D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča | tunel Šibenik

Aj ked je dzurinda zo Spisa on kašle na nich a oni na neho.

Nema niekto daky update o tomto useku?

velmi pekna vizualizacia tohoto useku:

levoca.sk/dialnica_d1/dialnica_d1.htm

podla videa bude most pri Spisskom Hrhove vo vyske az 59m :open_mouth:

levoca.sk/dialnica_d1/Image/ … nov_48.jpg

Pekné, pekné…

Najmä tento diaľničný most: http://www.levoca.sk/dialnica_d1/Image/D1_Janovce_Jablonov_48.jpg

A v tuneli Šibenik bude pravdepodobne odstavný pruh: http://www.levoca.sk/dialnica_d1/Image/D1_Janovce_Jablonov_37.jpg

vo videu sa nezda…

ale fakt skutocne pekne…

wow, takze vizualizacie slovenskych dialnicnych usekov predsa len existuju :slight_smile:, len NDS ich nechce zverejnit na svojej stranke :unamused:

Vyzerá to veľmi pekne. Zaujímavo vyzerá aj odpočívadlo Levoča levoca.sk/dialnica_d1/Image/ … nov_35.jpg

Kiežby bolo takýchto vizualizácií zverejnených viac (to by sme ale museli poznať trasy úsekov však áno :slight_smile: )

RSD ma takychto peknych vizualizacii aj s popisom viac ako 10, u nas sa zobudili az teraz. Letecke zabery boli robene cez leto, takze mozno nas cakaju aj dalsie useky :slight_smile:.

To usudzujes iba z toho obrazku?
Ja to tam nevidim

Toto vyzerá pekne:

levoca.sk/dialnica_d1/Image/ … nov_34.jpg

presne tak, nebude tam odstavny pruh, len koniec odbocovacieho pruhu z odpocivadla.
levoca.sk/dialnica_d1/Image/ … nov_36.jpg

toto bude dalsi krasny usek dialnice, hlavne v smere od vychodu :slight_smile:

kraasne video
inak naozaj nechapem, ze preco NDS nie je schopna (alebo nechce) poskytovat taketo videa na svojej stranke

Keď som si ešte raz pozrel video /zhruba čas 6 min 13 s/, zrejme Šibenik naozaj nebude mať odstavný pruh, každopádne vzdialenosť od steny tunela ku krajnici sa zdá väčšia, ako je tomu napr. v Sitine… :mrgreen: :slight_smile:

Vsak o tom sa tu uz pisalo, ze tunely kratsie ako 1 km budu mat krajnicu tusim 9 m a dlhsie 7,5 m :slight_smile:

ocakavam dalsie podobne videa :slight_smile:, urcite zase na inych serveroch ako NDS :unamused:

Predpokladám že si mal na mysli prierez :slight_smile: Pre razené tunely sú presne tak ako píšeš dve hlavné kategórie, T 9 pre tie kratšie (je tam aj priestor pre úzky odstavný pruh) a T 7,5 pre tie dlhšie, kde sa predpokladá kompenzácia v podobe tzv. núdzových zalivov tak, ako ich predpisujú slovenské a európske normy.

:blush: myslel som sirku medzi obrubnikmi :slight_smile:

niekde sa tam aj spominalo, ze ten tunel bude mat sirku 9m…

ale… dialnice.info/viewtopic.php?p=54567#54567

Velmi pekne video, tak ako sa patri. Ked sa tento usek postavi tak, ako to zobrazuje video, mame sa na co tesit. Mysli sa dokonca aj na take detaily, ze odpocivadlo pri Levoci bude umiestnene na kopci tak, aby bolo vidno na dominanty Levoce. Detto kruhova MUK Levoca-D1-Spisska Nova Ves ma zodpovedajuce parametre.

Inac myslim,ze po vychode z tunela od Presova bude prvy vyhlad na Tatry, takisto z tohto odpocivadla :sunglasses: teda je postarane aj o peknu sceneriu :slight_smile: