D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Žeby predčasne zjazd na Oravu?

2 lajkov

ale veď už napísali, že sa to bude otvárať naraz, 30.9…rok radšej nepíšem :grinning_face:

7 lajky

Na mapy.cz už spustený úsek Ivachnova → Dolný Kubín :slight_smile:

5 lajky

5 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Verejné financie a politika

zeby podlahli tlaku medii na mapy.cz ? Na Nds nič nepíšu…

4 lajkov

Na tejto tabuli by mohol byť nad Dolným Kubínom aj Krakow, tam je len tabuľka v rohu že PL. V Presove je odbocka a vzdialený cieľ je RZSEZSOV.

Namiesto hlúposti si skúste naplánovať trasu a uvidíte že po neotvorenej diaľnici nikoho nenavedie.

to je jasne. Hádam mapy.cz neurčujú spustenie úsekov.

Mapy.com nemajú úsek otvorený. klikni na link a uvidíš

4 lajkov

mapy.cz akurát tak čerpajú z Openstreetmap a nerobia rozdiel medzi otvoreným úsekom a úsekom pred otvorením.

6 lajky

Nedokončené úseky s komplikovanými kongesciami spomaluju investície aj rast hdp. Tzn konzervujeme chudobu. úseky Zilina - Ružomberok brzdili významným spôsobom rast ekonomiky. Len dokoncenie R3 RK-Chyzne moze zdvihnut hdp Oravy a Liptova o 30%. Poliaci to presne robia ze rychlou a kompletnou infrastruktúrou boostujú ekonomiku. A to dvíha rast závratne. My sa tu šmuchtláme a hádame v troch dolinkách. Keby tieto úseky sú skôr mohla sa stavať R2 KE Zvolen a rozvijal by sa aj ten region. Tzn tu sme zakopaný a dole stagnacia.

3 lajkov

alebo keby bola R2 od zvolena co by bolo rychle, lacne tak R3 sa mohla uz tiez stavat

2 lajkov

si mimo. aj spanielsko boostovalo ekonomiku ked stavali dialnice a rychlodrahy snad do kazdej velkej doliny a predsa nie su na urovni nemecka, danska…

polsko boostuje ekonomiku aj vydavkami do armady vo vyske 4-5 (!!) percent hdp na dlh samozrejme. ich dialnicna siet je v prepocte na obyvatelov porovnatelna pretoze nas museli dobiehat. a ich planovana siet je vyrazne mensia ako nasa. to su fakty.

to je predpokladam z nejakej studie. akurat orava a liptov maju dokopy asi 270 tisic obyvatelov. uz teraz tam posobi mondi a panasonic takze som dost skepticky ohladom potencialneho rastu ci volnej pracovnej sily. velka firma snad plati dobre a ked nie to asi nie je tym ze chyba nejaky usek dialnice, ci ?

zemplin ma skoro 400 tisic obyvatelov. tam sa bavime o chudobe a potencial urcite je.

1 lajk

Príspevok bol zlúčený do existujúcej témy: Verejné financie a politika

Na FB stranke D1 Hubova - Ivachnova pise Andrej Bohun: “30.09.26 Otvorenie useku”.
Takze ciastocne otvorenie smeru IV->Likava->DK sa zrejme nekona…

To, že neotvoria smer dk, sa písalo už dávnejšie, že to zlúčili že sa to otvorí naraz. Zasa príklad, sice “maličkosť” zbytočné šaškovanie s kreslením čiar v ivachnovej. A kto to zaplatil?? no predsa štát, ale bohu žiaľ na jeho príkaz.

1 lajk

Ja som zvedavy ako idu tie nalozene 24 tonove kamiony výjsť ten kopec od krizovatky Hubová k tunelu. Tie pojdu tak 40kou. Mal tam byť trojpruh.

Tak ho predbehneš v ľavom pruhu :slight_smile:. Ak by tam boli intenzinty ako na D1 Praha-Brno, tak nepoviem, ale predsa len tu to bude trochu kludnejšie.

Lavy pruh zacina od mosta

1 lajk

Stale som trochu skeptik: je sucho, je prirodzene, ze sa ten zosuv nehybe. Treba dufat, ze to tak zostane aj ked zacne prsat.

8 lajky