aspoň pár foto pre predstavu: gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=46553 odtiaľto doľava
normalne som sa pobavil, ked som si klikol na zalozku c. 1 a ze po 16tich rokoch tejto “podskupiny” - Hu-Iv sa bavime stale o tom istom (teda neviem ci to nie je uz skor do placu) a je jedno ci je to tento usek alebo trasovanie R3…
Odoslaťod Caesar » 31. Máj 2005 21:57
Lorenc napísal:
no a kedy toto zacneme stavat? som cital ze v 2006. a pre ktory privadzac sa mesto ružomberok rozhodne?
Toto sa má začať stavať najneskôr v r. 2006, inak už je absolútne nemožné po technickej stránke stihnúť spojenie D1 BA-KE v r. 2010 aspoň na 1/2 profil. Technicky je toto posledný rok, kedy sa musí začať s výstavbou a aj tak by to bolo veeeľmi veľa snaženia sa, aby sa za 4 roky dali postaviť úseky medzi ZA a RK.
Je tento úsek ešte spolufinancovaný z EÚ fondov?
Lebo nejako z tých posledných rozhovorov z Tlapom a Doležalom vyplynulo, že to potichu ťahajú z rozpočtu už pekných pár rokov (od zmeny projektu po zosuve nad Hrboltovou), len sa o tom doteraz všetci zabudli zmieniť.
No a otázka znie: Kde boli nečerpané peniaze realokované, keď sme sa o žiadnom novom spolufinancovanom projekte nedozvedeli? Alebo nebodaj tých 200 mil na opravy ciest I. triedy presunuli z tohto úseku?
Prvá otázka je k D1 Tak nikto by nepovedal, ze to bude trvat takmer 20 rokov…
Existovalo asi 5 variant privádzačov z diaľnice do mesta. Tam smerovala tá druhá otázka.
Postupne sa z tohto podkladu vyformoval úsek R1 D1-1/18.
hej, taky detail, ze?
v jednom rozhovore NDS jasne uvadza ze sa toto bude cvakat zo statneho rozpoctu. EU na to v 2017 dala len 23 mil. EUR, potom to uz kvoli dodatkom nebolo mozne, navyse stale nie je znama vysledna cena diela, nakolko niektore veci nie su ani doprojektovane. Aby toho nebolo malo, ak to nedokoncia do 2023 (do coho vraj NDS usilovne tlaci OHL), tak by hrozila aj korekcia eurofondov ktore sme uz nato dostali. No cele zle…
V prvej fáze boli celkové výdavky 68 mil. eur. Z toho 28 mil. eur sú oprávnené výdavky. K tomu spolufinancovanie. Takže z Bruselu mohlo ísť cca 18-19 mil. eur.
Preco sa potom tak bojime korekcii? 19 mil. je pri 300 mil. za usek doslova pluvanec, ktory nestoji za tie tlaky. Zrejme nevieme o vsetkom…
Tak vraj zhotoviteľ predložil harmonogram aj nové nacenenie stavby. Zhotoviteľ tvrdí, že v zmysle harmonogramu, ako sa dohodli s MDV SR, t.j. do konca februára.
Nemám prístup k celému článku: slovensko.hnonline.sk/2308828-k … y-dokument
18.2.2021 Dopravoprojekt doplnil dokumentáciu.
Aktuálne je to Oznámenie o začatí konania vyvesené do 11.3.2021
No ako, robia tam čo na stavbe? Dlho som nešiel týmto úsekom. Začal stavbárska sezóna už na Liptove?
Ale hej, tu a tam dačo hrabkajú. Nič svetoborné, ale úplne to nestojí.
Len neviem prečo nedorábajú aspoň most SO201 nad cestou I/18, železnicou a Váhom a nájazdové vetvy na most v križovatke Likavka, keď tých sa netýka žiadna zmena ani nové stavebko.
Majú čas. Ako so všetkým. Dôležité je, že sme si už všetci zvykli na dočasné dopravné značenie, obmedzenie MPR a betónové zvodidlá, alebo zúžené jazdné pruhy v neprehľadných zákrutách. Keď to dokončia, nakoniec sa nám bude za zovretým hrdlom počas míňania sa s nadrozmerným nákladiakom aj cnieť
cize ako stale, nezmenene hrabkacie tempo korupcnikov a neschopakov.. takto to budu dokoncovat aj cele dalsie desatrocie.. zabudnite na 2023, nehrozi, pri tychlo lemploch.. len to speje k tomu ze im to celkom vezmu a vsetko speje ku druhemu visnovemu skor ci neskor.. oni na to nemaju aby to dokoncili cim dalej tym som o tom viac presvedceny
staci spomenut slovo vahostav a siroky..a vsetko je jasne
odkial vies, ze sa tam nic nerobi? Tu som zhodou okolnosti dnes nafotil stav v krizovatke Likavka pri moste SO 210. Zacinaju sa dorabat najazdove vetvy, medzi mostami SO 210 a SO 211 sa vrtaju velkopriemerove piloty + vrtaju sa kotvy pre zaistenie svahu a betonuju sa kotevne prahy.
gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=46559 dolava
a este som zabudol doplnit: od mosta SO 211 v Likavke az po koniec useku v Ivachnovej (s vynimkou zosuvneho useku medzi mostami SO 215 a SO 216) sa buduje kanalizácia. Potom sa uz mozu robit jednotlive konstrukcne vrstvy vozovky. Pokial by nebolo zosuvov, takto o rok by sme jazdili aspon usek Ivachnova - Likavka.
garip a je reálne, že by sa skôr sprejazdnila časť Likavka -Ivachnová?:
co mam info, tak nie, preprojektovanim a teda predlzenim mosta 216 za Liskovou v tom zosuvnom uzemi doslo aj ku zmene trvalych zaberov stavby, nemozes stavat na cudzich pozemkoch. Takze caka sa na geometricke plany a stavebne povolenie.
Ako dlho tie papierovačky môžu trvať?
Moja chyba, ďakujem za upresnenie. Vychádzal som z toho, čo “vidno od cesty”, preto som nepísal, že sa vôbec nerobí. Za rozbeh v Likavke som samozrejme rád a vďaka aj za fotky.
Začali práce na moste pri Lipt.Petre (Podbánske)