to myslíš tu prepojku, z DK, na LM?. No neviem, ako by si to chcel ináč riešiť???: ja na tom nevidím nič uletené.
to bude prekvapenie až zistí že na druhý stranu je to 2x toľko
pesslon, potrebuješ prekonať výškový rozdiel + vždy zohľadňuješ terén čo tam je + predpokladané množstvo vozidiel čo tam bude zchádzať aby od OK neurobili zápchu až na diaľnicu.
chapem, ale aj tak ma to stve - hlavne preto ze na 100% pekne po slovensky tabulu obce posunu este pred prvy kruhac a kilometer naviac sa budeme 50kou z DK suchat pod palbou zelenych lupeznikov. Ludia z RK to iste len opacne. Ale ok, oproti inym problemom na slovenskych cestach je toto ten najmensi.
to vykrivenie je len zmena priečneho sklonu z pravostranného na ľavostranný, je to naozaj dosť výrazne vidieť, ale tak, ako to bolo v projekte, tak je to aj zrealizované
dnes prebieha betonáž ľavého mosta SO 204-00 pred západným portálom tunela Čebrať:
[album]49490[/album]
[album]49491[/album]
z tohto pohladu je to betonaz praveho mosta.. takze z akeho pohladu sa to berie (odkial je to fotene)
vždy sa to berie z pohľadu staničenia
Smutné, že aj po vyše 10 rokoch sa tam stále betónuje …
lenze konkretne tento most bol naprojektovany v polovici roka 2021, kedze sa muselo na zapade menit trasovanie, ale ak to berieme od zaciatku vystavby, tak ano, sme v 11-tej stavebnej sezone.
ďakujem za vysvetlenie garip
určite dobrá správa, že to tak má byť. aj keď som trochu zvedavý na prejazd týmto mostom…niečo podobné som si všimol na maďarskej M30, aj keď tam to bolo mimo mostov a dosť to cítiť pri 130-ke
nieco podobne je aj na useku Budimir - Bidovce, preberalo sa to aj v prislusnom fore, je to prebrate prave z rakuskych dialnic, tzv. hrebeň, sluzi na rychlejsiu zmenu priecneho sklonu vozovky, malo by to byt lepsie riesenie hlavne pri odvodneni vozovky
Vždy je lepšie na moste prechádzať miernym zlomom pod kontrolou, ako na moste s autom raz plávať bez kontroly.

je to prebrate prave z rakuskych dialnic, tzv. hrebeň, sluzi na rychlejsiu zmenu priecneho sklonu vozovky, malo by to byt lepsie riesenie hlavne pri odvodneni vozovky
Najblizsie je to na A6, nedaleko Potzneusiedl. Ked som tadial prechadzal prvykrat, tak som sa skoro pos*al
je to tak prvý krat, je to veľmi zlý pocit, ale keď si človek na to zvykne, tak je to v pohode.
hlavne na novsich autach to az tak necitit
hlavne na novsich autach to az tak necitit
začína sa s montážou stroja na pokládku betónových vrstiev vozovky v tuneli, začínajú od západu smerom na východ v pravej (južnej) tunelovej rúre. Pokládku bude realizovať Skanska:
[album]49497[/album]
a na konci úseku v Ivachnovej by snáď ešte v júli mali previesť dopravu na nový priepust a začať búrať ten vedľajší, pohľad smerom na galériu:
[album]49498[/album]
chcem sa spýtať, na ten priepust, či je reálne, žeby pravý pruh už pustili tou prepojkou, cez galériu?.
Garip dobrá správa. Akou rýchlosťou sa betónuje vozovka v tuneli? X m za deň?

chcem sa spýtať, na ten priepust, či je reálne, žeby pravý pruh už pustili tou prepojkou, cez galériu?.
nemožné, galéria je na násype.