D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

to ešte nik netuší, kedy to bude :blush:

v rozhodnutí máš 15-dňovú lehotu od vyvesenia na podanie rozkladu, potom ešte plynie nejaká ďalšia lehota (asi 10 dní), takže spustenie tohto podúseku vychádza na 1. augustový týždeň.

2 lajkov

V týchto dňoch sa začína aj s dobudovaním odbočenia v smere od obce Ivachnová (alebo ak chcete od Kozieho Vŕšku) na diaľnicu smer Žilina. Zvislé dopravné značenie na toto odbočenie je už osadené.
Na zjazdovej vetve v križovatke Bešeňová (ako sa teraz končí diaľnica) v smere na RK pribudli v strede žlté klemfixy oddeľujúce jazdné pruhy.

15 lajky

po dokončení tohto mosta sa bude dať spustiť celá polovica diaľnice od Ivachnovej po Hubovú?

2 lajkov
3 lajkov

hneď mám otázky na miestne znalých:

• pri západnom portáli pri záreze je vynechané VDZ. má to nejaký dôvod?
  • prečo sú pri VP tunela vetvy na starú cestu také dlhé?
  • okolo estakády je veľa betónových blokov. to je spevnenie? alebo meracie “sondy”?
    a škoda, že nedotiahli dron až do konca podad galériu až k ČS, tam to mohlo byť ešte zaujímavé zhora.

Koľko percentné je stúpanie z Hubovej k tunelu? Nebol by tam vhodný tretí pruh?

1 lajk

To isté mi napadlo. Za mna by tam mal byt treti pruh.

max. sklon tam je okolo 4,5%, kamióny tam budú mať pri stúpaní do tunela problém. Aj keď max. rýchlosť na tomto úseku bude 100 km/h

1 lajk

VDZ sa nerealizovalo kvôli prácam na moste SO 203-00 (robilo sa niečo s mostnými závermi a finálna vrstva asfaltu sa položila neskôr.
Zjazd za tunelom smerok do Likavky je preto taký dlhý, lebo prekonáva veľké prevýšenie (41 výškových metrov na cca 750 metroch, sklon cca 5,5 %), druhý zjazd smerom na DK obchádza tých 6 ks rodinných domov, inde sa ani navrhnúť nedal.
Tie betónové bloky okolo Estakádového mosta, a vlastne v celom úseku medzi mostom SO 215-00 (pri družstve v Liskovej) až po most SO 216-00 ponad železnicu a Váh sú obetónované šachty kanalizácie, ktorá odvádza vodu z veľkého množstva výustných objektov v danej lokalite (výustné objekty sú otvorené vo voľnom teréne a uzavreté za pilótovými stenami/kotevnými prahmi). Táto kanalizácia je zvedená do infiltračných objektov, ktoré sa nachádzajú na poli, vidno ich v čase 8:25 v pravej časti v kukurici ešte pred cestou).

13 lajky

a ešte 1 info: dnes pred koncom diaľnice v Ivachnovej v smere od LM lepili v rýchlom jazdnom pruhu oranžovou páskou označenie smeru na DK. V pravom pruhu bude zrejme odbočenie na ZA a BB. Kto pôjdete cez víkend tadiaľ, môžete doplniť info.

9 lajky

Vacsia sranda to bude pre kamiony dole kopcom do kolony. Tam asi nie je priestor na ziadne nudzove riesenie na zachytenie kamiona bez brzd

1 lajk

Tu už idú asfaltovať?

10 lajky

Tak uz by teraz nemalo nic branit tomu to do 2-3 mesiacov otvorit nie?

20 lajky

Som zvedavy ako toto bude navigacia posielat zahranicnych soferov ze kam maju ist. Takze v najblizsis dnoch mozeme ocakavat ze sa otvori tento podúsek?

super, dakujem za rychle obrazove doplnenie

3 lajkov

Ja ale nechápem, načo toľko námahy, ak sa to má otvoriť pred komunálnymi voľbami.

2 lajkov

V Ivachnovej ešte nie je dokončena protihluková stena v tej časti bude iba jeden jazdný pruh