D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

už vidím, ako sa bude zipsovať autá od Rk aD1. Podobne ako v turanoch. Kto príde od rk sa zastaví pred križovatkou a bude čakať :grinning_face:

Asi takto:

15 lajky

ešte keby si to všimli, aj kompetentní :see_no_evil_monkey:

Čiže Hlavná cesta síce ide stavebne zalomene, ale z pohľadu TP/dopraného značenia/pravidiel cestnej premávky sa nejedná o zalomený priebeh? Akože zvláštne riešenie ale vzhľadom na stavebnú časť logicky správne. Rozhodne bezpečnejšie.

3 lajkov

Akože tiež to nie je úplne kóšer, hlavne to zníženie počtu jazdných pruhov od Ružomberka, ale v tak stavebne zbastardenej križovatke sa viac vyčarovať asi nedá.

2 lajkov

Prisli sme na rovnaky zaver ako par mesiacov dozadu :slight_smile:

4 lajkov

Aspoň takto sa to mohlo stavebne vyriešiť:

a kľudne aj zmenou stavby pred dokončením v rámci konania o predčasnom užívaní stavby.

8 lajky

Stale je na toto riesenie dost casu ale chyba akakolvek vola to spravit. Ked to otvoria tak potom to budu prerabat tazko a realne chybajuci usek Turany-Hubova nebude dostavany/otvoreny skor ako o 15 rokov, to by naozaj musel dostat sukromnik.

Konečne niečo, čo ma hlavu aj pätu. Možno nie úplne ideálne, ale aspoň to neevokuje vo vodičovi dojem, že on je ten komu ma byť dávaná prednosť.

9 lajky

celkom zaujímava debato o križovatke hubová https://www.facebook.com/groups/888057391382934/permalink/2895496297305690/

kým mrzne, tak drží :slight_smile: jarné topenie to rozbehne odznova…

2 lajkov

Vyber s diskusie :slight_smile: https://www.sme.sk/index/c/otvoria-obchvat-ruzomberka-v-aprili-ista-je-zatial-len-vyssia-cena

19 lajky

Našiel som na FB, foto z 20.02.2026 autor Igor Fornál

17 lajky

Ja som vedel, ze som uz niekde daj prednost z hlavnej videl… Nemoze to byt proste takto?

3 lajkov

v ZA pri Tescu to máš ešte lepšie :smiley:

1 lajk

Nie nemôže, to značenie je riadna hlúposť. Nemôžeš mať na DT zobrazené, že ideš z hlavnej cesty a máš dať prednosť. Tieto značky si totiž navzájom odporujú.

Ideálne v tejto križovatke by bolo zrušiť zalomenú prednosť a vyznačiť hlavnú cestu v priamom smere, buď po Solivarskej alebo Švábskej. Nepoznám miestne pomery, ale v princípe je to jedno, nakoľko je križovatka riadená CSS.

2 lajkov

Áno, toto je vychýrená križovatka - lesk a bieda slovenského dopravného inžinierstva.

Tak isto hlavná cesta má ísť rovno, či už po okruhu I/60, alebo vzhľadom na MHD po Košickej.

je mozne ze to teraz preznacia naspat ako to bolo cize hlavna rovno po kosickej. takto sa to preznacilo iba kvoli narastajucej premavke. teraz ked uz mame visnove by sa to mohlo vratit do povodneho stavu

1 lajk

Takto vyznačená hlavná cesta je zrejme kvôli MHD (vedie tadiaľ trolejbusová spojnica Sekčova s centrom) a tiež to má historický základ z čias, keď neexistovala Rusínska ulica. A CSS tam najbližších zopár týždňov až mesiacov funkčná nebude: https://korzar.sme.sk/presov/c/semafor-na-frekventovanej-krizovatke-tak-skoro-neopravia-len-na-technologiu-sa-caka-tyzdne

Nikdy nebol dôvod to takto hlúpo značiť, nakoľko táto križovatka bola vždy svetelne riadená.