D1 Ivachnova - Važec

Uz dlhsie sa v LM uvazuje o dialnicnej krizovatka, resp. napojeni na severnej dialnici pri Zavaznej Porube. (priemyselny park - Sweedwod, …). tuto vystavbu maju vo svojom programe obaja kandidati na primatora. Dokonca som uz niekde vydel aj studiu napojenia, je to tesne vedla nadjazu do ZP s napojenim na jestvujucu komunikaciu. V prvom rade sa chcem spytat, ci nikto nahodou o tom nema blizsie info,( ci to je len predvolebna retorika, alebu existuju aj konkretne kroky?) Druha vec je ta ze vlasne by vznikli tri napojenia v tesnej blizkosti ?? LM cca 3km a Lipt Jan tiez asi 3km ( tam sa neda schadzat zo smeru od Popradu).

ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=94

dialnice.info/viewtopic.php?t=5631

na Hybe - Važec tiez 100 miliónov, to este stale nie je dokoncene (?), neuveritelne…

Nepôjde časť z toho na vybudovanie štandardných pripájacích a odbočovacích pruhov pre odpočívadlá Hybe?

Tu ešte chýba celkovo cez 160 mil. SKK. :open_mouth:

A kde konkretne sa ma tych 160 mil Sk preinvestovat? Kto to bude robit, ked Hydrostav uz krachol?

Vo fotogalerii som umiestnil niekolko foto ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=94 mi to nesedi, z dovodu, ze je tam uvadzany aj most cez Vah. Co by skor sedelo umiestnenie krizovatky kdesi pred krizovatkou Lipt. Jan a s napojenim na jestvujucu cestu LM-LH, a potom zrusenie krizovatky LJ, ktora je vlastne len provizorna z cias 80-tych rokov min. st., ktora sluzila ako provizorne ukoncenie vtedajsej dialnice. V sucasnosti sa neda na nej schadzat zo smeru Vazec, a ostatne smery su tiez dost “krkolomne”, a vyuzitelne prakticky len pre osobne vozidla. Kto vie nieco blizsie? nech da vediet. Vdaka

Túto otázku myslíš vážne :question:

Nie je plnohodnotne dokončený tak ako napr. ani úseky na R1 či Ladce-Sverepec atď. Takmer na celej slovenskej diaľničnej sieti chýbajú niektoré z týchto investícií:

• ochranné ploty
  • dokončenie odpočívadiel
  • dokončenie kanalizačných zberačov
  • doriešenie ochranných priekop v záplavových oblastiach
  • zeleň
  • upravenie terénu, kde boli staveniská
  • meteorologické zariadenia
  • dokončenie správy a údržby diaľnic
  • po novom: nové informačné systémy, vyvolané investície, …

Toto na mnohých úsekoch nie je 10 rokov po ich otvorení a celkový investičný dlh je dnes cez 9 mld. SKK.

Kto by to realizoval

Nová stavebná firma, nová firma vybraná cez tender.

D1 Ladce-Sverepec, po krachu Hydrostavu ho dostaval Doprastav.
D1 tunel Branisko, po krachu Hydrostavu ho obnovujú iné firmy.

Vdaka za odpoved.
Este mam otazku, ci boli tieto investicie v povodnej zmluve s dodavatelom? Teda je to chyba statu, ze po otvoreni useku nedoplatil peniaze na dokoncenie, alebo sa to takto robi bezne?

Ako vidíš podľa správ, kde sa koľko peňazí ešte malo nasmerovať, tak vidíš, že to je bežné. Teda bežné je, že úsek sa otvorí skôr ako je na 100% dokončený. A dokončuje sa 2-15 rokov podľa financií a priorít.

Keby sa každý deň stávali nehody so zverou, tak sa ploty stavajú čo najrýchlejšie atď.

Štát financie presúva, keď všade by mal dať za 1 rok 0,8 mld. SKK na dokončovacie práce, tak radšej presunie túto sumu na nový úsek.

na tomto useku je pred zjazdom do lip. hradku v smere vazec-LM znizena rychlost na 100 km/h…dlzka useku so znizenou rychlostou cca 2km…vyjazdne kolaje :unamused:

Myslíš si, že keď je niekde znížená rýchlosť, tak sa tvoria vyjzadené koľaje :question: :unamused:

sme sa nepochopili :laughing: dovodom pre znizenu rychlost su vyjazdne kolaje na dialnici :sunglasses:

Jel jsem tam uz dvakrat a nikdy jsem si nevsiml ze by ta stovka nekde koncila znackou…jen za dalsim najezdem (ale mnohem dal nez 2 km) uz ta stovka neni znovu pro najizdejici auta…chybi tam ta znacka?

Pozn.: nepredpokladam ze by to ze by to resila ta dodatkova tabulka 2 km

mas pravdu ta 100 v podstate nie je ukoncena :unamused: dalsi najazd na dialnicu je cca 3km odtial…

Hmhm, to sa mi nezdá, že by to bolo aj pre tento dôvod. :unamused:

To potom na D2 by pre ukončenú životnosť vozovky musela byť max. 90 km/h. :wink:

je tam znacka so znizenou rychlostou na 100km/h s poznamkou “vyjazdene kolaje”…ja som si to nevymyslel :unamused:

:open_mouth: :open_mouth:

Myslim ze dodatkova tabulka pod znackou 100 km/h je “Vyjazdene koleje cca 2 km” (nejsem si jisty tim “cca”, ale rekl bych ze to tam je).

Takze cca 2 km musis jet stovkou, ktera nikde nekonci, takze si to musis zmerit sam :smiley: A beda ti jestli to bude jen 1.5 km :smiley: