Dnes prebiehali skúšky v tuneli Čebrať za účasti hasičov, záchranárov a ostatných zložiek (simulácia dopravnej nehody).
A tiež bol dnes kontrolný deň stavby za účasti riaditeľa NDS Macháčka a štátneho tajomníka Chomu. Okrem iného sa debatovalo aj o možnosti spustenia dopravy v úseku Ivachnová - Likavka (ľavý jazdný pás diaľnice) pre vodičov idúcich na Oravu (DK, Poľsko a pod.). Termín spustenia: 06/2026.
Tak to som veľmi zvedavý, ako docielia toho, aby naň išli len autá idúce na Oravu a nie aj na RK. Necháme sa prekvapiť, ako tento návrh nakoniec dopadne.
tu to svaco prednedavnom aj nacrtol.
myslím že to tu načrtávali viacerí a stále to bolo odmietnuté s tým, že sa bude úsek otvárať ako celok.
Zas sme pri tom, že sa nehľadajú spoločensky prínosné riešenia keď sa dá, ale len keď je politická vôľa. a trúfnem si povedať, že keby neboli na jeseň voľby, neriešili by to, tak ako to neriešili doteraz. inak by to už otvorené asi bolo alebo minimálne by sa na tom už pracovalo.
Ma sa opravovat most pri nemocnici v RK. Takze je mozne, ze sa to “vyriesi samo” a doprava sa nebude moct vratit do RK
Popravde ani si neviem, ako by sa dalo znackami prikazat, aby auta schadzajuce z dialnice v Likavke (smer Ivachnova→Hubova), SA NA KRUHACI NEMOHLI STOCIT DO RUZOMBERKA, ALE MUSELI BY IST SMER DK… Je mozne prikazat nejakou znackou ze z kruhoveho objazdu sa MUSI vyjst na prvom vyjazde???
značka nie je stena
to by to tam 24/7 musel prizerať policajt.
No neviem. Mna napadla hned znacka prikazany smer jazdy.
Pacnes sipku pred prvym vyjazdom ukazujucu povinnost odbocit doprava a vybavene.
To je za predpokladu, ze vsetky vozidla maju odbocit na prvom vyjazde.
Pokial fakt maju vsetky vozidla z toho kruhaca ist na tom prvom vyjazde , ani tu stenu nie je problem za tym vyjazdom umiestnit.
Kruhač sa da podľa mňa urobiť ako nekruháč t.j. jedna stena v kruháči, ale možno to nie je podľa normy.
čo sa týka áut cez Likavku, predpokladám, že ak by sa vo veľkom chodilo takto od PP do ZA, tak by na križovatke v RK link asi vznikali zápchy od likavky a človek by asi toho veľa nezískal, ak by išiel takto (plus problémy s lokálnou dopravou by vznikli, keďže by sa úplne zmenili toky aút). Tiež predpokladám že rýchlosť na dialnici by bola znížená na 80km/h a zákaz predbiehania, aby to odradilo robiť tieto bypassy. No museli by to nejako poobmedzovať, aby sa to fakt nikomu neoplatilo, len tým, ktorí idú na DK.
Každopádne tento nový návrh, vôbec netuším, či je možný, keď som sa na to pýtal Garipa pred časom, tak písal, že zosuv čiastočne zasahuje aj do cesty ešte pred výjazdom, alebo do výjazdu z Dialnice, takže neviem či táto časť je už zabezpečená a problém je už len na pokračujúcej časti do tunela, alebo s tým nejako čarujú. Takže ak by mal niekto nejaké bližšie info, bolo by super to vedieť. Prípadne či to nie sú opäť len medové motúzy, ako postupne s tými termínmi 12/2025 potom 04/2026, potom leto/2026 a teraz jeseň/2026. Osobne tipujem vianoce/2026, ale keďže sa blížia regio voľby a Smer je na ceste dole, tak možno urobia aj nemožné, aby to spustili pred regio voľľbami.
Uvidíme
Tak ci tak, nejako to treba poriesit, lebo tunel Cebrat sa bude uzatvarat na udrzbu. Co vtedy? Uzatvorime dialnicu uz od Ivachnovej?
garip v tuneli su ledky alebo výbojky z videa cvičenia záchranných zložiek som to akosi nevedel identifikovať
hm, podľa povedaného: kedže tunel je hotový, tak by mohli, kľudne sprejazdniť smer ZA až po hubovú, čo by celkom slušne pomohlo??
Mali by byť všade ledky, ale zajtra to ešte pozriem
Nemohli, neprejdes cez most SO 210, už som to tu niekoľko krát vysvetloval.
Jediné, čo je teoreticky možné, no nič iné, je smer od Hubovej, no maximálne po zjazd z diaľnice za tunelom pred mostom, viď. mapa mostu a križovatky za tunelom → OpenStreetMap
Nič by to nevyriešilo. Musime uz len pockat kym sa im to podari cele otvorit. Pride mi trosku “usmevne” ze dokopy za 6 dni dokazu v bratislave sprejazdnit novu D1 aj s vymenou asfaltu a montazou vsetkeho mozneho, ale tu proste nie. Preco sa nemoze pracovat aj cez noc? Ci slovaci su zvyknuty ze budu cakat.