zas tá muk by mohla slúžiť (nech ma niekto opraví ak sa mýlim) ako napojenie na R1, teda južný obchvat Ružomberka a hlavne tranzit z východu na juh bude ten zjazd využívať v dosť veľkej intenzite. Preto mi príde dosť nelogické aby to tam takto križovalo I18 hlavne keď to tam nebude dosť priehľadné. :mrgreen:
Už X odborníkov a štúdií uviedlo že R1 ťahať do Ružomberka je (ekonomický) nezmysel. Ak bude južný obchvat Ružomberku cestou prvej triedy, tak by sa napojila na cestu prvej triedy I/18 pri Štiavničke a tá je napojená na diaľnicu v MÚK Ivachnová.
ja skôr nechápem, prečo nespravia ten prepoj z D1 od za na smer Rbk. Je to tam relatívne jednoduché. Či slovenská logika vraví, prv to dokončíme a potom to rozereme a spravíme. Veˇda zmenu a projekty je času habadej. Ešte ma napodlo, zase ten zjazd z D1 od KE na ružomberok , by sa mohol využiť jestvujúce dočasné napojenie dialnice. Bolo by to trocha zložitejšie, ale v podstate také isté kríženie ako je navrhnuté teraz, a zabzpečilo by sa obchádzanie ivachnovej. Možno by sa to dalo vyriešiť jednoduchým kruháčom.
Parafrazujem ceskeho klasika, pouzitelne uplne genericky, nie len pre cestu cez Ivachnovu:
“Postavil si dum u cesty, ale jezdi mu tam auta.”
na konci úseku, resp. na začiatku D1 Ivachnová - Važec je doprava v smere na LM presmerovaná na krátkom úseku do protismeru, ide sa totiž búrať a postaviť nanovo most, v tomto prípade je to skôr priepust popod diaľnicu, označenie SO 224-00. Na jar/ cez leto je dosť možné, že sa už bude jazdiť po ceste I/18 cez obec Ivachnová a diaľnica bude končiť v križovatke Ivachnová.
hej, som na to kukal v nedeľu večer jak puk že to čo to. vďaka za vysvetlenie garip.
Vazení priatelia takze ideme do roku 2024 ,ktory bude konecne znamenat po 10 rokoch vystavby(!!!) GRANDE FINALE a pevne verim ze takto o rok sa budu uz na stavbe robit len posledne dokoncovacky(tabule,zvodidla,ciary) a bude uz predbezne urceny aj termin otvorenia.
Pochybujem.
Počkaj teraz sú Vianoce, toto bolo skôr na prvý apríl
koniec roka 2025 a ani to nemusi byt iste, ako uz niekolkokrat
Teraz som zmätený. Ja som si tiež myslel, že niekedy v priebehu prvej časti roka 2025 budú pošleme úseky diaľnice do Košíc (okrem jediného úseku) odovzdané do užívania. Tunel, úsek s galériou, zosuvný desk s “loďami” sú všetko vo vysokom štádiu rozpracovanosti. To by mohli dať, či?
Mohli by to dať, jasné, prečo nie. Ale týmto úsekom chodím celý život a keď tam vidím to tempo, tak 2025 jak víno
To, že sú tam “len” dokončovačky neznamená, že to vieme odovzať skôr. Sme na Slovensku a tú všetko dlho trvá. To, že tam veľa mostov stojí už vo finálnej podobe, to je stále málo.
Rátaj, že keď je všetko hotové, tak ešte skoro polroka sa robia papiere a odovzdanie.
Prelomovým rokom pre slovenské diaľnice by mal byť až rok 2025. Vtedy sa predpokladá otvorenie úseku D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala s tunelom Višňové a obchvatu Ružomberka, ktorý je súčasťou úseku Hubová – Ivachnová. Oba by mohli byť hotové približne v rovnakom čase, a to koncom roka 2025, avizoval to bývalý šéf rezortu dopravy Lančarič.
viď V roku 2024 pribudne krátka autostráda na Orave. V Bratislav
Áno, to je pravda, na to som zabudol. Asi som to už naschvál vytesnil.
Vie niekto načo sa buduje nová prístupová cesta popri Váhu v Listovej? Smeruje k zemníku ktorý je pár rokov opustený a prístup bol zo severnej strany cez most ktorý už sčasti rozobrala voda.
Zemník sa ide zasypať a uviesť do pôvodného stavu. Čo bude s vytazenym kameňom, ktorý tam ostal v celkom veľkom množstve, neviem.
Ďakujem za odpoveď
v galérii zopár fotiek z Ivachnovéj , nie moc kvalinté fotene za jazdy.
Je nejaká šanca, že by tento rok otvárali?