D1 Hubová - Ivachnová

pri posledných foto som si všimol krátky úsek na vetve ZA-RK, kde je vidno rozdiel oproti zvyšnej časti vetvy…neviete niekto čo sa tam deje? Hádam to nie je nejaký ďalší zosuv

https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49104

[video_youtube]YouTube

D1 Ivachnová Hubová 2015 - 2023 (fotky, videá)

[video_youtube]YouTube

dnes prebieha betonáž nosnej konštrukcie pravého mosta SO 204 pred západným portálom tunela Čebrať, to je tento: facebook.com/photo/?fbid=71 … 0850305575

Garip, keď pridávaš fotky z mosta tesne pred západným portálom, mi napadá: nechýba tam pred východným portálom obslužný mostíček popod diaľnicu? Pre obsluhu tunela aj pre miestne zvážnice, ktoré vyzerajú dosť vyťažené dialnice.info/gallery/image … e_id=45320 .

na to by mohla slúžiť tá cesta úplne vpravo na fotke

Ani z tej foto z PO neviem, aký obslužný mosticek máš na mysli. Ak myslíš, akým spôsobom sa dostanú ku budove pri portáli, tak je to po prístupovej ceste ako píše WOoFeR, je to objekt SO 142-00 a budú ju využívať aj majitelia pozemkov ďalej za portálom, keďže tam pokračuje lesná cesta.

Ospravedlňujem sa, malo to byť napísané: obslužný prechod medzi ľavou a pravou dierou tunela /realizované pod dvojicou mostov/, akési pritiblbínové opatrenie myslené hlavne pre záchranárov

Co nove na tomto useku? Zaujima ma hlavne ako su na tom v tom zosuvnom uzemi nad Liskovou… Uz by mohli mat asi 3 mostne polia zabetonovane a postavene debnenie pre 4te mostne pole… Myslim to premostenie co piliere su hlboko v zemy a chranene tymi betonovymi rozrazacmi…
A este ako je na tom krizovatka pred VP Cebrat?
Dik

celkom slušne pohli s galériou pri ivachnovej, uz bočné steny trčia zo zeme.

Mne sa podarilo zistit sprostredkovane nejake aktualne info..
“Galeria tak na 50% hotova, piloty su hotove, betonuju steny, este ich treba ukotvit do svahu. V Liskovej 80% zosuvov je zakotvenych.”
Este by som rad vedel ako je na tom krizovatka Likavka a VP…
Aktualne foto galerie som dal do fotogalerie…

v sobotu sa betónovala 4. etapa nosnej konštrukcie ľavého mosta, do Vianoc stihnú ešte aj poslednú, 5. etapu, čím bude nosná k-cia ľavého mosta hotová. Na križovatke v Likavke prebiehajú práce, napr. realizujú sa kruhové objazdy, robí sa kanalizácia na zjazdovej vetve smerom na DK, na moste SO 210-00 je položené 1. vrstva živice na pravom moste atď.

VDAKA Garip.

Tu je tlačová správa…
mindop.sk/media-5144/tlacov … qWpQaYLMso

a objavilo sa aj video
https://www.facebook.com/lubokuban2022/videos/164170403453288

na 2:27 vidno “terénnu vlnu” na moste, myslel som že ide o zmenu klopenia kvôli zmene oblúka ale pôsobí to trochu zvláštne.

mám takú otázku/postreh či niekto nevie či sa neuvažovalo o takomto prevedení križovatky pri ivachnovej
gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49310

V prvom aj poslednom rade, je tento konkrétny výjazd úplne zbytočný, keďže jeho funkciu plnohodnotne plní výjazd č. 259 Ivachnová, Bešeňová a naviac aj bez zbytočného križovania s cestou I.triedy pár metrov po opustení diaľnice, resp. bez krkolomne ostrej zákruty (ten nakreslený postreh). Túto vetvu by mali z toho návrhu úplne vypustiť.

túto úpravu si vydupala ivachnová aby všetky tie autá neprechádzali cez obec.. a myslím že redšej krkolomná zákruta na ktorej sa aj tak pojde 30-40 ako križovať I18.. môj názor

Jasné. Beriem to ako zlyhanie štátu, že vôbec také niečo povolil, napriek dupkaniu obce. Hlavne keď ten “prejazd cez obec” až tak nejde cez obec ale po jej okraji a všetci, čo si popri tej ceste postavili domy hádam nečakajú na ceste I. triedy premávku ako na miestnej komunikácii v Lúčkach? A ak áno, tak im mal štát len odkázať: Vybrali ste si, tak s tým žite.

ale veď predsa na to y stačila jednoduchá vetva s napojením od RK na D1…načo budovať celú MÚK z peňazí nás všetkých kvôli jednej obci