tatry vidno nie len od braniska ale aj zo sivca ci kosovej hole … dokonca z jelenieho vrchu nad hacavou … teoreticky je ich mozne vydiet i zo vzdialenosti az 150km … ale toby muselo byt naozaj nenormalne dobre pocasie a samozrejme dalekohlad musi byt
Áno, Tatry sa dajú vidieť aj z lokalít, o ktorých by to človek na prvý pohľad nepovedal, myslel by si, že iné kopce budú tvoriť prekážku, ale z určitého uhla sa môže nájsť “medzierka” Vyššie hory sa všeobecne dajú vidieť z pomerne veľkej vzdialenosti, vynimočne až niekoľko sto km, napr. Tatry z vysielača Kojál pri Brne či Kráľova hoľa z južného Maďarska, najmä ak je zasnežená. Samozrejme všetko pri výbornej dohľadnosti - vlani a predvlani bolo vidieť z Kamennej chaty pod Chopkom vrcholky rumunských Karpát a to už je fakt extrém..
Tu sa však bavíme o tom, či výhľad na Tatry, samozrejme voľným okom, bude tvoriť scenériu pri pohľade z odpočívadla Levoča alebo z auta idúceho po D1. A na to, aby to nejako relevantne dotvorilo scenériu, to zase nemôže byť príliš ďaleko
Tu vobec neslo o to, odkial vsade sa daju vidiet Tatry. Tu islo o ten prvy pohlad na ne z dialnice pri ceste od vychodu. V pripade vychodu z tunela moze byt pohlad na Tatry uzasny, hlavne pri vychode Slnka
To by mohlo byť, portál má byť ešte pomerne vysoko, takže nejaký predpoklad tam je. Možno sa čiastkovo budú dať Tatry uvidieť ešte o čosi skôr pri jazde smerom od tunela Branisko na PP, ale toto by mohol byť možno prvý “poriadny” výhľad na Tatry
Ja so videl štíty Vysokých Tatier z obchvatu Tornaľa na moste 205 ponad železnicu, bolo to pred obedom v lete a bola dobrá viditeľnosť. Niektorí mi ani neverili, keď som im to vravel, boli tam aj tornalčania a tí to potvrdili, že sa občas stáva, že viditeľnosť je 100% a vidno z Tornali VS, ale iba z určitých miest.
uz viem , uz mi viacery na to napisali ale ta to som vtedy, ked som to tu daval este necital vsetky fora a som nechapal co znamena , ked je ten taky obrazok pred nazvom fora oranzovy , ale uz viem
To chcu akoze stavat 5 rokov ?!? To snad nie.
Nakoniec sa clovek do PP nedostane z KE po dialnici ani o 10 rokov
Mate niekto nejake novsie info, ci to teda vobec je pripravene a zacne sa stavat toho roku ?
Co sa vlastne da zacat robit v novembri ? Ved to zostava poslednych par tyzdnov na zemne prace (ak teda vobec).
Pripajam sa inak k tym, ktori prechod cez Levocu povazuju za utrpenie a mrzi ma, ze to bude jeden z poslednych usekov D1ky.
Realizácia znamená, že sa niečo rozostavia (základný kameň) a že sa to úplne celé dokončí. Nemá nič spoločné s uvedením diaľnice do prevádzky, tento úsek sa neplánuje stavať dlhšie ako 3 roky tak, aby sa dalo po ňom jazdiť. Po tom sú v plánoch dokončovacie práce ako zeleň, informačný systém, možno oplotenia atď. … ale stavať to bude PPP podľa plánov a tak ak sa to začne ešte na jeseň 2008, tak v r. 2010 je úsek otvorený a prejazdný.
joe, termin realizacie je napisany iba na stranke NDS, to znamena, ze to v ziadnom pripade nemozes brat vazne
Ci sa zacne stavat tento rok, je otazne, vsetko zavisi od toho, ako dopadne tender na 1. balik, v ktorom je tento usek zaradeny. Doba vystavby je min. 2 roky, hlavne kvoli narocnym mostom a tunelu Sibenik, ale myslim, ze ak nebudu problemy, je realne ho sprejazdnit este pred volbami 2010