Lebo praca v noci je draha ? / viem viem ten milion hore dole/
Lebo na pracu v noci potrebujes povolenia
Lebo technologicke postupy nepustia
Lebo praca v noci je draha ? / viem viem ten milion hore dole/
Lebo na pracu v noci potrebujes povolenia
Lebo technologicke postupy nepustia
Aktuálne merania zosuvu pôdy na pripravovanom diaľničnom obchvate Ružomberka nevykazujú žiadne pohyby, povedal riaditeľ NDS Filip Macháček. Verí, že sa zosuv pri Likavke podarilo zastabilizovať. Aktuálne tam prebiehajú práce na oporách mosta.
Pripravovaný úsek diaľnice D1 Hubová – Ivachnová chcú diaľničiari spustiť na jeseň alebo do konca tohto roka. Podľa Macháčka by bol jesenný termín spustenia úseku vzhľadom na problémy spojené so zosuvom veľmi optimistický.
Beriem to už ako potvrdený Veľký skok z apríla na december. A to nie sme v Číne v čase Maových veľkých skokov, ktoré síce tiež mali byť dopredu len nakoniec boli dozadu ako u nás. Do zadu sa skáče jednoduchšie.
Neviem ako to bolo na tomto úseku, ale na tuneli vo Višňovom sa ťahalo NON-STOP (smena 12 hodín, potom striedanie). Na vonkajších objektoch sa robilo cez deň - 12tky.
určite by bolo pomohlo, keby tušim v r2015, keď začali riešiť tunel, neboli zakonzervovali stavbu, ale pracovali aspoň na ostatných úsekoch. Podstatne skôr by sa zistili zosuvy, a boli by sa podchytili omnoho skôr, a bolo by dosť času na riešenie, a určite aj lacnejšie ako dnes. Ale čo už, pat a mat (NDS MD) v akcii, a ináč to ani nemohlo dopadnúť. Zo štátneho krv netečie, takže žiadna zodpovednosť…
Cize ak je zosuv uz zastabilizovany, tak co tam chcu robit do konca roka? Ved to je 8 mesiacov. Nechapem, viete to niekto vysvetlit?
Niekde to už niekto písal. Buď to bolo v článku alebo garip. Zatiaľ som to nenašiel a viac času nemám a nechcem tu trepať. Ak niekto môžete, tak to sem prosím dajte.
Nasiels om vyssie info od Garipa, kde pise o vrtani velkopriemerovych pilot….
Nie, to som nemyslel, ale dik. Mal som teraz chvíľku a našiel som to. Je to z tejto správy: Tlačová agentúra Slovenskej republiky - TASR.sk
„Aktuálne prebiehajú práce na oporách, na ľavej a na pravej opore mosta číslo 210, kde máme aktuálne schválenú projektovú dokumentáciu a riešenie toho problému, ktorý v podstate spôsobil zosuv a následné sanačné práce, ktoré tam boli realizované,“ spresnil Macháček s tým, že na budúci týždeň by mali začať naplno všetky práce, ktoré s tým súvisia.
takze podme pekne po poriadku:
Ak som na niečo zabudol, tak doplním.
vianoce to istia, ale ešte nevieme ktoré. Práce ako na kostole.
vďaka garip za informácie
hej, škoda len, že to tu poniektorí nepochopia ani tak ani tak. a zajtra tu zas bude otázka, či sa to nemôže otvoriť v lete, šak už tunel a všetko hotové.
niečo ako prečo sa nemôžeš presťahovať do rodinného domu, šak už má strechu, okná aj dvere. nevadí, že nemá ešte omietky, funkčný vodovod, odpad a kúrenie.
Aspoň máme nový ako tak reálny termín a vieme, že skôr to bude len, ak by sa stal zázrak. Ráž sa aspoň ako kandidát na Primátora BA nebude môcť predvádzať v telke. Aj keď škoda, že sa to nebude dať využiť na prelome Oct/Nov keď je sťahovanie národov.
Ono zas nie každý si prečíta čo sa píše a hneď sa opýta čo potrebuje. Hlavne ak príde raz za 3 mesiace a musí sa prekusať spamom ![]()
Raz predsa musi dat dajaky vianocny darcek nie? ![]()
a teraz ked sme si to vsetko vysvetlili tak…. ![]()
nevo: písal som o Tom tu: D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať - #6118 podľa garip
Inak si to neviem celkom dobre predstaviť. Ak pustia dopravu smerom na DK, tak tým pádom znemožnia akýkoľvek prístup stavebným strojom, materiálu, autám, pracovníkom na pravý jazdný pás diaľnice, keďže momentálne sa dá dostať na toto miesto od horného kruhového objazdu po zjazdovej vetve.
Moj tip: ak to otvroria tak akoze otvoria 1 pruh kde bude 60ka s pravidelnymi fizlami, pravy + odstavny pruh nechaju robotnikom. Zjazd sa tiez rozdeli aby to bol zaroven vyjazd pre robotnikov.
Po 2 tyzdnoch zase celu dialnicu “docasne” zavru a bud to tak budu otvarat/zatvarat dokola alebo to bude “z technickych pricin” “docasne’“ zatvorene az do vianoc kym sa neotvori vsetko. Proste papier znesie ale realita zostane realita