhladom na predlzenie trasy menej vynosne. Maximalne stupanie je aj pred a za tunelom Sibenik. V zlozitych geol.podmienkach su problematicke aj zarezy, vid. problem na vedlajsich kopcoch z oboch stran, pre ktore sa predlzuje a predrazuje vystavba. Nechcem si ani predstavit 50 m hlboky zarez na mieste tunela Sibenik.

No veru, radšej bezproblémový tunel, ako problémové zárezy, cez neposedné horninové masívy.

Taky bezproblemovy este na SK nieje a ani nebude, teda ak sa dozijeme.

Bôrik bol pomerne bezproblémový

Šibenik má nejaké problémy?

Nevytratil som sa!!! Haaa furt sledujem prizmurenym ockom co sa deje. S napatim ocakavam na new fotos a velkymi duskami hltam vase prispevky. Especialy tieto na JA-JA. A pozorujem zmeny nazorov. Trebars Viktorius zo zaciatku skor bol na strane mecenasov a teraz s odstupom casu a nasati vedomosti a postrehov prispievatelov, mu zacina klezt na nervy ako sa tu dlho, draho a neuvazene stavia. Zacina si uvedomovat ze je problem v nasej statostrane a pridruzenych mecenasoch-zhooviteloch :open_mouth:
Uz sa tesim ked bude ceplejsi a budu sa dat porobit fotecky. Zase vBehnem na FR-SV…

Dik za vysvetlenie tej problematike - vacsie stupanie a hlbsi zarez miesto tunela. Mne slo skor o technicke riesenie. Inak aom akor za tunel nez zarez a stupanie, len keby to u nas tak dluho netrvalo. Reko ci by to nebolo lepsesejse.

Btw. V apke Maps pre iOS je znazornena D1 JA-JA 1. usek ako hotova a prejazdna aj s tym kruhacom pri MUK Levoca :smiley: Ta co Jablckari sa nevedia dockat? To ist myslim aj na Hikkingu.
Skoda z Vahostav s Boglom-Kryslom nemaju totozny nazor :smiley:

ViliKE, ako vidno z poslednych stavieb, tunely su praveze menej problemove ako hlboke zarezy. Tunel Cebrat sa takmer naisto vyrazne predlzi, pretoze budovat zarez hlboky 30 m v prudko zosuvnom uzemi by mohlo velmi lahko destabilizovat svah. Hlboke zarezy robia problem takmer vsade, R2 ZH, zarez pri Iliasovciach aj pri Sp.Hrhove, zosuv pri Chminanoch atd. Tunel Sibenik si zial vyziadal tragediu (pravdepodobne zavinenu ludskym faktorom), avsak samotne razenie bolo relativne bezproblemove, napriek zlozitym podmienkam.

Co sa tyka mapovych podkladov, ani sa nedivim, ze pre mapy na rok 2015 vykreslili usek Janovce-Levoca ako v prevadzke, kedze terminy otvorenia boli najprv 12/2013, nasledne 6/2014 a az neskor sa posunuli na 2015. Aj DS-Turany je podla mapy.hiking.sk uz v prevadzke :slight_smile:

Dúfam že GPS navigácie rešpektujú realitu a tieto úseky ešte neotvorili. Ono “pokračujte rovno po D1” by mohlo mať tragickú dohru :smiley:

Ja dufam, ze realitu budu respektovat najma vodici a nebudu sa riadit iba GPS, ako je to zial v poslednej dobe u mnohych zvykom :wink: