Nejakú rubaninu vyvážajú aj pod teleso diaľnice pri Ivachnovej. Medzi most na prelozke a koniec úseku
Pracuje sa aj na feederoch MÚK Likavka. Mal som jpp info, že razia 6m za deň tá halda rúbaniny by tomu nasvedčovala, ale realita asi nie.
udaje mam bohuzial z minuleho mesiaca:
STR (26.9.) - 358 m
JTR (20.9.) - 396.5 m
tieto udaje platia pre kalotu.
Rychlo razia. Ked sa odpocita kolko bolo vyrazene v 2014 aky je priemer za den z tych 7- 8 tyzdnov?
Majerníček v Pravde z 25.7.2018 spravy.pravda.sk/ekonomika/clan … pat-razia/ píše, že razenie bolo ukončené po 150 m v STR a 150 m v JTR. Môžeme počítať.
Z tých dielčích údajov:
STR 358-150= 208 m za 63 dní … potom 3,30 m/deň
JTR 396,5150= 246,5 m za 57 dní … 4,32 m/deň,
čo je spolu 7,62 m/deň. To je určite menej, lebo podľa vyrazených dlžok JTR susednú STR predbieha a teda určitý čas /tých cca 50m/ bolo razené len v JTR /počtová hodnota je nižšia ako reál/. Keď sa dospeje pri razení k pravidelnosti, výkony musia byť vyššie.
pls, na predchadzajucej stranke som pisal:
garip, asi som doplietol, ale späť už ja to zobrať neviem.
v oboch rúrach je už vyrazených viac ako 500 metrov, v oboch rúrach je postup približne 5m/deň (resp. necelých 150m/mesiac)
tak to su skvele spravy, pani klobuk dole, esteze makaju a co som pocul podobne sa maka aj v tuneli presov, ked to takto pojde dalej a bez nejakych vaznych komplikacii tak o dodrzanie terminu na oboch usekoch nemam najmensich pochyb, naopak ak sa budu snazit,mozu aj nejaky ten cas dobehnut a odovzdat usek v predstihu (kiezby)
Tunel Presov je ina kava. Cely ten usek mozu vyhlasit za mega rychlu stavbu v celej historii SR.
Za tú cenu tam môžu robiť aj v 30 hodín denne
No, kazdy si moze zvazit sam…cena zevraj privysoka ale maka sa, cena dobra - nerobi sa nic, pretahuje sa, dodatky atd… straty pri meskani na myte, nehody atd…taky institut tu ale asi nemame. Hodnota za peniaze to je absolutny nezmysel…len dalsi institut ktory cuca peniaze.
Zdá sa, že v tuneli Čebrať sa od východného portálu intenzívne pracuje. Súdim podľa intenzívnych prác na vývoze odvalu z tunela a násypoch pre mostom 210. Na časti od MUK Hubová sa len pomaličky vysúva ľavý most, na novom západnom portáli tunela kľud.
V tomhle videu: youtube.com/watch?time_cont … g3o-ENplZA (3:50) je uvedeno, že ražba od západu má být zahájena 6/19.
bohuzial, to uz nie je pravda a dalsi rok necakajte, ze sa zacne razit od zapadu, jednak este nie su vybavene vsetky povolenia a dvojak (ale to moze byt JPP), prisili z Hrboltovej dalsie pripomienky, uvidime po komunalnych volbach, ci sa nieco v tomto smere zmeni v Hrboltovej a obcania konecne pochopia, ze oddialovanie vystavby im len uskodi. Ostatne obce to uz pochopili a dostanu preto nove chodniky, prechody a ine bezpecnostne opatrenia, ktore im umoznia preklenut obdobie do spustenia dialnice.
Do kolko metrov mozu razit od vychodneho portalu?
Mali na to času až až. Projekt na DUR na dlhší tunel som videl už v 2015. Tak skeptický by som nebol, ale ani optimistický ako uvádzajú 6/19 tak 9/19 by mohli začať raziť odhadujem. V tom čase by mohli byť v polovici razenia týmto tempom.
Aj celé to môžu vyraziť, keď im to bude dlho trvať s projektom. (trvalo by to cca 2,5 roka) Ibaže by ich obmedzili Hrboltovci s dakým odklonením trasy v druhom kilometri. Som si takmer na 100% istý, že bude poslankyňou tá istá pani. Nemá totiž zásadného protikandidáta.
V diskusii v stredu v kultúre, primátor I.Čombor spomínal, že ho pozývali nedávno stavbári na oslavu vyrazenia prvého míľnika 500m. youtu.be/GuZIw4-OjI0?t=710
nemas pravdu Lorenc, zatial maju z vychodneho portalu povolene razit tunel ako geologicku ulohu len do urcitych metrov, aby mohli pokracovat dalej, potrebuju dalsie povolenia…