to ešte nik netuší, kedy to bude ![]()
v rozhodnutí máš 15-dňovú lehotu od vyvesenia na podanie rozkladu, potom ešte plynie nejaká ďalšia lehota (asi 10 dní), takže spustenie tohto podúseku vychádza na 1. augustový týždeň.
V týchto dňoch sa začína aj s dobudovaním odbočenia v smere od obce Ivachnová (alebo ak chcete od Kozieho Vŕšku) na diaľnicu smer Žilina. Zvislé dopravné značenie na toto odbočenie je už osadené.
Na zjazdovej vetve v križovatke Bešeňová (ako sa teraz končí diaľnica) v smere na RK pribudli v strede žlté klemfixy oddeľujúce jazdné pruhy.
po dokončení tohto mosta sa bude dať spustiť celá polovica diaľnice od Ivachnovej po Hubovú?
hneď mám otázky na miestne znalých:
- pri západnom portáli pri záreze je vynechané VDZ. má to nejaký dôvod?
- prečo sú pri VP tunela vetvy na starú cestu také dlhé?
- okolo estakády je veľa betónových blokov. to je spevnenie? alebo meracie “sondy”?
a škoda, že nedotiahli dron až do konca podad galériu až k ČS, tam to mohlo byť ešte zaujímavé zhora.
Koľko percentné je stúpanie z Hubovej k tunelu? Nebol by tam vhodný tretí pruh?
To isté mi napadlo. Za mna by tam mal byt treti pruh.
max. sklon tam je okolo 4,5%, kamióny tam budú mať pri stúpaní do tunela problém. Aj keď max. rýchlosť na tomto úseku bude 100 km/h
VDZ sa nerealizovalo kvôli prácam na moste SO 203-00 (robilo sa niečo s mostnými závermi a finálna vrstva asfaltu sa položila neskôr.
Zjazd za tunelom smerok do Likavky je preto taký dlhý, lebo prekonáva veľké prevýšenie (41 výškových metrov na cca 750 metroch, sklon cca 5,5 %), druhý zjazd smerom na DK obchádza tých 6 ks rodinných domov, inde sa ani navrhnúť nedal.
Tie betónové bloky okolo Estakádového mosta, a vlastne v celom úseku medzi mostom SO 215-00 (pri družstve v Liskovej) až po most SO 216-00 ponad železnicu a Váh sú obetónované šachty kanalizácie, ktorá odvádza vodu z veľkého množstva výustných objektov v danej lokalite (výustné objekty sú otvorené vo voľnom teréne a uzavreté za pilótovými stenami/kotevnými prahmi). Táto kanalizácia je zvedená do infiltračných objektov, ktoré sa nachádzajú na poli, vidno ich v čase 8:25 v pravej časti v kukurici ešte pred cestou).
a ešte 1 info: dnes pred koncom diaľnice v Ivachnovej v smere od LM lepili v rýchlom jazdnom pruhu oranžovou páskou označenie smeru na DK. V pravom pruhu bude zrejme odbočenie na ZA a BB. Kto pôjdete cez víkend tadiaľ, môžete doplniť info.
Vacsia sranda to bude pre kamiony dole kopcom do kolony. Tam asi nie je priestor na ziadne nudzove riesenie na zachytenie kamiona bez brzd
Tak uz by teraz nemalo nic branit tomu to do 2-3 mesiacov otvorit nie?
Som zvedavy ako toto bude navigacia posielat zahranicnych soferov ze kam maju ist. Takze v najblizsis dnoch mozeme ocakavat ze sa otvori tento podúsek?
super, dakujem za rychle obrazove doplnenie
Ja ale nechápem, načo toľko námahy, ak sa to má otvoriť pred komunálnymi voľbami.
V Ivachnovej ešte nie je dokončena protihluková stena v tej časti bude iba jeden jazdný pruh