Dakujeme za skvele fotky mikes, snad pomozu ludom zorientovat sa, hlavne pri tom zosuve v Likavke.
vyzerá byť všetko hotové podľa fotiek, okrem nejakých 200 problémových metrov. V podstate ak sa pamätám tak podobný problém sme mali na R2 niekde okolo Mýtnej (už neviem presne, kt. úsek)
, že po otvorení alebo tesne pred otvorením tam sadol most na MUK a keďže MUK bola postavená tak, že sa most dal obísť z prava aj zľava dalo sa to otvoriť a most riešiť nezávisle. Tu sa to takto riešiť nedá keďže vstup na a výstup z D1 je z tej istej strany a ak by sme chceli obchádzať premostenie I59 tak by autá museli pendlovať medzi oboma kruháčmi a to by bol masaker pri daných intenzitách aké sú na D1 teraz. Došlo by k totálnej zápche zo všetkých smerov D1 a I59 . A preto sa to musí riešiť posunutím otvorenia zatiaľ zdá sa na koniec roka.
Škoda len, že nezintenzívnili prípravu, stavebne povolenie a nezačali stavať tu odbočku z D1 ku Ružomberku z východu. Aspoň časť odpajacého pruhu zasahujúcu do diaľničného telesa keby za ten čas postavili do sprejazdnenia a z hľadiska bezpečnosti by sa v plnej prevádzke D1 na jeseň resp. ku koncu roku zabezpečilo bez obmedzovania vodičov bezpečnosť stavebných robotníkov.
Tiež som nad tým uvažoval, no ak sa dobre pamätám, tak tam je nutné zasahovať do súčasneho telesa cesty, čo by v súčasnosti spôsobilo ešte väčšie problémy.
Tiež som nad tým uvažoval, no ak sa dobre pamätám, tak tam je nutné zasahovať do súčasneho telesa cesty, čo by v súčasnosti spôsobilo ešte väčšie problémy.
Nie je ten odbočovací pruh dostatočne vzdialený od súčasne užívaného nadjazdu mosta? Lebo o opačnej strane som sa nezmieňoval.
Neviem, ako som čítal, sorry… Tá časť, čiže odbočovací pruh, je dostatočne vzdialená. Ja som samozrejme písal o úprave samotnej cesty I. triedy.
na Mikeových fotkach ten paradox, keď hrad tam stoji storočia a diaľnica tam behá hore-dole
Hrad je na pevnom brale, ktore ten zosuv obteka…
Mam tomu rozumieť tak, že hradný pán mal lepší geologický prieskum?
… nie nie … on rovno začal stavať na skale … zosuvovemu pásmu sa tým predvídavo vyhol ![]()
Spomenul som si, že ako minister Ráž hovoril, že v tom územi sa Vám dom ročne posúva o 17 cm. A elektrinu tam asi majú ľudia zapojenú do predlžovačky a vodu majú urobenú cez husie krky
Nejde mi tu pridať video, tak posielam link, čas 30:20
Netreba ho brať vážne. Je to maskot.
Mňa pobavil v niektorom z tých videí, že zjazd na Dubnej Skale smer Vrútky nie je potrebný, lebo by ho využili maximálne desiatky áut…
3 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023
Presne tak, ľudia na ten zjazd roky čakali. Toto môže povedať len niekto zadubený žijúci v Bratislave.