D1 Ivachnova - Važec

do konca januara sa tam mozno este dostanem tak to potom odfotim

na D2 su tie kolaje neni take strasne, kedze tam najhorsie casti povrchu opravovali

Nie koľaje … ale keď ideš po diaľnici, dobre ťa trasie, pretože samotná vozovka má po životnosti a o pár rokov už aj podložie bude na tom dosť zle.

Áno, tá značka vyjazdené koľaje tam skutočne je.

Osobne by som tam dal dodatkovú tabuľu za dažďa a to na všetky úseky ciest, kde sú vyjazdené koľaje, teda aj na cesty I. triedy, kde by som max. pov. rýchlosť upravil na 70 km/h.

Kedy bol otvorený úsek Východná-Važec?

Polprofil 13.9.1998
Plny profil 16.11.2000

Vid highways.sk/highways/opening.html

konecne sa znovu kuso severnej dialnice opravi .. su tam aj uzavierky

dialnice.info/viewtopic.php?t=7060

Dokedy budú trvať obmedzenia?

Aha, sorry, veď to tam píše, zmažte to niekto.

V tomto úseku sa nachádzajú aj tie vyjazdené koľaje, konečne ich opravia a tá značka vyjazdené koľaje 2 km otiaľ zmyzne.

Opravu diaľnice realizuje Eurovia-cesty,a.s. závod Prešov, vyfrézovali poškodenú vozovku a následne pokladajú nový asfalt.

Keď vchádzate na tento úsek diaľnice v smere ZA=>PO, tak sa deje toto:

1. idete po starej I/18
  2. zrazu sa tá cesta rozdeľuje na 4+4 pruhy, vyzerá to ako diaľnica
  3. až po pár desiatkach metrov je ďalej odbočka, a až za ňou je značka Diaľnica
    Tu je vlastne prakticky v peáži I/18 a D1. Ako sa to bude riešiť po dostavaní úseku od Hubovej? Lebo to máte krátky úsek bez súbežnej cesty…

Sorry, nie 4+4, ale 2+2 :laughing:

Je to tak preto, aby si nemuseli kupovať známku tí, ktorí nechcú ísť do LM po diaľnici, ale I/18. Pretože ty si si asi nevšimol jednu zásadnú vec, v smere od RK cesta I/18 pokračuje, akurát je tam zákaz vjazdu, musíš ísť na diaľnicu (nie že to vyzerá ako diaľnica, to je diaľnica) a po tých pár 100 metroch sa cez MUK vrátiš na I/18. Ten zákaz vjazdu je tam kvôli napojeniu D1 a plynulosti premávky.

Keď sa dostavia Hubová - Ivachnová, toto súčasné napojenie D1 bude zrušené a takisto aj ten zákaz.

Aha, ten zákaz vjazdu som si naozaj nevšimol, tak mi bolo divné, že namiesto I/18 tam bola D1 neoznačená ako D1, tak že ako to bude riešené. Vďaka za odpoveď!

Uhm to znamena ze tich 100 metrov je stale max. pov. rychlost 90km/h?

V podstate áno, ale popravde nik tam 90 nejde :slight_smile:

Inac na tom kratkom useku je ozaj 90-tka a parkrat som tam zazil, ze meraju rychlost. :smiley:

chcel by som sa opytat kedy bol otvoreny usek Ivachnova-Hybe. Nebolo to v r. 1987 ??