Usek sa otvaral postupne, Ivachnova-LM tusim 1975, LM-Liptovsky Jan 1977 a Lipt.Jan-Hybe koncom 80. rokov
Na automape z r. 1989 je dokonca nakresleny vo vystavbe usek Hybe-Vazec, ktory mal ine trasovanie ako dnes postaveny usek, kedze sa ratalo s J obchvatom PP. Ale zrejme to bolo vtedy vo vystavbe iba na mape
Dik. Ja mam mapu z r.1997 a tam D1 podla planu uplne obchadza Zilinu z Juhu. Potom dalej spominany ochv. PP z juhu a este ochv. PO je tam nejako cudne zakresleny. Dalej: otv. Braniska 2000, otv. Ladce-Sverepec 2000, otv. Vazec-Mengusovce 2001, Viedenska - Senecka otv. 2000,…
Dik. Ja mam mapu z r.1997 a tam D1 podla planu uplne obchadza Zilinu z Juhu. Potom dalej spominany ochv. PP z juhu a este ochv. PO je tam nejako cudne zakresleny. Dalej: otv. Braniska 2000, otv. Ladce-Sverepec 2000, otv. Vazec-Mengusovce 2001, Viedenska - Senecka otv. 2000,…
Mapa vychadzala z vtedajsich faktov. ZA sa mala obchadzat Rajeckym variantom, v PP sa tiez urcil severny variant az neskor. Tie terminy tiez sedia s vtedajsimi planmi, aj ked take Branisko by sa urcite oneskorilo aj keby vladol dalej meciar
Pri obci Závažná Poruba je navrhnutý exit najmä pre Liptovský Mikuláš. Mapky pre potreby posudzovania z hľadiska ochrany životného prostredia novonavrhovaného exitu sú tu:
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3979
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3980
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3981
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3982
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3983
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3984
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3985
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3986
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3985
To ten most ponad dialnicu chcu odpalit alebo sa to tam vojde popod?
Realizacia v casovom horizonte tak 10 rokov?
Preco sa uvazuje s vystavbou?
kvoli priemyselnemu parku a tlaku LM, a myslim, ze vystavba bude realizovana relativne skoro.. vobec by som nebol prekvapeny, keby to uz za dva roky stalo ..

kvoli priemyselnemu parku a tlaku LM, a myslim, ze vystavba bude realizovana relativne skoro.. vobec by som nebol prekvapeny, keby to uz za dva roky stalo ..
neverim , ale bol by som rad
to uz naozaj musime mat MUK za kazdou druhou vrbou?

To ma dost prekvapuje, ze kvoli tlaku LM a pripadnemu buducemu priemyselnemu parku. Ved napr. VW Slovakia a BA lobuju za MUK Stupava Juh uz pomerne dlho a stale nic. A cez Stupavu Juh by urcite nepreslo denne len par kamionikov…
Nominant akej strany je primatorom LM?
mno to neviem, ale otazka je to docela spravna kazdopadne, ze vraj by to malo byt relativne rychlo postavene
Primator je Jan Blchac, kandidat koalicnycj stran SMER, SNS, Ľudová strana – HZDS, ANO, HZD, Slobodné fórum.

mno to neviem, ale otazka je to docela spravna
kazdopadne, ze vraj by to malo byt relativne rychlo postavene
Chve, tak si to uz o tom primatorovi ani netreba zistovat, co?
o tejto MUK sa rokovalo este davnejsie s MDPT ak sa nemylim za byvaleho primatora Alexandra Slafkovskeho (SDKU, ak je to take dolezite…)
podla mna je potrebna aj z dovodu napojenia na dialnicu z casti LM kde zije viac ako 10 000 obyvatelov (tretina mesta - miestne casti Podbreziny a Okolicne), na smer Zilina je najblizsie napojenie na dialnicu asi 5km z krizovatky Liptovsky Mikulas, ale smer Kosice az priblizne 12km za Liptovskym Hradkom, krizovatka pri Litovskom Jane napojenie od LM neriesi
5 km resp 12km je nic ..
na take male mesto ako LM su tri krizovatky az az .. na zapade maju jednu ..
aj ked LM dost ospravedlnuju tatry ..
Tato MUK je urcite v pohode, Mikulasu to pomoze, len to vyzera tak, ze nic prioritnejsie nas momentalne necaka…
ja netvrdim, ze nepomoze, len nerozumiem vyznamu troch MUK na cca 8km dialnice (alebo kolko to presne je)
ale krizovatka Liptovsky Jan nie je plnohodnotna… v tejto casti D1 je zbytocna skor krizovatka Vazec