D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Tender prebehne najskor v buducom roku. Najprv vsak musi prebehnut analyza, ci je PPP v tomto useku vyhodne - to sa zisti zrejme az po zacati pilotneho projektu PPP Lietavska Lucka-Turany. Ak sa zisti, ze vyhodne nie je, bude sa staviat z eurofondov. Ja vidim zaciatok vystavby tohoto tunela tak v 2008-2009.
Sposob razenia - NRTM - vzhladom na dlzku tunela

Teraz sa zacina projektovat usek, mali by uz byt zname projekcne firmy. Po skonceni projektu sa moze vybavovat stavebne povolenie a potom aj uskutocnit tender na dodavatela, ale ako pise Andrej nie je iste ci bude PPP alebo eurofondy. Zaujimave je ze aj v pripade PPP dostane vitaz v podstate hotovy projekt podla ktoreho ma stavat, takze to bude asi PP - postav a prevadzkuj.

do galerie som pridal ortofotomapu

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1350

plne rozlisenie (pozor ma asi 5,2 MB):

dialnice.info/images/big/hub … chnova.jpg

(tymto by som sa rad aj podakoval “certain someone” :sunglasses: )

Tento úsek by mal byť na jar 2007 už pripravený, takže ak by sa našli peniaze nemal by byť problém zo začatím stavby už budúci rok.

to by bola myslim pre ruzomberok velmi dobra sprava.

Bodaj by si mal pravdu…

Tiež si želám, aby sa to pohlo čo najskôr. Ale - 28.júna dalo obecné zastupiteľstvo v Likavke stanovisko k spracovávaniu dokumentácie pre stavebné povolenie: http://www.likavka.sk/download/ou/uzn3_2006.pdf

Neviem, aké je to stanovisko a či proces skôr pohne dopredu, ale snáď áno.

Ostáva len dúfať, že to tak skutočne bude. Inak, predbežné oznámenie o vyhlásení súťaže na dokumentáciu pre stavbené povolenie bolo vydané už v marci 2004: http://www.uvo.gov.sk/vestnik/zaznam.php?retazec=02588&rok=04. Tak to je strata času dva roky…

Na úseku budú pravdepodobne dve mimoúrovňové križovatky: Likavka a Hubová :arrow_right:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=5339

skor si myslis, ze by sa hodila MUK ivachnova, lebo potom by od likavky bola dalsia az v liptaku …

Ale veď na začiatku existujúceho úseku z Ivachnovej do LM predsa MUK je.

Pozrelsom si JGho stránku križovatka ivachnová tam figuruje: http://www.highways.sk/highways/img/Hubova-Ivachnova_map.gif

Ale zdá sa, že to nebude plnohodnotná križovatka, z I/18 sa v Ivachnovej bude pripájať na diaľnicu len smer Liptovský Mikuláš, pre smer Žilina Ružomberčania a ostatní budú musieť ísť na MÚK Likavka, alebo Hubová.

Ale veď na začiatku súčasného úseku stojí vážne plnohodnotná križovatka Ivachnová s cestou I/18, aj mapa mi ju ukazuje, aj si ju dobre pamätám… Tá rampa pre smer RK - LM a opačne na JGho mapke možno vyrastie ale čokoľvek iné mi tam príde zbytočné…

Prečo by nemala byť na smer RK? Veď už teraz je terajšia cesta I/18 na túto križovatku napojená, akurát tam teraz nie je povolený vjazd v smere z RK, je tam jednosmerka kvôli napojeniu I/18 na diaľnicu. Keď sa toto napojenie zruší, bude zrušená aj jednosmerka. Nevidím tam žiadny problém.

Pekne to vidno tu: dialnice.info/images/big/hub … chnova.jpg (5.2 MB)

Sergej a mapman, Branco ma pravdu a aj dobre cita mapu. Na useku Hubova - Ivachnova, ktory je znazorneny na mape bude zo smeru od Ruzomberka na Liptovsky Mikulas napojenie cesty I/18 na dialnicu D1 len v smere na Liptovsky Mikulas. Obaja vsak mate pravdu v tom, ze mimourovnova krizovatka Ivachnova uz existuje, ale ta je az o cca 3 km na vychod medzi Ivachnovou a Liptovskym Michalom (tesne za odpocivadlom Ivachnova) a nie je ju vidno na tejto mape. Tato mapa na ktoru sa odvolavate vykresluje krizovatku medzi Liptovskymi Sliacmi a Ivachnovou v miestnej casti Lazy a tam je jednoznacne len napojenie v smere na Liptovsky Mikulas. To co sa zda akoby napojenie na D1 v smere na Ruzomberok, je len odbocka z cesty I/18 do Ivachnovej miestna cast Lazy.

Trošku sme sa nepochopili, ja som reagoval na aquilu, že by sa hodila MÚK Ivachnová a potom Branca, ktorý vravel, že prvý zjazd do RK v smere od LM bude až v Likavke. Teraz som si však uvedomil, že Branco asi vravel o tom nákrese na 13,5 kilometri, nie o MÚK Ivachnová. Je pravda, že tá mapa nezobrazuje MÚK Ivachnová, ale zobrazuje terajšie dočasné napojenie I/18 na diaľnicu ako aj budúce napojenie, ktoré je už teraz vybudované ale vjazd je tam od RK zakázaný.

Usek by mal stat 15.264.824.000 Sk bez DPH co vychadza temer presne 1 mld Sk/km. Realizacia medzi 10/2008 a 06/2013.

ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=88

Predpoklad ukončenia prípravných prác:

D1 Turany – Hubová … 2009

Stavebné náklady (v tis. Sk) bez DPH v CÚ 2005: 14 194 044 .

dialnice.info/viewtopic.php?t=6222

To o jakej RC medzi BB a RK hovoril? Nemá ísť R3 náhodou do MT :question:

A za 4 roky neni šanca to stihnúť. Stavajú to vôbec :question: