D1 Hubová - Ivachnová

dalsi zadrhel je ze hrboltova nie je spokojna s vyustenim a tak ak sa nedohodnu. natiahne sa nielen tunel ale aj vystavba

Chlapci Hrboltova tlačí na 4.5km tunel a asi to aj podľa NDS vyzerá…takže ivachnová likavka 2017 a zvišok sa mi bude javiť ako ‘‘nový’’ Turany Likavka

Dnes pojdem niečo pofotit. Chystám sa k SO210, 211 a možno 214 a 216.. večer pridám fotky

zajtra sa vysuva SO213, tak ak budes mat priestor, mohol by si to ist tiez pofotit

Is the prelozka of the I/18 alteady finished?

Mal som v úmysle dnes zdokumentovať predvianočný stav celej trasy Hub-Iva vo výstavbe, ale na trase bola taká hmla, že fotografovanie takmer nebolo možné. Na úseku pri Likavke je už stavebný kľud, pri každom moste strážna služba. Akonáhle sa počasie umúdri, pokúsim sa prieskum dokončiť! Vo fotogalérii aspoň pár foto, kde sú objekty cez hmlu aspoň trochu viditeľné! Som zvedavý, či sa podarilo Garipovi fotiť na moste SO213!

Andrej dakujem za vysvetlenie…inač chcel som na to opytať odbornikov ako to vlastne je s tou zodpovenostou…si ma predbehol…ešte raz vdaka.. :wink: .

ak bude taká hmla ako dnes tak to nebude mať význam.. bol som pozret na 214 tam sa tvrdo pracuje cca 30 robotnikov a samé “ty vole” bolo počuť :smiley:

“Ty vole to je mlha, nevidim na konec kladiva” ?

vysúva sa dnes tá mostovka na SO213 ?? mám čas tak sa pojdem pozreť a pofotit okolo 1-2

Nič tam do kopy nebolo vidieť cez tú hmlu ale aj tak.. pár fotiek v galérii

Využil som zlepšené počasie pred Vianocami a pridal som pár foto pred stavbárskym voľnom. Takýto bol stav na konci roka.

Is the prelozka of the I/18 already finished?

:smiley: Is the prelozka

…ked uz tak… relocation of road = prelozka

prosím Vás nech je toto fórum v Slovenčine alebo v angličtine a nie v Pascalovej hatlanine…

Dnes je pracovný ruch na 214 aj na 213.

Aj na úseku Hubová-Likavka sa konečne niečo hýbe. Pre zmenu trasovania sa čoskoro začne proces EIA. Optimistický termín pokračovania razenia tunela z východnej strany v novej trase je jeseň tohto roka, tomu však zrejme málokto verí - musel by totiž bezproblémovo prebehnúť proces EIA, zmeny DÚR, DSP a realizovať by to musel aktuálny zhotoviteľ (OHL) na základe obrieho dodatku k zmluve. Výhodou je, že bude možné pokračovať v razení aspoň z jednej strany, pričom na západnej môže zatiaľ prebiehať projektovanie a príprava nového západného portálu.

Návrh novej trasy už máme v galérii
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=29264

No, stavbari cakaju ako na spasenie zacatie razieb, lebo je obrovsky deficit materialu do nasypov a zjavne nechcu pokutne tazit ako nemenovana spolocnost na nemenovanom useku dialnice. Geologicky prieskum na novu trasu ak NDS odklepne ten dodatok by mal zacat v marci. Ale ono este celym tym mozu zamavat volby, takze nechajme sa prekvapit.

Na zaklade novej polohy Z portalu, je uz mozne odhadnut pozdlny sklon v predlzenom tuneli? Povrchom to malo byt dost strme, ale predpokladam ze tunel to bude ciastocne kompenzovat.

Laický odhad :slight_smile: : Max.pozdĺžny sklon pred tunelom sa má skrátiť z 3285 na 1515 m, z čoho by sa dala odhadnúť výška Z portálu na cca 540 mnm. V portál má nadm.výšku cca 570 mnm s miernym stúpaním vo vyrazenej časti tunela. Takže na dĺžke cca 3,5 km je potrebné vystúpať min. 35 m = 1% stúpanie :slight_smile: Bolo by to každopádne výrazné zlepšenie výškových pomerov a k tomu navyše skrátenie trasy.