Nemyslím, v križovatke Hubová by to bol poriadny “masaker”, keď by sa križovali autá schádzajúce z diaľnice na I/18 smerom na Martin/Žilinu s autami smerujúcimi na Ružomberok po I/18, keďže opačný smer diaľnice by ešte stále nebol otvorený.
Myslel som to tak, či sa bude dať spustiť celý polprofil smerom na Žilinu po dokončení toho ľavého mosta, kde sa už osadzuje mostný záver.
Je to možné, ale kvôli riešeniu križovatky v Hubovej, kde sa budú križovat oba smeri tak to dopadne - keď to preženiem kolónami od Žiliny po Poprad
Zmysel by to dávalo keby ten polprofil bol obojsmerný… Možno riešenie ako mal tunel Žilina a potom privádzač na Žilinu
Asi sme vsetci zvedavi. Uz nech sa tato stavba konecne skonci.
Mám také otázky:
Aký má zmysel ( okrem volieb ) otvorenie časti úseku, keď by po pár týždňoch/mesiacoch ho bolo možné otvoriť celý? ( čakáme 13 rokov, pár mesiacov vydržíme ).
Otvorenie v tomto formáte nevytvorí situáciu, že tie kruháčiky v Likavke na zjazde sa zasekajú a následne aj križovatka v RK? Lebo možno sa nájde veľa vodičov, ktorí pôjdu po diaľnici do Likavky a potom sa budú vracať do RK zo severu.
Asi taky ze nie vsetci potrebuju ist do ZA… alebo BA…
Preco by to nemohlo pomoct-ulahcit cestovanie aj ludom smerujucim do DK, a tym odlahcit o par 100viek aut aj ludom v RK..
To je ako argumentovat ze R2 je len pre spojenie KE-BA, pricom ludia cestuju len do ZV alebo LC.
Myslim ze kazdy Km, a den uzivania D/R je napomocny
Nerosporujem, ale myslím, že smer Orava-východ a opačne je oveľa menšia doprava ako západ-východ. A hlavne ma zaujíma tá druhá časť, teda či nebude dochádzať k zarúbaniu Likavky a križovatky v RK.
Okrem iného, R2 samozrejme je o spojení KE-BA ( alebo skôr západ-východ SK ), ale zároveň aj o napojení všetkých miest po ceste. Rovnako ako aj D1.
Tu sa núka ako riešenie fyzické prehradenie kruháča v tomto mieste, aby sa z diaľnice dalo pokračovať len na Oravu (ďalej sa už veľmi nie je kde otočiť)
Áno, to by dávalo zmysel, ak by v JTR tunela Čebrať (v smere na Poprad) bol uzavretý ľavý pruh. Hneď za východným portálom tunela by sa prešlo do protismeru na dokončený most (to by bol krátky polprofilový úsek s obojsmernou premávkou) a za mostom naspäť na plný profil. Takto by v križovatke Hubová nešla všetka doprava smerujúca na východ cez Ružomberok a nekrižovala by cestu autám schádzajúcim z diaľnice na Martin/Žilinu.
podľa mňa je to len prasprostá volebna propaganda. Riešiť to na niekoľko mesiacov, nieže to nemá zmysel, ale robiť rozne "dočasné opatrenia na pár mesiacov je hlúposť. Konkrétne ten kruháč by som neriešil, maximálne dať prikázany smer DK. Nepredpokladám, že by sa teraz celá doprava na ZA presunula do Likavky. Presunula by sa tam doprava ktorá predým obchádzala ceź Liskovú. Ak áno tak si myslím, aj tak by potom išli cez rybárpole, aby obišli svetelnú križovatku, kde je ajtak relatívne krátky interval, ktorý by anuloval výhodu jazdy po d1.
Je to mierne offtopic ale to, ze vobec ludia nejaku obchadzku cez Liskovu alebo Rybarpole poznaju je zasluha navigacii. Velka cast co to tam obchadza nie je miestna a bez navigacie by ani nevedeli, ze tam nejaka obchadzka je.
To je aj moj pripad s Wazom, aj ked ten je trochu specificky v tom, ze miestna komunita a editory su velmi aktivni a Waze rad taketo obchadzky pouziva.
Tam staci dat na konci noveho docasneho useku znacku/zakaz tranzitu/prikazany smer/nieco co by navigacie respektovali, a aj bez fyzickej bariery by to vacsinu problemu obchadzania tranzitu cez D1 smer DK a potom Likavku vyriesilo.
par fotiek od Chomu zo vcerajsieho kontrolneho dna
čiže dúfajme , že ježiško nám prinesie véééľke prekvapenie “10ročnom sklze”
takže ten 16. júl zdá sa nevyšiel, ale do večera je ešte nejaký čas, ale to by chcelo Argentískych útočníkov, ak by sa mal udiať taký obrat ![]()
Nevysiel no![]()
A ja som zase optimista. Aj ked otvorit 16.07.26 cast useku smer Ivachnova->Likavka sa mi zda dost priskoro, tak Prvy AUG vikend mi pride realny.
Ktosi uvadzal, zeked sa na zac. JUL kolaudovala tato cast useku, tak ze este musi to byt vyvesene vo vestniku kvoli moznym namietkama ze potom sa to este par dni bude spracovavat. A to na 16.07.26 bolo fakt prikratko… Ale na zac AUG by to podla mna mohlo byt realne…
Zo skúseností na ceste Bytčica - Rosina, kde je zakázaný prejazd, mám dojem že značka pre Waze nič neznamená. Bežne ma tade posiela. Neviem ako fungujú ich algoritmy.
Waze je komunitna vec, staci nahlasit v aplikacii mapovu chybu, alebo na ich forach, a niekto sa na to pozrie. Popripadne sa pozriet priamo na to miesto v Waze editore kde su k tomu aj komentare a poznamky:
Tam je zakazany prejazd? Raz som si tam skoro odtrhol koleso, ked som tadial prechadzal z vyletu vo Visnovom/Malej Fatre a z nicoho nic tam bola polmetrova diera ![]()