D1 Hubová - Ivachnová

Tunel do jesene nebude, čiže je úplne jedno či bude križovatka Hubová hotová v marci alebo septembri

Podľa môjho názoru, nie je jedno, lebo ľudí je akosi stále málo podľa pohybu na stavbe (vid z minulosti Covid kríza-nemožnosť prác ukrajinských gastarbeitrov), nečakané udalosti, počasie, zdražovanie. To čo je urobené a hlavne kvalitne, tak sa už nepredraží, počasie to až tak neovplyvní, a ľudia nemusia šturmovať na hlavnom telese stavby z časového stresu, ale len na vedľajších prácach ako sú napr. pozemkové úpravy, oplotenie. Ale to na Slovensku by nesmelo byť zvykom na čo poukazuje najmä aj minulosť časovej postupnosti tejto stavby a najmä Višňového. Vlastne málo stavieb bolo dostavaných podľa plánu a takmer všetky meškali s termínom otvárania podľa uzatvorených zmlúv pri zadávaní stavieb.

Ja tomu rozumiem, že “majú čas”, aj keď meškajú 10 rokov … Na Slovensku normálna vec: to potom, to nabudúce, to potom, to na konci, …

Betonaz vozovky v STR dokoncena, dnes sa presuva betonovaci stroj von z tunela, kde ho zacnu rozoberat.

a pôjde na višnové??

wau pekne napreduju, slusny uspech cim dalej tym viac zacinam verit ze nakoniec to tento rok daju, snad kiezby.. kazdy na to caka ako na spasenie uz po tolkych pataliach , to iste visnove

nevie náhodou niekto, ako bude riešený nájazd v Hubovej. Dnes som išiel, okolo, ale nepochopil som to. Pôvodné nájazdy boli poprekrývané novými nájazdami, a súčasná cesta, sa zdá , že sa bude posúvať o niekoľko metrov na juh.? Mňe to pripadá tak ako keby z pravého nájazdu išli spraviť aj zjazd, ale to je len moja nepotvrdená domnienka.

Pacho, pozri si to v skupine na FB, riešilo sa to tam nedávno. Teraz sa robí len dočasný bypass, lebo sa cesta I/18 ide rekonstruovat

tu je napojenie ktoré garip spomína aj vizuálne

https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49675

dik za info. Pozeram na fb prave riešili to napojenie RK-ZA, je tam T križovatka . Logika by dal, že hlavná cesta má byť z dialnice, tak som zvedavý ako to vyriešia.

Presne tak, ako si napísal. Spomeň si na Považskú Bystricu - sever. Na I/61 boli STOP-ky a hlavnou cestou bol zjazd z diaľnice. Na google mapách sú dohľadateľné ešte pozostatky VDZ: https://maps.app.goo.gl/HHXXMC11GqDdVEG46

Tu je detail stavby: https://ndsas.sk/stavby/vystavba/hubova-ivachnova
Dole je šedá mapa úseku, ale to vypadá byť na starý obrázok s krátkym Čebraťom.

Otázka: Vedia v NDS, že sa ten projekt pred pár rokmi zmenil a stavia sa v inej trase? :slight_smile:

Nemohli si dovoliť aktualizovať údaje čo sa týka tejto stavby, ešte by priznali že (aj) túto stavbu podcenili.

Viem si predstavit reakciu pani Evy V: “Priatelia, samozrejme, že to my v NDS vieme. Priatelia, v NDS ako najlepšom zamestnávateľovi robíme všetko preto aby ste vy - priatelia mali vždy tie najlepšie informácie” …a samozrejme priložená profilovka :slight_smile:

ČEBRAŤ MÁ UŽ VOZOVKU AJ ČASŤ TECHNOLÓGIÍ
youtube.com/watch?v=VrMMX7spnFA

NDS spravila o tom aj rozšírené video: youtube.com/watch?v=SMM80du8X80

Áno v závere prezentujú aj postup zostrihmi. Technológiu tunela chcú dokončiť v júni. Tie povrchové časti sú takmer hotové. Tým, že mali dobrú zimu pre stavbu a robilo sa aj v exteriéri s vyšším nasadením, by to mohli dať do konca leta.

Áno v závere prezentujú aj postup zostrihmi. Technológiu tunela chcú dokončiť v júni. Tie povrchové časti sú takmer hotové. Tým, že mali dobrú zimu pre stavbu a robilo sa aj v exteriéri s vyšším nasadením, by to mohli dať do konca leta.

jj vyzera ze stihaju aj leto.. tak predsa bude prvy usek cebrat a potom hned na jesen za nim otvoria visnove? to by bola pecka jak hrom.. dobra vhodna mierna zima prispela k vyraznemu skrateniu povodnych terminov na oboch uz neskutocne meskajucich stavbach na ktore sa caka uz ako na spasenie..

Možno stihnú v lete dostavať, ale skúšky ešte budú trvať pár mesiacov.