Na tejto novej MÚK sa nebude dať odbočiť na diaľnicu od Ivachnovej?
no veď si pozri, či podľa priloženého výkresu od Jarina nájdeš nejakú legálnu možnosť ja som nenašiel…
- v smere na Žilinu vôbec - iba za cenu vjazdu do zákazu v starej križovatke Ivachnová
- v smere na LM sa dá v starej križovatke Ivachnová
Vie vobec niekto aky je zmysel tejto MUK?
Lebo jedine co ma napada je aby ludia z Liptovskych Sliacov sa mohli otocit smer D1 ZA + Zjazd z D1 smer LM opat pre obyvatelov Liptovkych Sliacov (ti ale mozu ist 2 km dalej…)
táto križovatka má nahradiť, plánovanú križovatku R1/D1, ktorá bola plánovaná pri Martinčeku. Do ivachnovej sa bude dať odbočiť zo všetkých smerov na jestvujúcej MUK Ivachnová.
Kamióny do Mondi nebudú musieť jazdiť cez Ružomberok, Likavku ani Ivachnovú
Áno, presne ako uvádza Pacho. Ma to byť budúca križovatka D1/R1, nakoľko sa uvažuje s prestavbou súčasnej I/18 na R1 po cca Štiavničku.
Čo sa týka toho výjazdu od Ivachnovej smer Žilina, na prvý pohľad nepodstatný dopravný pohyb však naberá väčší zmysel, keď sa dobuduje D1. Totiž, “odpočívadlo” Kozí vŕšok (nie je to asi odpočívadlo v pravom zmysle slova, lebo nie je naň prístup výlučne z D1) bude s vysokou pravdepodobnosťou jediným odpočívadlom medzi OMV Hybe a Turčianskou Štiavničkou.
Poznajúc slovenské reálie, na tento problém sa “príde” až vtedy, keď už minimálne rok bude polícia pokutovať vjazdy do zákazov a aj apelovať na NDS, že riešenie treba a je totálne jednoduché.
Nemalo byť náhodou súčasťou tohto projektu aj odpočívadlo Ivachnová smer Žilina? Minimálne NDS ho má uvedené na mapke tohto úseku vo výstavbe.
Inak pre upresnenie, v tomto smere nebude čerpacia stanica na Turčianskej Štiavničke, ale až na odpočívadle Turie pri Žiline. A ak berieme odpočívadlá celkovo, tak ešte medzi Hybami a Ivachnovou sú Dechtáre.
Pacho & mike007 & pa3ck >
Dakujem za objasnenie, ono to samozrejme dava zmysel po dobudovani tej orandzovej casti do megakrizovatky pri Mondi, ale nepredpokladam vystavbu tychto 4km v najblizsej dekade, cize zrejme najvacsi prinos bude vylucenie kamionovej dopravy do Mondi z krizovatky I/18 a I/59 .
Ano, odpocivadlo Ivachnova je stale v plane a momentalne sa este projektuje, jeho vystavba vsak moze zacat aj po uvedeni useku do prevadzky, aj ked je sucastou tejto stavby.
Pri výstavbe odpočívadla ivachnová, smer ZA sa zbúra jestvujúca protihluková stena, ktorá sa postavila len nedávno. Pri úprave križovatky d1 1/18, ktorá ešte nie je ani dokončená, sa bude musieť prestavať úsek medzi mostom ponad dialnicu a ivachnovou, ktorí sa sprevádzkovali len nedávno. Kocúrkovo, proste na slovensku po slovensky.
pritom seriozne by stacilo, keby sa cela R1 na BB cez ruzomberok pekne zmenila z R1 na klasicku prelozku cesty prvej triedy .. a dalsia MUK par metrov uz exitujucej plnohodnotnej je taka hlupost, az to pekne nie je …
pritom za cenu tejto zbytocnej MUK by sa dali vyriesit ine bodove zavady .. jak u debilov
ja to vnímam aj tak, že táto navyše križovatka bude slúžiť aj pri údržbe tunela .. lebo myslím že nikto nepôjde na žilinu cez likavku ale radšej už pri ivachnovej zíde na ružomberok .. možno z tohto dôvodu na to tlačili aj ivachnovčania ale to len špekulujem ..
toto je skor uplne krasny priklad hluposti a nekoncepcnosti ministerstva a NDS.
na jednej strane sa stazuju, ze nemaju peniaze a projekty a tu je dalsia uplne ale uplne zbytocna krizovatka, doslova aj v rozpore s normou a zdravym rozumom, ked kusok dalej plnohodnotna krizovatka.
vsak tato nema ziaden benefit ani kvoli tomu tunelu, vsak zidu na existujucej krizovatke ..
- bohuzial, vyplynulo to z toho, ze si isty “ruzombersky filantrop”/majitel fabriky vydobil, aby mu R-ka nesla ani popri (ked uz nie ponad) zavod a s vtedajsim politickym vedenim krajiny boli vzajomne v polohe 69;
- R-ku bude treba tak ci onak vyhladovo na D nejako napojit
- docasne by sa dala vyuzit existujuca MUK, ale jednak (zatial) nie je na nej moznost odbocit z Ivachnovej na ZA a druhy - a to ten najpodstatnejsi dovod, je, ze si mala Ivachnova uz daaaaaaaavno urobit stavebnu uzaveru aspon v nejakom pasme okolo I/18 a nenechat zastavat oblast v blizkosti tejto cesty; teraz vznikla situacia, ze sa obcania stazuju a nechcu dovolit, aby doprava, smerujuca na RK z D1 od vychodu jazdila cez dedinu - aj ked len po jej okraji; a to vratane NAD, ktore budu obchadzat mesto aj od zapadu a severu a do fabriky jazdit tadialto;
to sa dalo riesit aj PHSkou a dobudovanim MUK
nicmenej, pridal som to aj do galerie
[album]48858[/album]
dalo…
a stale mi tu pride bud zle zakresleny alebo uplne nevhodne navrhnuty zjazd z D1 PP na RK - styk vyjazdu s I/18 v tak ostrom uhle a odbocenie vlavo?
Mozno vyjazd z D1 na RK bude mat prednost pred I/18 z Ivachnovej, ale je to ostre kazdopadne
dnes asfaltovali dialnicu pod 1/18, v celkom slušnom tempe. Taktiež na konci pri ivavchnovej bol čulý pracovný ruch. Najme bagre, pohybovali sa mino dialnice, predpokladám, že v miestach zosuvu. Skúsim nabudúce spraviť zopár foto.
ano Pacho, na konci dialnice sa zacinaju robit stabilitne opatrenia suvisiace so zosuvom po pravej strane dialnice. Galeriu aj tieto zemne prace bude robit Vahostav.
ako to vypadá pred západným portálom fotky facebook.com/groups/888057391382934