v križovatke hubová sú už dve značky, ktoré budú informovať o uzavretí (prejazdnosti) tunela
dnešným dňom bol navŕtaný posledný vrt tryskovej injektáže.
Predpokladám, že teraz sa bude sledovať, či sa zosuv zastabilizoval. Otázka, : koľko to bude asi trvať?.
Monitoring územia bude prebiehať samozrejme niekoľko rokov, teraz sú na programe ďalšie práce, spomeniem napr. pasportizáciu všetkých dotknutých stavebných objektov tryskovou injektážou, na základe ktorej projektant rozhodne o ďalšom postupe prác (kanalizácia, PHS, dopravné značenie…). Popritom prebiehajú práce na kotvení opôr mosta, vŕtajú sa lanové kotvy na doplnenom kotevnom prahu, prebieha násyp pilotážnej plošiny pre vŕtanie veľkopriemerových pilót atď. Popritom súbežne prebiehajú aj ďalšie projekčné práce, keďže sa dané práce robia za pochodu.
Takže roboty je tu ešte dosť.
PS: v apríli sa tadiaľto ešte neprevezieme, ako som to už niekoľkokrát čítal kade tade, aj v skupine FB D1 Hubová - Ivachnová.
Uz nech to otvoria konecne.
len aby bol naozaj posledný ![]()
Toto som našiel na facebooku v skupine k tomuto úseku. Zjazd z diaľnice k obci Hubová. Prosím povedzte mi, že to je nejaký vtip a toto zvislé značenie nikto nemôže myslieť vážne. ![]()
Podľa mňa v celku dobré. určite lepšie, ako neaký kruháč, alebo nebodaj semafóry. Jedine čo by som ešte doplnil, priečnu čiaru pred križovatkou zo smeru od Hubovej na Rbk. Dnešní šoféri zbadajú značku hlavná cesta, ďalej neuvažujú a nevnímajú, že hlavná cesta odbočuje a že treba dať prednosť zprava.
A prečo tam nemôže byť daj prednosť v jazde namiesto kosoštvorca, v smere do Ružomberka?
Spoliehať sa na to, že vodič vždy na 100% prečíta a správne vyhodnotí všetky značky, je podľa mňa znak fachidiotizmu.
Ja som tak isto presvedčený o tom, že by tam malo byť buď daj prednosť v jazde, alebo ešte lepšie, koniec hlavnej cesty, keďže cesta, ktorá ju pretína, ju v podstate ukončuje, resp. prerušuje.
S doplnkovou nemám problém.
no neviem, nie som odborník na značky, ale keď idem po hlavnej a tá odbočuje, tak jednoducho musí tam byť značka hlavná cesta??. Zrejme keby tam dali značku vedlajšia cesta, bolo by to zrozumitelnešie. Minimálne by tam mali dať oranžové blikajúce svetlo, alebo aspoň tvar križovatky do hrubého žltého rámčeka.. Niektorí vodiči, jazdia ako telce, a predpokladám, že zo začiatku tam bude zo pár havárii, pokiaľ sa nepoučia na vlastnej škode.
Už sme to tu riešili na jeseň, vyhľadaj si ku tomu diskusiu
z 12 znaciek tam realne treba 2 - koniec dialnice a zakaz vjazdu. vsetky ostatne znacky sa mozu vyhodit a absolutne nic sa nezmeni ![]()
fakticky máš pravdu, malo by to fungovať, ale vieš si to predstaviť na slovensku??. ja teda nie.
ojooj, hrubý žltý rámček - za toto Ťa tu znalci značiek nepochvália
![]()
Podľa aktuálnych TP a zvoleného stavebného riešenia sú tie značky nakreslené správne. Nemôže byť na jednom ramene označenie hlavnej cesty so zalomeným priebehom a z opačného smeru vedľajšia cesta. Predpoklad asi je, že na rozdiel od iných zjazdov z dialnice, kde gro áut vždy pokračuje ďalej, tuto tá dialnca bude na nejaký (dlhý) čas reálne končiť a teda to bude hlavný prúd vozidiel a preto to nedali ako vedľajšiu cestu.
Každopádne to stavebne riešenie šťastné nie je a budem veľmi rád ak sa budem mýliť, ale na toto nejaký nešťastní ľudia doplatia…
A zase rovnaká situácia ako vždy. Zlé stavebné riešenie ideme vyriešiť značkami. No nie vždy sa to aj dá zachrániť. Tu sa to vôbec nemalo riešiť hlavnou cestou so zakrivenou prednosťou. Tá hlavná s dodatkovou najmä na I/18 zo Žiliny bude mätúca. Je síce formálne správne, ale z hľadiska pohľadu vodičov absolútne neintuitívna a budú tam bohužiaľ problémy.
Na zjazde z diaľnice mala byť Z 301 a na I/18 zo Žiliny značky Z 201 Daj prednosť v jazde, príp. Z 202 Stop. Záleží na rozhľadových pomeroch v tej zlej križovatke.
V smere z Ružomberka, nemá byť žiadna úprava prednosti, ide o jazdu v jazdných pruhich.
No a je možné osadiť Z 301? Pretože Z 510 - Priebeh hlavnej cesty sa smie použiť iba so Z 302. Akože je to stavebné riešenie, na ktoré TP nemyslí…
Tak TP nemôže myslieť na každé zlé stavebné riešenie. Ale práve preto tam nesmie byť žiadny DT 510 priebeh hlavnej cesty, lebo to je zavádzajúce a mätúce v tomto prípade.
So značkou Z 301 Križovatka s prednosťou v jazde nesmie byť v kombinácii s DT 510.