V tomto úseku ma dosť žerie, že sa privádzač nepotiahol az do Spisskej, bolo by to krásne prepojenie aj s Levočou. Je tam obrovský kruháč a … nič, akurát spojka na Levoču. A pritom to myslím bolo plánovane, tuším aj tu niekde je to v mapách.
Nuž zase polovičaté riešenie…
To je samostatna stavba:
ndsas.sk/useky-spisska-nova-ves- … 364s25863c
Niekolko krat sme to tu v minulosti rozoberali, ak mas chut, prelistuj predchadzajuce strany
Ďakujem, to som si všimol, ten krátky úsek. Ale bolo to plánovane az do SNV, urcite to tu je na mapách
Pocasie ma uplne prekvapuje. Tepoloty sa pohybuju cez den okolo +4 a v noci okolo -4 v danej lokalite.
Citujem správu zo stránky NDS:
ndsas.sk/useky-janovce—jablono … 223s43598c
Aktuálny stav: Lehota výstavby bola 13.11.2014 predĺžená z dôvodu zabezpečenia stability horninového masívu v oblasti zárubného múru v km 7,7 – 8,6. Predĺženie lehoty výstavby do februára 2015 je potrebné na prípravu technického riešenia a predloženie harmonogramu prác sanácie.
Dosť ma prekvapuje ten termín február2015, ak to dobre chápem tak potom veľká radosť na mojej strane.
No ja to chápem takto:
Do februára pripravia projektovú dokumentáciu, harmonogram a všetko okolo toho. A potom na základe harmonogramu sanácie a ostatných papierov sa rozhodne o predĺžení výstavby na mesiac x rok 2015(2016). V tomto prípade chápem aj šumy ohľadom polprofilu, ak by sanácia mala trvať dlhšie ako do leta, tak sa otvorí len polprofil(ideál len pre smer PO aby neboli zbytočné náklady) po prípade všetko okrem polprofilu v oblasti zárubného múru.
Otvoriť to o mesiac nehrozí, asfalt(to hlavné čo tam ešte chýba) nepoložia pri takomto počasí.
Prešiel som úseky Sp.Štvrtok-Mečedelovce, Iliašovce-Kurimany a Levoča-Kurimany, (no nie celý) a všade bol na južnej strane položený komplet asfalt.Z toho usudzujem že to stihli pokobercovať komplet a nie je niekde vynechaný dvadsať metrový kus.Potom by stačilo osadiť značenie a ak by bola suchá dialnica namaľovať čiaročky a polprofil je hotový. Víťazný úmor je tu.
Úrivok z levočského estrádneho predstavenia.
“Levočskú dialnicu stavia česká firma do Pondelka do Štvrtku a DÁl-NIC.”
Tu som to v galerii nenasiel, ale je to tu enviroportal.sk/sk/eia/detai … -000-9-000
Atolentak, ak sa smiem spýtať, skruž /tú tlustú rúru/ na Klčovskom moste ešte nepreložili?
Nieco je aj tu openstreetmap.org/#map=15/48.9964/20.5777
neviem či je to už vyššie pridané ale na google maps vidno už I.etapu
ale čo je toto ? maps.google.sk/maps?q=49.000528 … 1&t=h&z=17
to akože tak ostane ? taká mini šikana ? dúfam že je to len zlé skreslenie na mapách .
toto je chyba vykreslenia. Google hodi 2D fotku na topograficky 3D relief a v pripade mostov to robi take opticke iluzie.
napr. google.sk/maps/place/49%C2% … !1s0x0:0x0
skruž je už na druhom zábere druhého mosta, pričom prvý záber nie je vybudovaný
gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24437
Ten dom pri moste je vykúpený? Lebo na fotkách čo tu máme, vyzerá byť opustený.
ten dom nie je opustený
Dík atolentak za pohotové foto. Áno, lete bol dom normálne obývaný, aj políčka obrobené. Škoda, že sa nepodarilo zachytiť ako skruž presunuli na druhý most. Myslím, že na druhom poli je len kvôli lepšiemu terénu pod mostom, aby sa im ľahšie montovala spodná časť a potom plošinu presunú na prvé pole. V tom svahu by sa im ťažšie montovalo.
Nenapadlo ma že budú už teraz na tom moste pracovať, tak som sa tým smerom nepozeral, a zrazu …
Hahaha, Atolentak to nič, nebudeme plakať nad rozliatym mliekom.
- Pravdepodobný presun skruže /bez podvesených šalovacích dielcov a lávok/ bol spôsobom, ako popísal pred páru mesiacmi Atlantis, jednoducho ťažkým žeriavom: gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24048 . Tú vežičku by chcelo okuknúť, prípadne od majstra vydrankať foto.
- Bude to aj tak, ako popísal Jaro. Medzi piliermi sa im lepšie nasadzujú na skruž šalovacie diely.
Ináč tajne dúfam, že český závod Eurovie Mosty a konstrukce v najbližšom čísle ASB, popíše aj stavbu Klčovského mosta. Na ASB totiž sa obvykle uverejňuje to, čo už bolo postavené, alebo bol dokončený aspoň jeden kus /foto/.
Poriadkumilovní ľudia, dom aj pozemok ako zo škatuľky. Ja mám na balkóne vždy nejaké haraburdy Preto som myslel, že je dosť blízko k mostu, tak či ho nevykúpili.
Miestna komunita by sa o prázdny dom postarala.
Ináč, kde si čisté okná, tam sa býva t.j tam býva dobrá gazdiná…