Prečo? Ja by som DI navrhol, aby tam dali 60 km/h. Veď to je dialnica (teda od slova dialka) = a čím pomalšie autá pôjdu, tým “väčšiu diaľku” budú mať cestujúci pred sebou.
Ten usek je este z 80tych rokov, ze? Pamata si niekto, ci je odpocivadlo az z prelomu rezimov, alebo tam bolo aj predtym? Mne sa mari, ze ako maly som registroval stavbu OMV, ale nepamatam, ci tam nieco bolo predtym alebo nie.
Na mape zo zac. 90.rokov nie je zaznacene. Ci tam vsak bola uz vybudovana odbocka bez CSPH, netusim.
Po pravde, odstranenie tychto zbytocnych brzd najmä na severnej D1 by sa mohlo stat prioritou - zväcsa by slo o drobne stavebne upravy ci zmenu legislativy.
Ja tam prechadzam raz za 2 roky a tak ma to znizenie rych. rozculi, ze mi ta zlost vydrzi az do dalsieho prejazdu
Ale fakt by bolo potrebne ten chulostivy bod poriesit a mozno teraz pri oprave mostu je hadam najvhodnejsie.
Usek LM-PP ma najvacsiu hustotu obmedzeni na nasej sieti a myslim ze sa na neho nechyta ani dietne stavana R1-tka. Taktiez je tam vela zbytocnych obmedzeni az na 80, ktore platia v pripade dazda.
Niekto musel mat obrovsky zaujem o predaj pozemkov pod odpocivadlo Hybe, a to na jednej aj druhej strane. V smere od LM, presne pri tabuli, oznacujucej 2 km na odpočívadlo, je po obidvoch stranach dialnice dostatok priestoru (nekosene luky), nie je to v zákrutách a naviac je to rovina, nie prudké klesanie. Sucasny stav - typicke riesenie po slovensky, cim horsie pre vseobecne vyuzitie, tym pre niekoho lepsie.
Tak s tými obmedzeniami jto fak divné, tam sa veru ani neoplati ist viac ako 110, a na tempomat radšej zabudnúť. Čo sa týka tej 80-tky tak to je pravda, zakaždým , keď trocha poprší, vždy sa nájde neaky na streche.
A najma na useku Vazec - Poprad. Jednak ta nezmyselne nezmyselna stovka okolo PP, ako aj tie 120ky na mostoch a klesaniach. Ak to nemoze prislunsy organ povolit, lebo sa boji zalob, nemoze to vyriesit odporucana rychlost? Kedy ste naposledy videli na novom useku niekde znacku s odporucanou rychlostou?
Asi tak i15, určite nešli 80, nuž to je asi jeden z mala prípadov, keď tá 80-tka za dažďa má opodstatnenie. Niektorí si pomyslia, ačo tam zasa sprostost 80-tka, ide 140 a šup ho na strechu .
Nie, to pri moste Podturen. Uz som pisal pred rokom ze dve rodinky za den sa tam zastavia a 12 000 ci kolko aut tam musi spomalit na 80-ku. Asi by sa mala spocitavat tiez intenzita turistov na odpocivadlach, ci sa ich oplati drzat alebo urobyt dlhe najazdy a vyjazdy.