A plati to aj pri rychlostnich silnicich? Alebo len pri dialniciach? ![]()
Sorry, nevím se vyjadřovat dostatečně přesně. Platí u dálnic i rychlostních silnic, ale existují vyjímky v podobě R7 a možná ještě nějaké. V poslední době se, ale rychlostní silnice plánují v ČR lépe než za komunisnu. Například delší připojovací a odbočovací pruhy.
OK. Velmi dobre je, ze planovany pomer dialnic a RC v CR by mal byt nakoniec 1:1. Odpocivadla ma zmysel stavat aj pri hlavnych cestach.
A dakujem za info k tym km, 25 km je celkom idealne pre CR, kde je velka hustota obci/miest a kde po dialniciach jazdi vela aut. ![]()
Ještě trochu upřesním.
Po 50 km mají být rozmístěny motoresty, u kterých jsou umístěny čerpací stanice. Mezi motoresty se vkládají velké odpočívky do poloviční vzdálenosti, kde jsou také umístěny čerpací stanice. Mezi motoresty a velké odpočívky se vkládají malé odpočívky ve vzdálenosti 5 až 10 km. Objekty motelů se přičleňují k motorestům ve vzdálenosti cca 100 km. Takže odpočívky vycházejí po 25 km.
Malé odpočívky byly z hygienických důvodů zavřeny, zůstali jen velké. ![]()
Toto sa deje takmer vsade vo svete. ![]()
Aký finančný objem je predpokladaný na pripájacie pruhy? Ak neprebehlo úspešne VO na takúto relatívne menšiu stavbu tak v čom bol problém? Zdá sa mi to trochu bizarné.
Dnes som si z vlaku vsimol, ze je dopravne obmedzenie pri Dechtaroch. Uzavrety je pravy pruh v smere na LM, takze asi ide o vystavbu pripajacich pruhov.
prave som sa vratil z ciest po nasom slovensku, ano, v smere do LM pri salaši pri Dechtároch je dopravné obmedzenie, usek je ztiahnutý do laveho pruhu, obmedzena rychlost.. a cudujem sa, v stredu 12/04/2006 okolo obeda tam bol dosť čulý stavebný ruch, všimol som si, ze sa rozširujú a predlžujú pripájacie pruhy… snad ked to dokoncia (kto vie kedy), tak sa aj odstráni obmedznie v rychlosti a pod.
No som prechadzal okolo a zdasa mi ze vyjazd Vychodna je otvoreny. Uz tam nie su zabrany a dokonca aj par aut vychadzalo. Ale stale na DZ Vzchodna je preskrtnuta. Je to oficialne otvorene?
vo Vychodnej mame chalupu cize info z prvej ruky - vyjazd bol zavrety preto, ze chlapik ktory si dal postavit tu restauraciu na odpocivadle nezaplatil fakturu za stavbu(info od starostu vychodnej)…otvorili ho prednedavnom, ked sa kvoli kalamite nedalo dostat po starej ceste do vazca a hybe…ci ostane otvoreny nadalej netusi nikto, ani starosta mi nevedel povedat ako to bude…![]()
Táto strana je už hotová, smer do Ružomberka vyzerá byť pred dokončením.
A rýchlostné obmedzenie na 100 km/h v smere LM zmizlo ![]()
výjezd je otevřený, ale u odpočívadla bylo mrtvo. Nevím jestli nebyla auta nebo je prostě odpočívka zavřená… ![]()
Lermik,
ked sa ide z PP tak na tabuly Vychodna je preskrutnuta znacka obcerstvenie, takze je to stale este zatvorene. Aspon ze uz tento vyjazd je otvoreny.
[Budete bývať, v novom, pod diaľnicou?)
Z hlediska pohody bydlení (hluk, prach, výfukové plyny) je daleko lepší mít dálniční viadukt vysoko nad střechou, než silnici I. třídy přímo pod okny. ![]()
[Budete bývať, v novom, pod diaľnicou?) foto na tejto adrese su dost skreslene, a umyselne fotene s vyraznenim blizkosti dialnice k domom. Ked budem mat trocha casu skusim to odfotit trocha z ineho uhlu, a potom to bude asi trocha o niecom inom.
Je to vidiet zo zeleznice. Tie domy su od tej estakady cca. 300m ale aj tak boli podla mna stavane na tom mieste z cisto zistnych dovodov (cena pozemkov) …
Su to socialne byty, tak neviem preco zrovna hovorit o “zistnych” dovodoch , ale cena pozemku tam urcite zohrala svoju rolu.
No zistne dovody pre tych, co to stavali … su to socialne byty, takze sa predpoklada nizky najom a ak ma byt nizky najom snazili sa co najviac odrat stavebne naklady, a pozemok je tam dost velka polozka …
Presne tak. ![]()
Davam link na reakcia v sme na horeuvedeny clanok, je to dost zaujimave, kde v podstate miestny odsudzuju praktiky autora o skreslenych fotkach, kde skutocnost je o niecom inom. blog.diskusie.sme.sk/viewdiscuss … blog-60175 nuz co bulvar je bulvar a este sa pokusim o tie slubene fotky z 28,8, a dufam ze budu lepsie ako tie posledne:-)
, asi mam moc kvalitny fotak a este neviem s nim poriadne fotit. ![]()