D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča | tunel Šibenik

Tatry z odpocivadla asi vidiet nebude, este z detstva si pamatam, ze ich je vidno az ked sa dostaneme na tento kopcek za Levocou smerom na PP :wink:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3258

ale sceneria bude urcite pekna

hm, nehadam sa, viem iba, ze od Spisskej Vsi su pekne vidiet :slight_smile: ale na google earth ich vidno je uz z kopceka Sibenik, tak uvidime :slight_smile:

Tatry vidno uz od Braniska, ked je krasna viditelnost.

tatry vidno nie len od braniska ale aj zo sivca ci kosovej hole … dokonca z jelenieho vrchu nad hacavou … teoreticky je ich mozne vydiet i zo vzdialenosti az 150km … ale toby muselo byt naozaj nenormalne dobre pocasie :wink: a samozrejme dalekohlad musi byt

Ano a vidno ich aj z lietadla a satelitu :smiley:
Ked bude hmla, tak maximalne uvidime zvodidla…

Áno, Tatry sa dajú vidieť aj z lokalít, o ktorých by to človek na prvý pohľad nepovedal, myslel by si, že iné kopce budú tvoriť prekážku, ale z určitého uhla sa môže nájsť “medzierka” Vyššie hory sa všeobecne dajú vidieť z pomerne veľkej vzdialenosti, vynimočne až niekoľko sto km, napr. Tatry z vysielača Kojál pri Brne či Kráľova hoľa z južného Maďarska, najmä ak je zasnežená. Samozrejme všetko pri výbornej dohľadnosti - vlani a predvlani bolo vidieť z Kamennej chaty pod Chopkom vrcholky rumunských Karpát a to už je fakt extrém..

Tu sa však bavíme o tom, či výhľad na Tatry, samozrejme voľným okom, bude tvoriť scenériu pri pohľade z odpočívadla Levoča alebo z auta idúceho po D1. A na to, aby to nejako relevantne dotvorilo scenériu, to zase nemôže byť príliš ďaleko :slight_smile:

Sorgo, predbehol si ma :laughing: A napísal si to jednoducho a výstižne :slight_smile:

Tu vobec neslo o to, odkial vsade sa daju vidiet Tatry. Tu islo o ten prvy pohlad na ne z dialnice pri ceste od vychodu. V pripade vychodu z tunela moze byt pohlad na Tatry uzasny, hlavne pri vychode Slnka :sunglasses:

To by mohlo byť, portál má byť ešte pomerne vysoko, takže nejaký predpoklad tam je. Možno sa čiastkovo budú dať Tatry uvidieť ešte o čosi skôr pri jazde smerom od tunela Branisko na PP, ale toto by mohol byť možno prvý “poriadny” výhľad na Tatry

videl som , ze Andrej uz napisal URL jedneho obrazka, ale celkovo najdete vizualizaciu celeho useku najdete na :

levoca.sk/dialnica_d1/dialnica_d1.htm

chodte na :

levoca.sk/dialnica_d1/dialnica_d1.htm

uz sa tu ta vizualizacia prediskutovala :wink:

tak nic je to uz stare jak vidim ale snahu som mal :sunglasses:

Ja so videl štíty Vysokých Tatier z obchvatu Tornaľa na moste 205 ponad železnicu, bolo to pred obedom v lete a bola dobrá viditeľnosť. Niektorí mi ani neverili, keď som im to vravel, boli tam aj tornalčania a tí to potvrdili, že sa občas stáva, že viditeľnosť je 100% a vidno z Tornali VS, ale iba z určitých miest.

O tomto sa na fóre píše už v dvoch vláknach. Ale ide len o vizualizáciu a tá nepovie nič konkrétne o stavbe tunela. :wink:

uz viem , uz mi viacery na to napisali ale ta to som vtedy, ked som to tu daval este necital vsetky fora a som nechapal co znamena , ked je ten taky obrazok pred nazvom fora oranzovy , ale uz viem :smiley:

To chcu akoze stavat 5 rokov ?!? To snad nie.
Nakoniec sa clovek do PP nedostane z KE po dialnici ani o 10 rokov :unamused:

Mate niekto nejake novsie info, ci to teda vobec je pripravene a zacne sa stavat toho roku ?
Co sa vlastne da zacat robit v novembri ? Ved to zostava poslednych par tyzdnov na zemne prace (ak teda vobec).

Pripajam sa inak k tym, ktori prechod cez Levocu povazuju za utrpenie a mrzi ma, ze to bude jeden z poslednych usekov D1ky.

Realizácia znamená, že sa niečo rozostavia (základný kameň) a že sa to úplne celé dokončí. Nemá nič spoločné s uvedením diaľnice do prevádzky, tento úsek sa neplánuje stavať dlhšie ako 3 roky tak, aby sa dalo po ňom jazdiť. Po tom sú v plánoch dokončovacie práce ako zeleň, informačný systém, možno oplotenia atď. … ale stavať to bude PPP podľa plánov a tak ak sa to začne ešte na jeseň 2008, tak v r. 2010 je úsek otvorený a prejazdný.

dialnice.info/viewtopic.php?p=55993#55993

joe, termin realizacie je napisany iba na stranke NDS, to znamena, ze to v ziadnom pripade nemozes brat vazne :slight_smile:
Ci sa zacne stavat tento rok, je otazne, vsetko zavisi od toho, ako dopadne tender na 1. balik, v ktorom je tento usek zaradeny. Doba vystavby je min. 2 roky, hlavne kvoli narocnym mostom a tunelu Sibenik, ale myslim, ze ak nebudu problemy, je realne ho sprejazdnit este pred volbami 2010 :slight_smile:

Ja ti ako nováčikovi poradím - nereaguj na vyše rok staré príspevky. Sú v drvivej väčšine neaktuálne. Toto boli termíny, keď sa neuvažovalo o PPP.