co uz, ale to je tam uz dlho tak minimalne od zaciatku jula este by som pochopil keby to bolo kazdu chvilu niekde inde aspon by bolo vidno ze pracuju a posuvaju sa ale to je stale na to istom mieste uz dva mesiace
Obyvatelia Dovalova, mestskej časti Liptovského Hrádku, spísali petíciu za vybudovanie protihlukovej bariéry na moste Dovalovec na diaľnici D1
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=98437#98437
Nerobia tu stenu uz nahodou? Neviem, ci je to Dovalovec, ale mam pocit, ze ano (ten dlhy). Zatial sa osadzaju drziaky, take male, nieco na styl, aky je okolo Strby, akurat ze v modrej farbe
Nie, robi sa viadukt Podturen. Dovalovec sa nachadza dalej, az za odbockou na L. Hradok (v smere stanicenia).
Vyzerá to, že bude ďalšia petícia, obyvateľom Dovalova prekáža aj hluk šíriaci sa zo susedného mosta ponad Belú http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=12756
Dá sa nejako zabrániť šíreniu hluku vznikajúceho pri prejazde cez dilatačné špáry na moste? Lebo ten hluk sa šíri všetkými smermi, teda aj priamo cez špáru smerom dole. Protihluková stena zachytí len jeho časť, ktorá sa šíri od vozovky
Ano, existuju dilatacky s mensou hlucnostou, a pokial viem, budu na useku Svrcinovec-Skalite.
To viem, sú zaliate nejakým “gumoasfaltom”, je po nich aj komfortnejší prejazd. Je ale možná pomerne jednoduchá výmena za tieto s menšou hlučnosťou, bez nutnosti odstavenia dopravy na dlhší čas? A cena?
Alebo si mal na mysli nejaké ešte novšie?
Take pred casom pri oprave davali za Fricovcami. Su uzasne, urobia len ‘vrn-vrn’.
Doprava sa stale presmerovala do jedneho jazdneho pruhu, druhy bol prejazdny. Robili to nejake 3-4 mesiace, pokial ma pamat neklame.
nieco podobne je tusim pouzite aj na nedialnicnom bratislavskom moste Apollo
Ale len na bratislavskej strane ma to tvar takých zubov špicatých
mostove uzavery su notorickym problemom slovenskych dialnic, bohuzial. Nepoznam veru usek, kde by neboli nekvalitne urobene uz pocas vystavby. Nehovoriac o prechodovych zonach, to ze sa bezne flaka zhutnovanie nasypu za oporami je vseobecna prax.
ja by som pridal este kanaly, elektrickove prejazdy, zeleznicne priecestia a sfrezovane vozovky
Jseš blbej nebo co? To nejde, to by se pak na dálnici jezdilo jako na normální silnici a dálnice se staví proto, aby cesta byla rychlejší a pohodlnější. Jestli by se Tvoje změna nakonec prosadila, mnoho řidičů by protestovalo - no pak bys musel na nátlak veřejnosti odstoupit.
kraken, skus trocha rozmyslat. Pochopil si to uplne ZLE. A hned nadavky do blbcov… !!! Vyzeras teraz ako …
Dva kamióny a štyri osobné autá sa včera zrazili na D1
dialnice.info/viewtopic.php?t=12929
*v článku sú aj fotky
to je český žargón vyjadrovania sa: seš blbej, no ty vole, jo máš fofry …
Uzávierka striedavo pomalého a rýchleho jazdného pruhu pred odpočívkou Dechtáre z dôvodu opravy krytu vozovky. Doprava presmerovaná striedavo do rýchleho a pomalého jazdného pruhu, obmedzenie vyznačené dopravnými značkami, rýchlosť obmedzená na 60 km/hod.
Termín: 13.07.2010 09:00 - 16.07.2010 14:00, NDS
Uzávierka jazdných pruhov striedavo vo vetvách križovatky Liptovský Mikuláš z dôvodu opravy povrchu vozovky. Obmedzenie vyznačené dopravnými značkami, rýchlosť obmedzená na 60 km/h.
Termín: 09.07.2010 08:00 - 17.07.2010 12:00, NDS
opravuje sa aj most pri hybe, jazdi sa 1+1, opravuje sa momentalne smer PP-RK, opacny je uz zda sa hotovy
tender na opravu mosta Podturen: e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/21796
predpokladana hodnota 370000 €, otvaranie obalok 27.4.2011, ukoncenie prac 16.9.2011