D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča | tunel Šibenik

Pretože potom bude prvý a značný lievik priamo v Prešove. :smiling_imp:

nech si to Presov uz vyriesi sam ved tam maju na niektorych miestach 2 + 2 pruhy a keby PPP platilo tak by to bol 1 usek , ktory by nebol

Obchvat PO do PPP zaradený nebol a ani nebude. Naleduje do PPP D3 a D4.

dobre podla mna mal byt zaradeny , ved bratislavcania maju kopu dialnic a furt su nenasytny

Hnusáci, … akurát že sa im tam nič nestavia momentálne a schválne sa bež pozrieť na ten stav dopravy …

Bratislava nemá žiadny obchvat, má len prieťah (D1, D2, časť D4). Obchvat nie. :bulb:

A aj tie prieťahy kolabujú.

Ak by sme to mali brať podľa priemyslu, tak už len kvoli VW BA by si BA zaslúžila aspoň 4 mld. SKK ročne na diaľnice a rýchlostné cesty a aby sme boli v obraze: rozšírenie D1 BA-TT z 2+2 na 3+3 pruhy bude stáť 8-11 mld. SKK, 32 km D4 cez 60 mld. SKK (rovno 3+3 pruhy) a 1/2 profil R7 BA-DS ďalšie miliardy. Okrem toho kolabuje cesta II. triedy 2+2 pruhy Bratislava-Sv. Jur-Pezinok.

To nie je o nenásytnosti, ale o doprave. Ak sa niekde stretáva cez 100 tis. áut za 24 h, treba s tým niečo zásadné robiť.

dobre ale fico nepovedal ze v prepojeni BA - KE budu BA - TT 3+3 pruhy , ale nech sa to robi ked to bude prepojene alebo nech zohna nejake peniaze nato a radsej nech da peniaze na dialnice ako na nejake nezmyselne veci pr. “Upratovacia cata” MO SR

pán súdruh toto veľa povedal a ešte viac nepovedal (a to sa deje)

Je len dobré, ak by splnil všetko to, čo povedal + niečo naviac. :wink:

To je názor, ktorý sa používa často. Zlá Bratislava a ukrivdený východ. Doprvavná infraštruktúra Bratislava zaostáva za skutočnými potrebami roky, nie je na tom o nič lepšie ako zvyšok Slovenska. aišiel som v piatok z BA, prešiel som Prístavný most a za chvíľu tam hlásili 4 havarované autá a dopravný kolaps, o hodinu 3 havarované autá a dopravný kolaps. Je pravda, že sa aj východniari vracajú v piatok z týždňoviek, ale celkove je to tam zlé. Ďaľšie neustále konlóny pred Žilinou najmä od BA, ale aj MT. Ale to už sme OT. Navuac tie cesty v BA nie sú len pre tých “hnusných Bratislavčanov”. :wink:

ale nedal si velmi vela km D/RC 100 km ked niektore boli rozpracovane ale aspon nespomaluje ich vystavbu ( ASPON ZATIAL ) 30 km do 2010 je malo ked na 2009-2010 ma uz len 8 …

ja by som Bratislave doprial celu D4, ved mesto je s doslova (s prepacenim) zas**ate autami. Otazka je ale, ci si za to miestni nemozu tak trochu sami :unamused: Uznavam vsak, ze situacia je tam horsia, ako na useku Janovce - Jablonov :wink:

Ako si za to môžu miestni sami? Že tam jazdia autami? Alebo niečo iné? Veďim tam jazdia denne tisícky áut mimobratislavčanov. Potrebuju súrne ďaľší most a obchvat, Prístavný most je ďaleko najkritickejšia dopravná tepna na Slovensku, oproti iným slovenským úsekom.

ale aj tak sa bude stavatD4 neskor ako D1 takze Bratislavcania si este pockaju , nemam nic proti nim , ale R. Fico povedal ze spaja BA a KE ved to kazdy z nas vie a furt sa rozprava len o D4 :exclamation:

Neviem o tom, že sa “furt rozpráva o D4”. Viem, že sa rozráva o D1 a O 3-ťom pruhu BA-TT.

dobre dobre , aby sme si to ujasnili , tak halvna vec ze sa stavia , nik na tom nic nezmeni , teraz sa stavia D1 a ked sa bude staviat D4 tak sa bude stavat :exclamation: kym sa stavia tak je dobre horsie by bolo keby sa nestavalo a nech sa tento usek uz zacne stavat , a kazdy je z niekade inde , ja som od tohto useku cca 10 km tak chcem aby sa staval a ked sa bude stavat a bude dostavany , tak nech sa stavaju ine :bulb:

Správne budúci Diaľničiar :sunglasses:

Hudri, hudri…
Nu Dialniciar a fh. Stale tocite o tom istom. Vychodnare zavidia Blave ze tam je vsetko a inde nic. To je Vasa typicka reakcia. Bohuzial, je velmi kratkozraka. Vybudovanim ciest sa totiz nikdy dopravna situacia nezlepsi. Iba velmi kratkodobo. Nova cesta ma totiz lavinovy efekt - cestu zacne vyuzivat velke mnozstvo aut, umerne sa zvysi motorizacia a situacia bude rovnaka ako predtym. Je to to iste, ako spominal Dialniciar - v Toronte, je tam 25+25 pruhov (!!!) a ani to nestaci.
Dopravnu situaciu v BA treba riesit komplexne. Konecne venovat pozornost MHD, nosny dopravny system postavit na elektrickach, ktore nemaju pri ziadnej zapche problem, kedze su vedene na vlastnom telese, zaviest funkcnu preferenciu, modernizovat vlozidlovy park, atd, atd.
Ale to by ludia nesmeli za najvacsie hodnoty zivota povazovat Aupark a vlastne auto…

Niekto si povie, ze v Tornali su ludia lenivi, lebo sa im nechce dochadzat 35 minut do nejakej fabriky a teda si nezasluzia mat dialnicu, lebo im aj tak nepomoze a za svoje problemy si mozu sami.

A niekto druhy zase moze povedat, ze ludia v Bratislave su lenivi, vsade jazdia autom, za zapchy si mozu sami a dialnicu si nezasluzia.

V oboch pripadoch vsak plati - treba vytvorit podmienky :bulb: V BA - ako pise TomasPO - zlepsit MHD, zlepsit primestsku dopravu. A v menej rozvinutych regionoch aspon zabezpecit vyhovujucu cestu, hoci aj len dvojprudovu.

D4 je samozrejme nevyhnutnost, lebo stale na D1 v BA zostane vela tranzitnej dopravy a neda sa rozsirit na 6 pruhov

tymto koncim OT :wink:

Mno, to toto je OT, ale jednak nie som z BA, nežijem tam, študoval som na východe :wink: . Ale chodím do BA a mám ten názor, že je tam potrebné riešiť dopravnú situáciu. Ale bol tu útok, že čo sa tam má čo stavať, no tak som reagoval. To by tu ešte chýbalo Východniari kontra BA :unamused: Veď si to prečítaj ešte raz kde tá diskusia začala, kto ju vyvolal a skús byť trochu nestranný :wink: .

k tym 35 minutam .. to je bezny cas co priemerny obyvatel bratislavy ide do prace ..

Troska ficovskej logiky: V PO sa autom do prace cestuje minimalne 20 minut. Kedze je Presov 4,5x mensi ako Blava, tak po prepocitani by minimalna cesta do prace v Bratislave trvala 90 minut a nie 35. Summa summarum, Presov je na tom tri krat horsie ako Blava. :smiley: :smiley: :smiley: