D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča | tunel Šibenik

TomasPO, ak nemáš čo k veci povedať, tak radšej nič nepíš. Toronto produkuje reálne 30% HDP Kanady, Montreal ďalších 30%. Ale preto nie je zanedbávaná infraštruktúra ostatných častí krajiny, predstav si. :wink:

Okrem toho, nie je to žiadnych 25 a 25, ale max. 16 a 16. :exclamation: :exclamation: Pozornejšie čítaj vlákno o Kanade. :bulb: Hlavne, že tam máš až tri výkričníky. Fakt výborne. :bulb: :open_mouth:

A prepáč, že som si dovolil mať na tomto fóre aj nejaký názor …

Je jedno ci 250+250 alebo 16+16. Ide o to, ze je to obrovske cislo a ani to nestaci. Detto nebude stacit blave dalsia cesta a preto treba situcaicu riesit komplexnejsie. Len to by ludia museli pochopit, ze doprava vo velkom meste sa da vyriesit len v kooperacii s MHD.

Nie, nie je to jedno. Predstav si, že nie je, osobne sa ma to dotklo. A čo sa týka MHD, a čo sa týka MHD, to je v Toronte perfektné. O mnohopruhovej diaľnici sa nedá baviť v súvislosti s Torontom, lebo ide o úseky, ktoré idú okolo neho, pretože je to o.i. dopravná križovatka. nemám čo by som k tomu povedal a mimochodom: úsek D1 Svinia-Prešov som osobne presadil do skoršej výstavby, bol to mlj návrh, aby sa začalo stavať aj od východu. Niekedy by to chcelo dať nabok výzor iného, ale chápať fakty. Nabudúce budem ticho, …

Ja hovorim o Blave.

A pôvodná diskusia bola k tomu, či stavať D1 daný úsek podľa témy (J-J) alebo D4. A D4 je veľký obchvat Bratislavy, nie diaľničný prieťah v meste, ten nemá nič spoločné s MHD v meste.

Nesuhlasim, ze nema. Ak sa vybuduje D4, tranzit mesto obide. “Uvolnene” komunikacie sa opat zaplnia, kedze este viac ludi zacne vyuzivat IAD. A tam uz pomoze iba sucinnost vsetkych dopravnych zloziek.

A aby sme sa drzali temy, jednoznacne usek J-J, kedze situacia v Blave sa da scasti poriesit vyssie spomenutym.

Ak sa postaví D4, tak cesty v BA sa len uvoľnia, pretože dnes sú na nich kapacity prekročené. Ono pekne na to ideš, ale v praxi nerealizovateľné. Pozri sa na Londýn: ľudia si na vstupné mýto do centra zvykli a dnes je tam tých áut viac ako pred zavedením mýta. O tom je totiž cestná premávka, v princípe už vopred je cesta odsúdená na kongesciu.

Tvoje riešenia ale len hovoria o tom, aby si Bratislavčania dali auto nabok … to nie je riešenie. :bulb:

Jednoznačne oboje naraz.

Ak by som si mal vybrať, tak D1 Jánovce - Jablonov. :wink:

prekvapujuce

Ak by boli financie, ano. BA tranzitny obchvta potrebuje, nepochybne, prietah pri takychto intenzitach nestaci. Avsak treba si uvedomovat vyznam MHD. V tom Slovensko hodne zaostava.

D4 si pomaly bude stavať štát a nakoniec pôjde cez PPP.

Skôr vidím úlohu štátu v balíku 12 mld. SKK na: rozšírenie D1 BA-TT na 3+3 pruhy, I/62 SC-R1, príprava R7 1/2 profil BA-DS, príprava D4 na výst. cez PPP a 1 mld. SKK na rýchloelektričku. :bulb:

video s vizalizaciou som pridal aj do nasej videoteky

www.dialnice.info/images/video/d1_janovce_jablonov.avi

do galerie som pridal aj uz zname vizualizacie

dialnice.info/album_cat.php?cat_id=158

pekne… Ten oblukovy most pri Spisskom Hrhove je na nasich dialniciach dost ojedinely, kiez by bolo takychto zaujimavych stavieb viac…
http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=4201
http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=4200

to mas pravdu .. je to inak typicky most nemeckych a vlastne aj rakuskych dialnic .

Takyto typ mostu je typicky pre hlboke a nie prilis siroke udolia, preto sa u nas na dialniciach zatial nepouzil. Zato na cestach I-III. triedy ho najdes pomerne casto. :slight_smile:
Vyhodou tohto typu mosta je mensi zasah do udolia ako v pripade klasickeho mostu s piliermi a taktiez mensie naklady pri vystavbe.

Aj most Milówka na S69 má podobné riešenie

ten most je velmi pekny,ale chcel by som sa spytat, ako by mohla byt riesena doprava na I/18 pod nim pocas vystavby… nebude potrebna dlhsia uzavierka?

OK, presiel temer pol rok (± 2 tyzdne) od predoslej updatu, tak by som sa rad opytal, ci niekto neviete nieco nove ohladom tohto useku. Stale plati, ze sa bude otvarat cely naraz a nie po etapach ? Mam pocit, ze nieco sa tam uz postavilo, pretoze minuly tyzden sa mi niekde okolo Spisskeho hradu zamarilo, ze som obdalec zahliadol kusky rozostavanej dialnice. Aky je sucasny status tohto useku a najnovsie realisticke ocakavania ?