D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

D1 Hubová-Ivachnová, 18.4.2026

20 lajky

21 lajky

16 lajky

D1 Hubová-Ivachnová, fotené 18.4.2026

17 lajky

D1 Hubová-Ivachnová fotené 18.4.2026

23 lajky

Dakujeme za skvele fotky mikes, snad pomozu ludom zorientovat sa, hlavne pri tom zosuve v Likavke.

9 lajky

vyzerá byť všetko hotové podľa fotiek, okrem nejakých 200 problémových metrov. V podstate ak sa pamätám tak podobný problém sme mali na R2 niekde okolo Mýtnej (už neviem presne, kt. úsek)

, že po otvorení alebo tesne pred otvorením tam sadol most na MUK a keďže MUK bola postavená tak, že sa most dal obísť z prava aj zľava dalo sa to otvoriť a most riešiť nezávisle. Tu sa to takto riešiť nedá keďže vstup na a výstup z D1 je z tej istej strany a ak by sme chceli obchádzať premostenie I59 tak by autá museli pendlovať medzi oboma kruháčmi a to by bol masaker pri daných intenzitách aké sú na D1 teraz. Došlo by k totálnej zápche zo všetkých smerov D1 a I59 . A preto sa to musí riešiť posunutím otvorenia zatiaľ zdá sa na koniec roka.

Škoda len, že nezintenzívnili prípravu, stavebne povolenie a nezačali stavať tu odbočku z D1 ku Ružomberku z východu. Aspoň časť odpajacého pruhu zasahujúcu do diaľničného telesa keby za ten čas postavili do sprejazdnenia a z hľadiska bezpečnosti by sa v plnej prevádzke D1 na jeseň resp. ku koncu roku zabezpečilo bez obmedzovania vodičov bezpečnosť stavebných robotníkov.

2 lajkov

Tiež som nad tým uvažoval, no ak sa dobre pamätám, tak tam je nutné zasahovať do súčasneho telesa cesty, čo by v súčasnosti spôsobilo ešte väčšie problémy.

pipo6133

Tiež som nad tým uvažoval, no ak sa dobre pamätám, tak tam je nutné zasahovať do súčasneho telesa cesty, čo by v súčasnosti spôsobilo ešte väčšie problémy.

Nie je ten odbočovací pruh dostatočne vzdialený od súčasne užívaného nadjazdu mosta? Lebo o opačnej strane som sa nezmieňoval.

Neviem, ako som čítal, sorry… Tá časť, čiže odbočovací pruh, je dostatočne vzdialená. Ja som samozrejme písal o úprave samotnej cesty I. triedy.

Otvoriť príspevok na Facebooku
4 lajkov

na Mikeových fotkach ten paradox, keď hrad tam stoji storočia a diaľnica tam behá hore-dole

9 lajky

Hrad je na pevnom brale, ktore ten zosuv obteka…

7 lajky

Mam tomu rozumieť tak, že hradný pán mal lepší geologický prieskum?

12 lajky

… nie nie … on rovno začal stavať na skale … zosuvovemu pásmu sa tým predvídavo vyhol :slight_smile:

13 lajky

Spomenul som si, že ako minister Ráž hovoril, že v tom územi sa Vám dom ročne posúva o 17 cm. A elektrinu tam asi majú ľudia zapojenú do predlžovačky a vodu majú urobenú cez husie krky :joy: Nejde mi tu pridať video, tak posielam link, čas 30:20

3 lajkov

Netreba ho brať vážne. Je to maskot.
Mňa pobavil v niektorom z tých videí, že zjazd na Dubnej Skale smer Vrútky nie je potrebný, lebo by ho využili maximálne desiatky áut…

3 lajkov

3 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023

Presne tak, ľudia na ten zjazd roky čakali. Toto môže povedať len niekto zadubený žijúci v Bratislave.

5 lajky