S tymto ja suhlasim na 100%. A preto mam aj dost “tvrdy, drsny” postoj. Nechce niekto dialnicu, lebo im nevyhovuje trasa a nechcu predat pozemky? … OK, nestavat tadial - by sme videli, kto z koho?
Malo sa to podla mna spravit hned v r. 1996 v PB. ![]()
S tymto ja suhlasim na 100%. A preto mam aj dost “tvrdy, drsny” postoj. Nechce niekto dialnicu, lebo im nevyhovuje trasa a nechcu predat pozemky? … OK, nestavat tadial - by sme videli, kto z koho?
Malo sa to podla mna spravit hned v r. 1996 v PB. ![]()
Tak sa zdá, že môžeme začať dúfať, že sa v blízkej dobe začne tento úsek realizovať, lebo ako sa píše aj v dnešnom monitoringu tlače, NDS vyhlásila súťaž na vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie.
to by bola dobra sprava ![]()
vzdy som mal taky pocit ze ta dialnica konci prilis skoro … ten usek (aspon po RK) tam mal stat uz velmi dlho … no ale hlavne ze sauz v dohladnej dobe zacne stavat
Tento tunel sa bude nachadzat na useku D1 Hubová - Ivachnová. Jeho dlzka je 1,97 km.
Viac info najdete tu: ndsas.sk/index/index.php?ids … 16&lang=sk
A preco tam je autorsky dozor a nie stavebny dozor ![]()
Mozno preto, ze naozaj hladaju niekoho, kto bude vykonavat autorsky a nie stavebny dozor ![]()
ak sa dobre pamatam, projektant si robi autorsky dozor
vzdy som mal taky pocit ze ta dialnica konci prilis skoro … ten usek (aspon po RK) tam mal stat uz velmi dlho … no ale hlavne ze sauz v dohladnej dobe zacne stavat
Zalezi odkial cestujes po D1. Vseobecne je SR mala krajina, da sa prejst za 1 den. ![]()
Tak sa zdá, že môžeme začať dúfať, že sa v blízkej dobe začne tento úsek realizovať, lebo ako sa píše aj v dnešnom monitoringu tlače, NDS vyhlásila súťaž na vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie.
Letos bude zpracována dokumenatace pro stavební povolení. V zimě 2006 a na jaře 2007 bude probíhat stavební řízení a výběrové řízení.
Tento úsek by se mohl začít stavět v roce 2007. ![]()
No, tak sa už robí dokumentácia pre stavebné povolenie: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=4080
Vypracovanie dokumentácie môže trvať pol roka, následne pol roka odsúhlasenie, paralelne vypísanie súťaže na zhotoviteľa, pri troche snahy a lepšej korordinácie yo strany NDS by sa s výstavbou mohlo začať už na budúci rok.
Na stránke NDS je údaj: Výstavba tunela pozostáva z razenej a hĺbenej časti.
Je potrebné budovať prieskumnú štôlňu, alebo bude stačiť geologický prieskum?
Vzhledem k jeho poměrně velké délce 1,97 km, by bylo lepší vyrazit průzkumnou štolu na zjištění skutečných goelogických poměrů a možných postupů technologie ražby
Vzhledem k jeho poměrně velké délce 1,97 km, by bylo lepší vyrazit průzkumnou štolu na zjištění skutečných goelogických poměrů a možných postupů technologie ražby
Lepšia je prieskumná štôlňa aj preto, že potom môže slúžiť ako úniková rúra. ![]()
Dy …
nemaju byt vsetky tuneli pod 2km 2rurove?
No, je možné, že prieskumná štôlňa sa raziť nebude… , od začiatku roka sa však robí inžinierkogeologický prieskum:http://www.uvo.gov.sk/vestnik/hladaj05.php?rok=05&vcislo=all&tabulka=vysl05&retazec=dia�nice&aalebo=a cez firmu Geotechnika, ale cena za práce - 36 mil. Sk… za tú cenu sa priekumná štôlňa v rámci geologických prác asi robiť nebude…
Dy …
nemaju byt vsetky tuneli pod 2km 2rurove?
Toto nesledujem, je to možné.
Avšak bavili sme sa o prieskumnej štôlni a ja som len povedal, že keď už by stála prieskumná štôlňa, tak by sa potom mohla pre zvýšenie bezpečnosti využiť ako aj úniková rúra, čo je na tomto zlé ![]()
nie niee … dobre si povedal … ale to bola moja otazka ![]()
Inzinierskogeologicky prieskum bol uz dokonceny, robili sa dlhe vrty z terenu (150m) v miestach oboch portalov. Prieskumna stolna sa nebude robit vzhladom na to, ze geologicky je masiv homogenny, tunel je planovany ako dvojrurovy, kde je unikova chodba nadbytocna, kedze sa da pouzit na unik druha rura.
Inzinierskogeologicky prieskum bol uz dokonceny, robili sa dlhe vrty z terenu (150m) v miestach oboch portalov. Prieskumna stolna sa nebude robit vzhladom na to, ze geologicky je masiv homogenny, tunel je planovany ako dvojrurovy, kde je unikova chodba nadbytocna, kedze sa da pouzit na unik druha rura.
Uz sa vie, kto bude stavat tunel a akou formou?
Alebo este neprebehol tender a nevie sa ani sposob financovania vystavby
Na stranke NDS som to nenasiel ![]()