Neviete niekto, bude to hĺbený, alebo razený tunel?
A keďže v súvislosti s výstavbou tohto úseku sa nadväzne bude realizovať aj privádzač Levoča-Spišská Nová Ves, NDS 7.9. vyhlásila verejnú súťaž na
Vypracovanie dokumentácie na územné rozhodnutie (DÚR) a dokumentácie stavebného zámeru (DSZ) na stavbu Privádzač Spišská Nová Ves - Levoča. ![]()
Dokumentácia má byť spracovaná do 15.7. 2007.
Usek by mal stat takmer 11 mld Sk bez DPH. To vychadza temer 0,6 mld Sk/km. To, ci je to 1/2 alebo plny profil som nenasiel. Realizacia medzi 11/2008 a 06/2013
ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=89
Mal by ťo byť 1/2 profil s rozostavanosťou zemných prác, preložiek inžnierských sietí a výstavbou mostov ponad diaľnicu ako na plný profil. ![]()
Podla NDS sa ma ale tunel Sibenik ma stavat na plny profil - naraz obe rury.
ndsas.sk/index/index.php?ids … 96&lang=sk
takze predsa mal MH pravdu. to som ozaj rad, ze sa taketo veci rovno stavaju na plny profil. skoda, ze sa tak nestavala hned napriklad aj horelica … to je enem 600m ..
Uvidíme ako to bude. Potom sa mi tá cena nezdá. Alebo sa bude stavať len tunel na 2 rúry, nie aj samotná diaľnica. Ale ako hovorím, uvidíme, tu nemám prehľad.
Podle NDS se má celé úsek staět v plném profilu, co tak najednou změna?
Podle NDS se má celé úsek staět v plném profilu, co tak najednou změna?
Mnister rozhodol že na D1 sa nebudú žiadne úseky stavať iba na polprofil.
Mnister rozhodol že na D1 sa nebudú žiadne úseky stavať iba na polprofil.
Toto je skvela sprava
.
Teda tie ceny co su uvadzane na stranke NDS su pre plny alebo 1/2 profil?
Na plný profil.
ak sa to podari bude to fajn. ale ja osobne by som napriklad prijal aj polovicny profil s predpripravou na plny na useku janovce - studenec - beharovce ak by sa zacalo stavat skorej.
ak sa to podari bude to fajn. ale ja osobne by som napriklad prijal aj polovicny profil s predpripravou na plny na useku janovce - studenec - beharovce ak by sa zacalo stavat skorej.
Toto by bolo naozaj rozumnejšie.
Informácie zo stránky NDS:
Základné údaje:
Plánuje sa vybudovať obidve tunelové rúry súčasne ako tunely s jednosmernou dopravnou premávkou, s možnosťou úniku do druhej tunelovej rúry pomocou priečnej prepojovacej chodby pre chodcov, nachádzajúcej sa v strede tunela. Výstavba tunela pozostáva z razenej a hĺbenej časti. Tunel sa bude raziť podľa NRTM.
Smerové vedenie tunelových rúr: Trasa severnej a južnej tunelovej rúry je osadená od osi diaľnice na dosiahnutie potrebnej vzájomnej vzdialenosti tunelových rúr. Obidve tunel. rúry sú v pravotočivom oblúku: severná R=1700 m, južná R=2693 m.
Výškové vedenie: Tunel. rúry sú vo vrchol. zakružovac. oblúku s pozdĺžnym sklonom +3,5% a -4,5%. Priečny sklon vozovky je 2,5%.
Staničenia portálov a dĺžky tunelových rúr:
severná tunelová rúra ZP: 0,334 km VP: 0,920 km dĺžka 586 m
južná tunelová rúra ZP: 0,337 km VP: 0,932 km dĺžka 615 m
Inžiniersko–geologický a hydrogeologický prieskum:
V navrhnutej trase tunela je horninové prostredie rozčlenené na kvázihomogénne úseky:
sev. tunel. rúra – 0,354 – 0,824 km
juž. tunel. rúra – 0,357 – 0,824 km
V tomto úseku sa predpokladá výskyt zdravých až nezvetraných pieskovcov s výskytom medzivrstevných preplastkov ílovcov. Vývery vody sa predpokladajú málo výdatné- 0,2 l/s.
