Aký jeden jazdný pruh máš na mysli?
V tej Ivachnovej chýba už len výplň do PHS
Dnes som išiel okolo a videl som nedorobenú protihlukovú stenu a zdala sa my krátka vzhľadom na dĺžku dediny a tak som si myslel že bude spustený iba ľavý jazdný pás smer Žilina-Dolný Kubín a vedľa pravého sa bude ešte dorábať ta protihlukovka.
Krátka sa ti zdala preto, lebo je to len 1. čast PHS, ktorá ešte bude pokračovať aj na budúce odpočívadlo. Teraz je hotová časť PHS vedľa pripajacieho pruhu z budúceho odpočívadla, vedľa hlavnej trasy D1 už PHS nebude.
A jazdiť sa tadiaľ zatiaľ bude normálne v 2 pruhoch, najbližšie obmedzenia budú až keď sa začne prerábať križovatka Bešeňová+ vjazd na odpočívadlo.
neviem si spomenúť výstavba odpočívadla bola v zmluve alebo sa vyhodila aby sa ušetrilo alebo sa začne aj jeho výstavba?
Výstavba ide ešte v rámci tejto stavby (okrem samotnej ČSPH), čaká sa na papiere, zrejme v septembri sa začne naplno stavať. Momentálne sa robí VN prípojka a ministerstvo hospodárstva zas robí prípojku pre nabíjacie stanice elektromobilov.
Otrasné prevedenie. Mimochodom skratky okresov už neexistujú a sú zakázané aplikovať na vozovku.
to je tak, keď zákazky sa “újdu naším ľudom” a firmy čo tomu rozumejú, odmietajú robiť za okresané ceny na kosť, ktoré sa im ujdú od “naších ľudí”.
Pred veľa rokmi sa riešilo, ako pustiť smer DK, aby sa uľavilo Ružomberku a bolo jasné stanovisko, že sa bude púšťať celý úsek. Tak rozmýšľam, že prečo teraz sa to dá, keď to bude len na pár mesiacov (dúfam). Žeby si Choma s Rážom robili kampaň?
jednoduchá odpoveď, komunálne voľby.
Bojim sa variantu, ze nieco brani spustit cely usek naraz tak si vyhodnotili, ze spustia aspon smer DK. Docasne vyznacovat a spustat len smer DK na par tyzdnov aby sa to potom otvorilo cele velky zmysel nedava. Komunalne volby su za viac ako 3 mesiace. Ak to tak je, tak cely usek teda najskor teda asi az na prelome 2026/27 ak nie este neskor, kedze bude chybat motivacia ( volby do NRSR 2027 su az v druhej polovici roka )
Potom je tu este otazka toho preco sa smer DK nesprevadzkoval ovela skor, ked ten most co si sadol je az za zjazdom na DK.
Tak riešil sa hlavne zosuv pred Liskovou, ale tiež mám divný pocit o čo tu ide. Jedine Garip by možno mohol povedať viac. Ja som tu otvoril tú tému smer DK pred možno 8 a viac rokmi asi prvý na tomto fóre, lebo keď vyplávalo, že sa ide meniť tunel, doplo mi, že úsek ako taký bude na dlhé roky asi pasé. Tak nech sa urobí aspoň niečo na odklonenie možno 5-10% áut, ale potom prišiel ten zosuv a ďalej to už nemalo zmysel vôbec riešiť. A tento rok v jari ako z jasného neba, keď to už nikto nečakal to otvoril Ráž. To sú tie slovenské paradoxy a bojím sa, že nám ešte predsa len chýba nejaká informácia, lebo komunálky sú koncom októbra, takže veľmi ten úsek nevidím na koniec septembra ako spomínal Ráž. Garip spomínal pôvodne koniec roka, ale odvtedy sa už mohlo veľa zmeniť, hlavne Ráž srší optimizmom navonok (možno len hraným), tak som si myslel že to dajú a teraz som zas v neistote. Najmä keď sa jedná len o jeden smer, tak to odklonia zrejme tak 2 - 3% áut, čo je takmer nič.
Ale prečo neoslavovať otvorenie úseku na dvakrát, keď sa to ponúka, lebo blbých ľudí je dosť a tí sa budú tešiť aj 2x.
zmysel, to odklonenie malo, pokiaľ, nebolo dokončené Višnové. Keď bolo upchaté strečno, bežne sa išlo na DK a na Terchovú. Teraz je to pasé.
Neboj, TU-HU bude zachvilu stale upchata.
Dostala sa ku mne info ze 16.7. maju otvarat smer na DK. Neviem ci je to pravdiva sprava alebo nie.
To by uz bolo asi vypustene aby sa tym mohli chvalit
je to dost mozne, kedze vcera min. dopravy vydalo rozhodnutie o predcasnom uzivani useku Ivachnova - Likavka.
Zajtra je na stavbe statutarny kontrolny den za ucasti aj riaditela NDS, takze by sme sa mali dozvediet presny termin spustenia tohto poduseku.
Ale prečo neoslavovať otvorenie úseku na dvakrát, keď sa to ponúka, lebo blbých ľudí je dosť a tí sa budú tešiť aj 2x.
Dokonca 3x, však už oslavovali kúsok jedného pásu pri Ivachnovej.
Asi si chcel napísať Min. dopravy ako špecialny stavebný úrad pre diaľnice…
ano chcel, dakujem za upozornenie, uz je to opravene
Jedinú výhodu ( pre domácich nevýhodu) v ceste smerom na Hubovú, to bude mať, že človek zamieri na Likavku, ale nepôjde na Kubín, ale skrúti sa dole pod most smerom na Hrboltovú a vylezie na konci Ružomberka a nemusí ísť smerom na Likavku po úzkej ceste okolo Bešeňovej. Ale to je také tragickosmiešne riešenie