Zatriedenie podľa normy B2203 je B1 (hornina drobivá, lámavá).Predpokladá sa technologická trieda 3-4 (zhoršené podmienky) pre razenie z dôvodu tvorby nadvýlomov. Profil tunela – bez spodnej klenby.
sev. tunel. rúra – 0,824 – 0,900 km
juž. tunel. rúra – 0,824 – 0,932 km
Tento úsek sa začína tektonickou poruchou, po ktorej došlo k poklesu súvrstvia ílovcov s málo hrubými polohami pieskovcov. Subhorizontálne až horizontálne uloženie vrstiev ílovcov, ako aj laminovaná až tenkodoskovitá vrstevnatosť s veľkou hustotou diskontinuít, je pre razenie nepriaznivá, z dôvodu vypadávania a tvorby nadvýlomov v stropných častiach. Celkové prítoky vody v tomto úseku – 0,2 l/s. Zatriedenie podľa normy B2203 je C. Predpokladá sa technologická trieda 5-7 (zlé podmienky) pre razenie.
Profil tunela – so spodnou klenbou.
Na základe tejto klasifikácie vychádza návrh predpokladaných dĺžok priečneho profilu tunela bez spodnej klenby a so spodnou klenbou pre obidve tunel. rúry:
profil bez spodnej klenby – celková dĺžka – 791 m
profil so spodnou klenbou – celková dĺžka – 330 m
Navrhovaná plocha priečneho rezu výrubu:
s dolnou klenbou – 90 m2
bez dolnej klenby – 82 m2
Zariadenia v tuneli:
Navrhnuté sú výklenky SOS vo vzdialenostiach 150 m, výklenky pre hydrant požiarneho vodovodu sú rozmiestnené á 100 m, pri portáloch sú vonkajšie hydranty, hlásky a kamery, atď.
Vetranie tunela je navrhnuté ako pozdĺžne pomocou prúdových ventilátorov.
Pre zabezpečenie prevádzky tunela je navrhnutý objekt pri východnom portáli sev. tunel. rúry, kde bude umiestnená rozvodňa VN, NN, miestnosť záložného zdroja a trafo.
Zdroj: NDS, ndsas.sk/index/index.php?ids … 96&lang=sk
K dnešnému dňu viac ako mesiac mešká vyhlásenie súťaže na majetkovoprávne vysporiadanie úseku, tender mal byť vyhlásený 30.4. 2007 ![]()
http://www.uvo.gov.sk/vestnik/hladaj07.php?rok=07&vcislo=73&tabulka=predb07&retazec=&aalebo=a
Rovnako ako pri úseku Hubová-Ivachnová, aj tu je spracovaná dokumentácia pre stavebné povolenie, pravdepodobne prebieha jej odsúhlasovanie.
dalsi z “psychologickych” usekov D1, kde mozno ani nie az taka ohromna intenzita, ale bolo by rozdhone fajn ak by bol suvisly kus dialnic hubova - presov - kosice
Je to tiež podľa mňa rozhodujúci úsek pre takmer skompletizovanie prepojenia stredu a východu Slovenska, je to najdlhší úsek z chýbajúcich v Prešovskom kraji, nie najnáročnejší - D1 obchvat Prešova bude ešte náročnejší, aj keď je dĺžkou kratší.
Je to tiež podľa mňa rozhodujúci úsek pre takmer skompletizovanie prepojenia stredu a východu Slovenska, je to najdlhší úsek z chýbajúcich v Prešovskom kraji, nie najnáročnejší - D1 obchvat Prešova bude ešte náročnejší, aj keď je dĺžkou kratší.
Mozno sa to nezda, ale teren je tu tiez velmi narocny - plno hlbokych zarezov a vysokych mostov, tunel Sibenik… Tu najviac hori mesto Levoca, inak je to tu celkovo lepsie ako medzi ZA a RK
Ake bude napojenie na Levocu? Cez I18 Sp. Hrhov a II533? Lebo podla mna by sa mal realizovat obchvat Levoce, a to by stacilo napojit pred Kurimanmi. Alebo sa nebude stavat nejaky cestny obchvat LE?
Ake bude napojenie na Levocu? Cez I18 Sp. Hrhov a II533? Lebo podla mna by sa mal realizovat obchvat Levoce, a to by stacilo napojit pred Kurimanmi. Alebo sa nebude stavat nejaky cestny obchvat LE?
Levoca bude pripojena privadzacom - spolu so SNV
nejde mi teraz NDS, ale na tejto stranke je pekny pokec o tom, ako su si tieto 2 mesta blizke a ako dolezite je ich prepojit… hoci v skutocnosti ide o to, ze Dzurinda je zo Spisa ![]()